Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2018 17:00
Santinan

XXX.XXX.146.31

Zdravim, mam asi tak trochu pitomej dotaz, ale cirou nahodou jsem zjistila ze kde se vzala tu se vzala (dle toho ze jsem nasla ulitu ampularky s tak typickou dirkou..) do akvarka se mi nejakym zahadnym zpusobem nastehovala helena.. Ma nekdo nejaky napad nebo tip, jak by se tenhle snek dal vylakat ven aby se dal najit v 200 litrovem akvariu? Prekopat těch X kilo sterku na dne nejsem schopna a jelikoz je akvarko ustálené tak bych ho opravdu silně nerada vypoustela a zakládala znovu...

30.12.2018 18:11
M.stehno

XXX.XXX.241.241

Dobrý den,
jestli máte v akváriu i nějaké naapř.. okružáky tak doporučuji koupit tohle (např. http://www.zooshop-eu.cz/produkt/potreby-pro-chovatele/ostatni/sera-snail-collect-past-na-sneky?gclid=EAIaIQobChMIiOOXy4XI3wIVAed3Ch1GtwtIEAQYASABEgJRh_D_BwE)
Dáte do ni trošku krmení, okružáci tam nalezou a clea helena naleze za nimi. Stalo se mi to asi 3. V zvěrimexech mají jednou šneky potom tam dají kytky a takhle jsem si je přenesl kolikrát

30.12.2018 18:21
Santinan

XXX.XXX.146.31

Dekuji za tip a nejspis mi nezbude nic jineho, nez to zkusit. Okruzaci mi uz skoro zmizeli nejspise právě diky helene, ale i tak to zkusim. tak snad zo vyjde a nebo ji mozna někde vyhrabnu pri cisteni kdyz budu mit fakt stesti.. I kdyz si trochu nejsem jistá, zda se tam helena vleze,ale treba bude slidit alespon okolo

30.12.2018 18:35
M.stehno

XXX.XXX.241.241

mě se to vždy zdařilo. A stejně pokud bude slídit okolo tak ji odchytíte síťkou. Mám taky 200vku takže to znám do 30 minut budete to mít plný okružáků takže doporučuju na helenu číhat. .

30.12.2018 19:19
Santinan

XXX.XXX.146.31

Tak to je dobre vedet, ze mate dobrou zkusenost, to mi dava nadeji a ja tu ciham skoro porad, protoze se mi zacali nahanet samci thoracatu, takze v akvarku je veselo, budu jim muset sehnat nekde dalsi samicku idealne dve..

30.12.2018 19:29
M.stehno

XXX.XXX.241.241

dokud nezačnou stavět hnízdo tak je to v klidu . Nejhorší je že hrozně víří dno !

30.12.2018 19:58
Santinan

XXX.XXX.146.31

Tak s tim musim souhlasit, navic mi vyhaneji ze skryse holcicky sumecku a nebo mi ti dva blbouni nahaneji pandy, kteri se pak schovavaji v kořenech anubiasu.. Proste je veselo.. Dva samci s jednou samickou je neveselá kombinace.. Snad je to brzy prejde a vrati se normalni klid do nasi 200l televize

30.12.2018 20:05
M.stehno

XXX.XXX.241.241

Mám v Akváriu bílý křemečitý písek(viz. foto) a volcano black. Dneska ten krásný bílý písek je od těch blb***ů pokrytý volcanem. Od koho máte akva ???

30.12.2018 20:35
Santinan

XXX.XXX.146.31

Výrobce byl ferplast pokud dobře pamatuju, ale filtr i vzduchovani uz jsem cca pred rokem vyhodila a dala externí eheim eco 200 a vzduchovani eheim a od te doby uz jsem konecne mela pokoj a akvarko zacalo fungovat,jen jsem bohužel díky znovuzalozeni přišla o mimina pandiku o kterych jsem ani nevedela dokud jsem nevypustila akva.. ale ten pisek byste hadam mohl rovnat 20x denne a stejne by to dopadlo takhle.. Nezávidím vam to

Přidejte reakci

Přidat smajlík