Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2016 15:44
serapa

XXX.XXX.0.179

Měl bych dotaz ohledně množení ancistrusů. Nevíte někdo náhodou jak dlouho trvá, než samička může naklást jikry znovu od předchozího nakladení.

21.3.2017 20:08
serapa

XXX.XXX.0.179

Dobrý den, měl bych dotaz, myslíte že můžu dát tuto vázu do akvária jako dekoraci na vytírání ancistrusů.

27.3.2017 21:58
tomvoj

XXX.XXX.164.133

serapa napsal(a):
Měl bych dotaz ohledně množení ancistrusů. Nevíte někdo náhodou jak dlouho trvá, než samička může naklást jikry znovu od předchozího nakladení.

Záleží určitě na tom, jak dobře ji budete krnit, dospělí ancistrusi ocení speciální krmivo pro krunýřovce (já jsem používal od Sery Pleco chips a podobné granule Sera viformo) a kromě rostlinné složky taky mražené dafnie nebo cyclop. Nedával bych nikdy nitěnky a raději ani patentky.
Jak dlouho přesněji to zaplnění trvá nevím, protože jsem měl v akváriu vždy několik samic.

27.3.2017 22:01
tomvoj

XXX.XXX.164.133

serapa napsal(a):
Dobrý den, měl bych dotaz, myslíte že můžu dát tuto vázu do akvária jako dekoraci na vytírání ancistrusů.

Záleží na tom materiálu, já bych neznámou keramiku neriskoval.
Buď jenom normální vypálenou keramickou hlínu nebo se dají použít i plastové trubky (na pitnou vodu) vhodného průměru, Mě se ancistrusi vytírali nejlíp v nějakém děravém kořenu nebo ulitě od rapany.

Přidejte reakci

Přidat smajlík