Zdravím :-) Poprosil bych o radu, který filtr použít do akvária o objemu 32 l. Popravdě jsem nikdy tak miniaturní akvárium nezakládal. Vyhlédl jsem tři možnosti: Eheim PickUp 45, Tetra IN 300 a Aquael AQ Fan Mini Plus.
Tetru jsem bral vždy jako č. 1 cena/výkon, ale velikost molitanu ve filtru je opravdu úsměvná. Máte někdo zkušenost, jak zvládá filtraci? V akváriu bude max 8 rybek do 5 cm. U Eheimu mám stejný problém, houbička je prostě malá. Zatím pro mě vede Aquael z jednoduchého důvodu. Molitan je podobně velký jako u Eheimu (rozhodně větší jak u Tetry) ale je hrubší, takže pohltí více nečistot a nebude tak potřeba do akvarijního ekosystému příliš často zasahovat. Také mě zarazilo, že Tetra i Eheim mají u těchto filtrů poměrně podprůměrné recenze (že by právě velikost molitanu?)
Který z filtrů byste doporučili vy, popřípadě jaké jsou vaše zkušenosti? Jen zdůrazňuji, že volím už pouze mezi těmito 3 filtry.
Michal
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já používala v 25-litrovce vámi jmenovaný aquael, ale má žalostně málo filtrační náplně (molitanu), takže ten plastový spodek mám sundaný a na trubku mám nasazenou kostku akvacitu. Filtr je sice trochu "fórovej", ale naprosto tichej a běží mi už 2 roky nonstop bez poruchy.....nyní teda už mám v akvárku jen přebytečné rostlinstvo, které by se mohlo ještě hodit a šneky a jako "honič vody" slouží dál...