50l akvarium kolik rybiček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2018 21:26
Marec

XXX.XXX.85.111

Zdravím mám 50l akvarium v něm 2 starší filtry a hodně rostlin, a úkrytů založené je už měsíc a chtěl bych do něho dát hejno parmiček čtyřpruhých a hejno teter červenoůstých nebo jenom jedno hejno + 2 nebo 3 krunýřovce jednopruhé nebo pancéřníčky. A chci se zeptat kolik kusů a v jakém poměru tam můžu mít? Nebo tam mám dát raději bojovnice pestré v poměru 1:2 + ty krunýřovce jednopruhé nebo pancéřníčky? Víc se mi líbí ty hejnové ryby ale jestli by tam živořili tak tam dám raději ty bojovnice. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2018 12:44

Marec napsal(a):
Zdravím mám 50l akvarium v něm 2 starší filtry a hodně rostlin, a úkrytů založené je už měsíc a chtěl bych do něho dát hejno parmiček čtyřpruhých a hejno teter červenoůstých nebo jenom jedno hejno + 2 nebo 3 krunýřovce jednopruhé nebo pancéřníčky. A chci se zeptat kolik kusů a v jakém poměru tam můžu mít? Nebo tam mám dát raději bojovnice pestré v poměru 1:2 + ty krunýřovce jednopruhé nebo pancéřníčky? Víc se mi líbí ty hejnové ryby ale jestli by tam živořili tak tam dám raději ty bojovnice. Děkuji.

Na parmičky čtyřpruhé je to málé...mám je nyní "mladé kusy" v šedesátce a budou se výhledově stěhovat do 112l...jsou akční a už pohledově je vidět, že jim bude větší prostor slušet...tetry červenoústé jsou plavci myslím, že potřebují minimálně 100cm délku akva...
Co zkusit třeba neonky modré...ty mi drží docela pěkně "hlouček", sice se většinu dne jen tak šmrdolej, ale když se začnou prohánět v hejnu, tak je to docela pěkná podívaná...do padesáti litrů klidně 15-20 kousků, jsou to čistotné rybky a ve větším počtu se cítí dobře, pak možná nějaké razbory, ale s těma nemám osobní zkušenost...hlavně mít na ně pořádně zaběhlé akva a nebo mě napadají tetry ohnivé...taky těch 15-20 kousků, jsou to menší rybky...na dno nějaký menší pancéřníčky třeba pancéřníček malý nebo panda, skupinku tak min.5 ks...

8.2.2018 17:48
Marec

XXX.XXX.85.111

Děkuji za radu, moc se mi zalíbíly ty tetry ohnivé ale u nás v akvaristice jsem je nesehnal. Nakonec jsem koupil 5 pancéřníčku panda a jednoho samce betty a 2 samice. Ještě se zeptám kdybych ty tetry ohnivé sehnal, bylo by možná je do akvárka přidat k těm betám? Pokud ano kolik kusů? Děkuji.

9.2.2018 17:28

Marec napsal(a):
Děkuji za radu, moc se mi zalíbíly ty tetry ohnivé ale u nás v akvaristice jsem je nesehnal. Nakonec jsem koupil 5 pancéřníčku panda a jednoho samce betty a 2 samice. Ještě se zeptám kdybych ty tetry ohnivé sehnal, bylo by možná je do akvárka přidat k těm betám? Pokud ano kolik kusů? Děkuji.

Nemám vůbec žádnou zkušenost s betama, tak nevím, jak by to šlo dohromady...
Nevím odkud jste, u nás mají tetry ohnivé občas v jedné akvaristice a nebo pokud je akvaristika ochotná, tak může ryby přímo od dodavatele pro vás objednat.
Já např. modré neonky nemohla sehnat, objednávala jsem v zooholding.eu, posílali mi je ČD kurýrem, objednávali jsme ryby společně s kamarádem, poštovný bylo docela za raketu, tak abychom se podělili, ale nevím, zda to takhle ještě posílají...
jinak doporučuju portál www.rybicky.net, je tam zpoustu témat a atlasy ryb i rostlin, dotaz spíš napište tam, určo vám někdo poradí...

9.2.2018 20:11
Marec

XXX.XXX.85.111

Tetry ohnivé jsem nakonec našel v jedné akvaristice ale byly menší něž jsem si představoval a nejspíš by si na nich betta smlsla. Tak jsem koupil 10 kusů tetry měděné. snad to nebude dělat neplechu.

9.2.2018 20:56

Tak držím palce, aby vám akvárko dělalo jen radost

Přidejte reakci

Přidat smajlík