Zkus se podívat na Hrotočelce. Měl jsem jsem prstencového ohnivého, ten ohnivý se dá sehnat kolem 300 - 500 Kč, ale počítej s tím že papáji patentky a přes den je moc neuvidíš, jsou schovaní, nebo jim z písku kouká jen hlava, vylézají až za šera;-).
https://rybicky.net/obr/ryby/max/993.jpg.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ditroa
napsal(a):
Zkus se podívat na Hrotočelce. Měl jsem jsem prstencového ohnivého, ten ohnivý se dá sehnat kolem 300 - 500 Kč, ale počítej s tím že papáji patentky a přes den je moc neuvidíš, jsou schovaní, nebo jim z písku kouká jen hlava, vylézají až za šera;-).
https://rybicky.net/obr/ryby/max/993.jpg.
Tady asi myslí červora, poslední dobou ho mají často ve zverexech a spolu se "sladkovodní žralokem" teď frčí.
Je to možné, ten můj se latinsky jmenuje:Mastacembelus erythrotaenia, je trochu dražší, ale jsou i levnější tohoto rodu. Jinak Pangase mám již cca 12 let spolu s Gibicepsem a Hypostomusem;-). Jinak ten červor je obojživelník, ten by mu jen ve vodě chcípl, jelikož žije ve vlhké půdě apod.;-).

Ditroa
napsal(a):
Je to možné, ten můj se latinsky jmenuje:Mastacembelus erythrotaenia, je trochu dražší, ale jsou i levnější tohoto rodu. Jinak Pangase mám již cca 12 let spolu s Gibicepsem a Hypostomusem;-). Jinak ten červor je obojživelník, ten by mu jen ve vodě chcípl, jelikož žije ve vlhké půdě apod.;-).
Nemusí, červor vodní může žít pouze ve vodě.
Já jsem akvarista na baterky, ale zrovna červora vodního a pangase má známej už asi dva roky v malém akváriu, hádám, že to bude tak 50l.
On má teda vodního hada a sladkovodního žraloka a má pocit, že 50 litrů je obrovské akvárko, ale to je jiná pohádka.
Doufám, že si to zakladatel nevezme za své bude mít více rozumu.
Jen mě zajímal ten tvor, v českých názvech je občas nepochopitelný binec.
tohohle tvora jsem v životě neviděla, ani neznám nikoho, kdo by někdy měl.
i kdybych ho chtěla, musela bych upravovat hodnoty vody, takže fakt nic pro mě
co se týče zadavatele: půlmetrový "červ" do padesátky vhodný nebude.

linduš
napsal(a):
Bavíte se o typhlonectes compressicauda?
Asi ano, jak píšu nejsem kovaný akvarista, jen mě známý asi před dvěma lety překvapil, když pronesl, že má vodního hada a žraloka.
A vzhledem k tomu, že "vodní hady" teď mají často ve zverexech a stávají se hitem, tak myslím, že zakladatel myslí "červa".
Jinak zajímavé zvíře, ale ne do padesátky, to je asi všem jasné, až na mého známého.
No, nedokážu se představit, že by "červa" měli běžně ve zverimexu, je to spíš rarita, cena bude tisícová. v názvech ryb je občas binec a v prodejních ještě větší. kolikrát to špatně označil už dodejce.
dostupnější jsou třeba hrotočelci, keříčkovci, hadohlavci, bichirek...
pro zadavatele, stále nic do padesátky
simon259
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat jestli je nějaký sladkovodní had který se nechá chovat v 54l nádrži, předem děkuji za odpovědi.
Hele, mně tak přijde, že tady jde víc o ego než o ryby. Chápu že se ti líbí tyhle "cool ryby", ale v první řadě je zájem ryb, ne člověka. Když máš 54l akvárium, tak do něj nesháněj sekavce, hady, žraloky (velryby, piraně, delfíny), a buď si pořiď velkou nádrž, nebo to teď nejde a smiř se s tím, a dej si tam hejno malých teter nebo třeba bojovnici, kluka a pár holek, a těš se na budoucnost, kdy si pořídíš akvárium dost velké na to, aby tam ryby byly v pohodě a ty z nich měl radost.
A nkonec znovu opakuju - první je zájem ryb! To, že akvarista je fixovaný na to, že chce to či ono, i když na to nemá podmínky/zkušenosti je sice milé, ale je to na pár facek. Ryby ani rostliny si nezaslouží špatný a krátký život jen kvůli sobectví rádoby akvaristy.
Všem dotčeným přeji hezký den! :D.