Kolik rybiček a jaké do 200l akvária

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Johnyx

17.2.2016 18:40
Johnyx

XXX.XXX.96.77

Dobrý den, potřeboval bych poradit se skladbou ryb v akváriu. Jsem začátečník, akvárium mám asi 7 měsíců funguje si myslím krásně. Od začátku jsem zvolil velké 250l akvárium ale mám v něm cca 200l vody. Rostlinami je osázené. Rybí populaci si volila převážně přítelkyně a po určité době mi to příjde trochu zmatečné... Máme 4 parmičky čtyřpruhé,4 tetry křivopruhé,4 čichavce,2 tetry červenoploutvé,3 tetry fantomové,2 panzéřníčky,3 ancistruse,1 skaláru druhá bohužel odešla a 1 ramirézku. Je takovéto osazení nádrže dobré nebo se máme něčemu vyvarovat případně nějaké rybky dokoupit zvláště ty které jsou rády v hejnu. Děkuji za reakce.

17.2.2016 18:51
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Dobrý den, všechny vaše tetry, parmičky a pancéřníčci jsou hejnové rybky. Do budoucna vám doporučím ubrat na druzích a přidat na počtech.

Johnyx

17.2.2016 18:56
Johnyx

XXX.XXX.96.77

Děkuji za reakci a zhruba jak velká hejna mám tvořit do takovéhoto akvária?

17.2.2016 20:19
jirkaz

XXX.XXX.128.27

O hejnu má každý jiné představy. Dá se říct, že řekněme 8 ryb už může tvořit hejno, ale například já bych preferoval jeden druh o třeba 30 rybkách a k nim bych dal 10 pancéřníčků a skupinku trpasličích cichlidek. Každému se líbí něco jiného.

Johnyx

19.2.2016 16:27
Johnyx

XXX.XXX.96.77

Tak jsem rybí osádku trochu rozšířil: 7 parmička,4 čichavci,4 tetra křivopruhá,2 tetra červenoplutvá,6 tetra fantomová,4 pancéřníčci,3 ancistrusi,2 skaláry a 2 ramirézky. Nechci akvárium přerybňovat nebo myslíte, že bych mohl hlavně ty tetry ještě početně rozšířit? Akvárium je poměrně dobře zarostlé rostlinami s vnějším filtrem a přídavným vzduchováním.

geckowner

19.2.2016 17:55
geckowner

XXX.XXX.174.250

Já si myslím že tak 2 -4 ješťe můžeš ale víc už ne.

geckowner

19.2.2016 18:03
geckowner

XXX.XXX.174.250

Pro porovnání já mám 120 litrové akvárko a mám v něm: 1 péřovce kukaččího,5 mečovek,4 tetry červenohlavé,2 krunýřovce modré,3 čichavce perlové,1 parmičku krásnoploutvou a 1 hokejku. Počet hokejek mám vplánu zvýšit na 6 až 10. To samé s mečovkamy.

19.2.2016 18:08
linduš

XXX.XXX.79.4

jirkaz napsal(a):
Dobrý den, všechny vaše tetry, parmičky a pancéřníčci jsou hejnové rybky. Do budoucna vám doporučím ubrat na druzích a přidat na počtech.

"myslíte, že bych mohl hlavně ty tetry ještě početně rozšířit"
jirkaz to napsal naprosto správně.
pěkné hejno nemáte ani v jednom případě hejnových druhů, zato neuvěřitelnou rybí polívku.
ubrat na druzích a přidat počty do hejna, ne cmrdnout pro každou hejnovku jednoho/dva kámoše a ještě přikupovat další druhy
zaděláváte si na průšvih...hodně štěstí.

Johnyx

20.2.2016 15:05
Johnyx

XXX.XXX.96.77

Děkuji za reakce, vím že je to takový mišmaš, ale nám se to líbí. Další druhy rozhodně přikupovávat nehodlám. Nechám to teď jak to je, ryby sou na sebe mi příjde docela zvyklé a navzájem mezi sebou nijak nezápasí. Tak uvidíme

20.2.2016 16:20
linduš

XXX.XXX.79.4

No, je hezký, že se to líbí vám.
co na to budou říkat ryby, když jim chyní dostatečné hejno, které potřebují pro svou pohodu a agresivní druhy třeba dospějí a začnou se projevovat...
"Je takovéto osazení nádrže dobré nebo se máme něčemu vyvarovat případně nějaké rybky dokoupit zvláště ty které jsou rády v hejnu"
dotaz zněl velice rozumně, poradit si očividně nechcete nechat.

Johnyx

21.2.2016 12:42
Johnyx

XXX.XXX.96.77

Poradit si samozřejmě nechám. Zredukuji tedy druhy přítelkyně se na to moc dobře tvářit nebude, protože se jí to takhle líbí, ale asi není jiná cesta...

22.2.2016 16:00
jirka08

XXX.XXX.229.130

Já bych zkusil, jestli tedy je v akváriu dostatek rostlin, přikoupit 6 rybek od některýho druhu teter, který už tam máte a opatrně čekal co to bude dělat. Ale nádrž máte velkou dost a tetrovitý ryby nejsou žádný prasata, myslím si, že to při pravidelných částečných výměnných vody bude OK. Počkáte 3 týdny a přikoupíte pár kusů dalšího druhu který tam máte.

4.3.2016 22:16
ryzáček

XXX.XXX.126.26

Máme 200 l, když nepočítám nějaké to paví očko, kterých se postupně chceme zbavit, tak máme několik sumečků, cca 60 neonek a teď jsme přidali 4 skaláry, aby právě neonky udělaly to hejno. Vypadá to dobře, rybám se daří. Jak už psali nade mnou, ubrat druhů, ale přidat na kvantitě. Už kvůli těm skalárům, až porostou, mohl by to být problém.

orgi

20.7.2017 13:45
orgi

XXX.XXX.20.111

Skalari budou vysmati.60neonek jim na chvili bude stacit.skalari-neonky-spatna kombinace.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2017 20:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

orgi napsal(a):
Skalari budou vysmati.60neonek jim na chvili bude stacit.skalari-neonky-spatna kombinace.

Neonky se skaláry jsou v pohodě, alespoň v případě, že jsou na ně skaláry zvyklé od mala...sama mám se skaláry hejno neonek modrých a úplně v poho, skaláry si jich defakto vůbec nevšímaj...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík