Zdar lidi omlouvám se že ruším, ale dnes jsem si všiml, že mám v akváriu neco přichycené na skle nevím co by to mohlo být. V akváriu mám 5 pavích oček a asi tak 8 krevetek. Mohl by my někdo poradit co by to mohlo být, zdá se mi, že třeba když proplave okolo rybka jako kdyby se to nějak smrsklo nebo co. A ještě se omlouvám za kvalitu videa.
No tak to upřímně nevím. měď funguje, ale krevetky jsou na ní citlivé. flubenol sice krevetky přežijí, ale taky to není ideální. zkusila bych hladovku pro ryby, třeba by je očka posvačili? hlavně nedrtit, množí se i dělením.
nejlíp dopadli ti, co na ně nasadili hladové rájovce, čichavce...
nebo je snad nějaký přípravek molucid, ale aby to zas nevyhubilo krevetky, neznám složení.
serapa
napsal(a):
Myslíte že když by tam byli malé krevetky byli by vidět, potřeboval bych sebrat z hladiny plovoucí rostliny, protože je to už moc zarostlé, ale mám strach, kdyby tam byli malé abych je nevindal s rostlimi.
Jo, mělo by stačit ty rostliny v akváriu jakoby vytřepat. krevetky by měly odskákat.
ten nezmar je fakt bída, bída...
ještě by šlo dát k nezmarům třeba kousek měděného drátku, nemusel by se jim líbit. ale jsou tam ty krevetky, jestli by jim ta měď hodně vadila, když by byla jen na kousku u nezmarů a defacto do vody by se mědi uvolňovalo jen opravdu malé množství jestli vůbec...
Já se s nezmary potýkal před mnoha lety v dobách svých začátků. Za každou cenu jsem se jich snažil zbavit. Zkoušel jsem různé přípravky, dával do nádrže měděný drát, kdosi mi i poradil napojit ten drát na plochou baterii a další "zaručené" recepty. Někdy to zabralo víc, někdy míň. Občas tu terapii odneslo pár rybek, ale většinou to bylo smrtící pro šneky. Postupem času, a vzhledem k účinnosti těch pokusů, jsem si uvědomil, že mi tam vlastně nezmaři nijak nevadí. Dospělým rybám, šnekům nebo krevetám neškodí, maximálně to odnese pár kousků potěru. Hlavně to nikdy není tak, že je tam máte pořád. Vždy je to vlna, kdy se najednou objeví, za pár dní se hodně rozmnoží a potom postupně mizí. Proto, když už se mi v akváriu objeví, si jich vůbec nevšímám. Ale musím přiznat, že už jsem je hezkých pár let neviděl.