Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2016 13:34
stroup

XXX.XXX.43.180

Dobrý den,
na místě bývalého hnědouhelného dolu jsem našel velký, krásně tvarovaný kus "zkamenělého" dřeva (lignitu, hnědého uhlí), do nově zakládaného akvária by se rozměrově i strukturou hodil takřka ideálně.
Otázkou je zda do akvária vůbec může a zda to nebude vadit rostlinám a rybám..

9.2.2016 08:54
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Já používám černé uhlí... ale myslím, že vyvařit, vyluhovat, by neměl být problém. Já bych ten kus spařil, a nechal vyluhovat... osobně do sudu s dešťovkou, co mám na dvoře. Podobně jsem to udělal s kořeny, co jsem vylovil v řece.

9.2.2016 20:25
stroup

XXX.XXX.43.180

Půl dne to bublalo na plotně ve velkém hrnci, s několikrát vyměněnou vodou.. A už jsem ho narval do akvárka. Počítám že ze začátku bude voda trošku hnědnout, ale vzhledem k tomu že tam ještě nejsou ryby to zas tak nevadí. Navíc ten kus byl trvale pod vodou, šlo o zaplavený důl a myslím že se vyluhoval dostatečně dlouho už tam..
Uvidíme.. :).

10.2.2016 08:07
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Tak já dávám schválně vyprané černé uhlí, aby to trošku vodu zabarvilo... krásně vyniknou barvy teter, a podobně. Navíc proti tomu černému uhelnému podkladu..

10.2.2016 10:33
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Hodonak napsal(a):
Tak já dávám schválně vyprané černé uhlí, aby to trošku vodu zabarvilo... krásně vyniknou barvy teter, a podobně. Navíc proti tomu černému uhelnému podkladu..

Přesně tak, navíc látky, které se uvolňují při tom barvení, nejsou vůbec nic špatného, naopak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík