Zdravím, chtěl bych konzultovat dočasné umístění ryb v menší nádrži - respektive dočasné přerybnění.
Nádrž má 112 litrů, zajetá, funkční, bez problémů, hodně zarostlá. Současná osádka je 5x čichavec perlěťový a 8x pancéřníček napský, nedospělé ryby (všechny mají něco přes půl roku, tedy ne plně narostlé).
K věci:
Mám objednanou novou nádrž,360 litrů, především na skaláry. Ovšem potíž je v tom, že jsem skaláry sehnal už teď (f. rio Nanay,10 kusů), cca půlroční, cca 6 cm v těle, a můj dotaz zní - myslíte si, že bude v pohodě skaláry přidat k současné osádce? Bude to v pohodě, ty dva až tři týdny?
(PS: Do nové nádrže mohou jít hned jak dorazí, budu jí zakládat z té staré, podle osvědčeného postupu a tedy by neměl být žádný zásadní problém s dusíkem ve vodě).
Samozřejmě se může objevit nemoc jako s každou novou rybou, koukat jestli se neďobou...náhodou
jinak tohle není nic tragickýho, měl jste vidět moji 80, když jsem měla šanci jet přes půl republiky a nakoupit ryby do nenapuštěné 240 a měla jsem další objednávku na ryby, které si pak nepřevzali. karanténa prostě nestačila
a vy víte, co děláte, to je v pohodě
Já bych to řekl jinak - MYSLÍM SI, že vím, co dělám
Vidíte, já bych asi na Vašem místě napustil rybám vanu, zařídil jim ji, a chodili bychom se sprchovat k sousedům
Nikdy jsem ještě nádrž nepřerybnil, hlídám si to až moc, tak jsem teď při prvním pokusu mírně nervózní. To přejde
Nicméně znovu díky, jsem teď o dost klidnější :).