Ryby do chladnějšího akvaria?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2016 18:57
bubanek

XXX.XXX.32.28

Chtel jsem se zeptat, zda li jsou nejake druhy akvarijnich ryb, ktere jsou spokojeny ve vode s 20 stupni. Diky za odpoved.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2016 22:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli je 20°C celoroční stálá teplota, snese ji spousta druhů akvarijních ryb. Pokud bude teplota kolísat, záleží o kolik stupňů.

1.1.2017 21:31
bubanek

XXX.XXX.32.28

Diky za info.

2.1.2017 00:44
chondro

XXX.XXX.18.197

Takto né.Pokud chcete chovat jakýkoliv druh ryb držte je na optimální teplotách.Krajní hodnoty jsou krajní nejsou vhodné dlouhodobě pro chov a to neberu v potaz to že nemusí být správně definované.
Osvědčená teplota vody pro velké množství druhů tropických akvarijních ryb je 22 - 23°C
ale najdou se i druhy kterým vyhovuje optimálně nižší.

2.1.2017 09:38
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Choval jsem parmičky nádherné (Puntius conchnius) a těm stačí i těch 20 °C, přes léto je můžete dát i ven do vhodné nádrže. Pokud si koupíte tyto ryby chované ve vyšší teplotě, musíte jim teplotu postupně snižovat, aby neprodělaly šok.

2.1.2017 20:23
bubanek

XXX.XXX.32.28

Ok. zeptam se jinak. Mam akvarium v mistnosti, kde je teplota jen kolem 20 stupnu. Prodejce mi doporucil topitko 75 w na akvarium 110 litru. Me to ted prijde malo. Myslite, ze kdyz koupim silnejsi topitko, ze to akvarium vytopi na vic i v chladnejsi mistnosti ? Je to moje prvni akvarium a je jen zkusebni. Proto ho nemam bohuzel doma. Kdyz mi rok bude fungovat a budu ho mit ciste, dostanu povoleni na vetsi akvarium do bytu.

3.1.2017 08:10
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Na každém topítku je uvedeno, do kolika litrové nádrže patří. Většinou je to 1L = 1W.

4.1.2017 13:22
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Dovoluji si přidat svůj postřeh. Mám v jedné místnosti společenské akvárium,80 litrů. Je zakomponované v obývací stěně, takže vlastně z boků obložené dřevem. Topítko jsem dal před třemi lety, protože jsem onu místnost po odstěhování potomků téměř přestal vytápět. A má výkon pouze 25 W. Můžu říct, že akvárium je osazené rasborami, gavůnky, tetrami... a topítko v něm pořád v pohodě udrží teplotu 24°C. Asi se jedná o to zaizolování boků a zadní stěny nádrže, a její dobré zakrytí.
Ale jako ryby do chladnější místnosti, bez vytápění akvária - vřele doporučuji rájovce dlouhoploutvé. Mám dva páry, přes léto jsou v malém jezírku na terase, objem 100 litrů, prakticky o nich nevím. Na podzim, když klesne teplota venku k deseti stupňům, přelovím je do akvária 45 litrů v oné málo vytápěné místnosti. Teplota se tam pohybuje v rozmezí 15 - 18°C, pokud jsem na pár dní pryč, není nijak vyjímečný pokles i na 13°C. Rájovci svými sytými barvami a neustálým imponováním samců a rituálními souboji opravdu nezklamou! V této chladné nádrži nemám rostliny, jenom dekorace z kořenů. Jsou pořád v pohybu, krásné vitální ryby. Na jaře půjdou už třetí rok zase ven. Zatím žádný úhyn, a ryby v dokonalé kondici.

4.1.2017 14:07
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Samozřejmě izolace hodně pomáhá, já jsem měl větší akvárium i ve sklepě a dole polystyren 2 cm, vzadu a z obou stran polystyren 1 cm potažený černou folií, krycí skla a taky to dobře drželo teplotu.
Když necháte to akvárium odkryté ze všech stran, tak se bude rychleji ochlazovat i ohřívat podle okolí, pokud byste chtěl třeba to akvárko vyhřívat o 2 - 3 stupně, tak topítko 1w na jeden litr možná poběží pořád a bude žrát elektřínu a to taky něco stojí. Proto doporučují nějakou izolaci a taky kryt minimálně krycí skla.
Druhá záležitost je volba ryb, které snesou nižší teploty a nevadí jim to.

4.1.2017 19:50
bubanek

XXX.XXX.32.28

Diky za rady. To oblozeni vyzkousim.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík