Plata více druhů v nádrži

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2020 20:26
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý večer, výběr ryb je celkem alchymie 😉 Snad by vyhovovaly platy, ale nenašla jsem, zda by se jednotlivé druhy nekřížily. Teprve vybírám, začínáme. Akvárko podřídíme vybranému osazenstvu. Děkuji za reakce.

23.2.2020 22:39
Merlin3003

XXX.XXX.116.72

Nevím, jestli myslíte vážně různé druhy, nebo myslíte různé barevné formy platy skvrnité. Ty by rozhodně neměly problém se mezi sebou křížit, jelikož je to stejný druh.

24.2.2020 05:09
misimisi

XXX.XXX.243.14

Omlouvám se za špatné vyjádření a děkuji. Jdu hledat dál 😁

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2020 07:54

misimisi napsal(a):
Omlouvám se za špatné vyjádření a děkuji. Jdu hledat dál 😁

Pokud nechcete potomstvo cíleně odchovávat...čisté formy...tak je to úplně jedno, platy se mezi sebou budou křížit. Takže pokud to neva, klidně pořídit mix, pokud to vadí, tak pořídit pouze jednu barevnou formu výrorně vypadá v akvárku (jednodruhovka) plata korálová nebo třeba zvolit dvoubarevnou formu plata skvrnitá Marigold popř.Sunset vypadají taky moc dobře a těch možností je u plat docela dost.

24.2.2020 16:28
misimisi

XXX.XXX.243.14

Ano, na ty jsem koukala 😉 a ještě na modrou (Blue). Odchovávat asi nechceme, ale křížit je mi přijde nic moc. Co potom s nimi 😁 Libí se mi i tlamovec sp. Msobo, ale vyžaduje už velké akvárium, je býložravec a teritoriální. 😱

24.2.2020 18:52

misimisi napsal(a):
Ano, na ty jsem koukala 😉 a ještě na modrou (Blue). Odchovávat asi nechceme, ale křížit je mi přijde nic moc. Co potom s nimi 😁 Libí se mi i tlamovec sp. Msobo, ale vyžaduje už velké akvárium, je býložravec a teritoriální. 😱

Je několik možností, co s potěrem....darovat někomu, komu je jedno, jak ryby vypadají resp. netrvá na "čisté barvě", mít v akvárku rybu, co se o potěr postará-sežere, to teda závisí i na možnostech akvária a nebo někomu darovat na zkrmení.

24.2.2020 20:00
misimisi

XXX.XXX.243.14

No nemám kolem nikoho, kdo by to zkrmil, leda náš 🐕 😁
Tak druhý pokus zkusím, zda to k sobě půjde? Cichlidka Ramirezova var. Electric blue + Parmička purpurová + Plata Sunset??? 🤔 Ty se nezkříží ani nepožerou, doufám.

24.2.2020 20:37
MiP

XXX.XXX.138.102

To jsou obraty Platy, tlamovci, Ramirezky, parmičky. Jak je to akvárko velké? Možností osazení je spousta.

24.2.2020 21:02
misimisi

XXX.XXX.243.14

Spíše se mi líbí jednotlivé rybky, jsem na pestré barvičky 😁 Ještě nevím velikost akvária, mám vyhlédnuté 112 litrové, tak bez těch Parmiček by ty cichlidky a platy snad i v menším počtu být mohly 🤔

25.2.2020 07:34

misimisi napsal(a):
No nemám kolem nikoho, kdo by to zkrmil, leda náš 🐕 😁
Tak druhý pokus zkusím, zda to k sobě půjde? Cichlidka Ramirezova var. Electric blue + Parmička purpurová + Plata Sunset??? 🤔 Ty se nezkříží ani nepožerou, doufám.

Čistě teoreticky, protože ramirézky jsem nikdy neměla ani mít nebudu....jsou to sice krásné, ale taky ne úplně jednoduché ryby...citlivky a vy k nim šupnete živorodky, což jsou prasata až na půdu a parmice, což taky není žádný top ten čistotná ryba......
Když už ramirezku, tak k ní třeba hejno neonek modrých,, třeba ramirezka pár popř. jeden samec a dvě samice a k tomu úplně s klidem 30 neonek modrých, na dno partu cca 6 kousků nějakého menšího pancéřníčka a je vyřešeno, budete mít takovou rhapsodii v modrém....popř. pro větší barevnou variabilitu zvolit ramirézku v klasickém zbarvení nebo místo neonek tetru měděnou, popř. když to budete chtít víc barevné, tak to klidně namíchejte, ale lépe vypadá jedno hejno. Nebo třeba razboru hengelovu. Hezká je taky tetra královská, dá se koupit i ve variantě super blue, čilá bezproblémová rybyčka.
Prostě koukat i na to, aby k sobě ryby šly, co se nároků týče, čistotné k čistotným.

Na parmičky je to dle mého názoru malé....sama jsem je ve stejném objemu měla, jsou to poměrně velké a akční ryby, ne že by se tam nevešly, ale u mě se z nich staly ryby tzv.stacionární, když vám takovejhle ďáblík stojí na místě a čučí, tak tam dle mého nepatří, ty samé ryby ve 240-ti litrech....
Ale když pořídíte klasickou 160 litrů, tak udělejte jednodruhovku s tetrazon - jeden druh a různé barvičky...čtyřpruhá, mechová, purpurová tuším, že i albíni jsou běžně ke koupi.

Pokud chcete mít akvárko pestrobarevné a nestarat se o potěr, tak si klidně nakupte gupky...jenom samce, barevných variant je nepřeberné množství jakože fakt pomalu nevíte, co koupit a hezky se na ně kouká.

Ono to nejde nafrkat do akvárka všechno bez ladu a skladu.....sama mám 4 akvárka, protože chci ryby, které k sobě prostě nejdou.

Samozřejmě podmínkou je dobře zaběhlé akvárium...pro ramirézky určitě dobře zarostlé, nějaké úkryty třeba kořeny.....

Doporučuju nejdřív si pořádně rozmyslet, co chci, pak si zjistit něco o vybraných rybách...jaké jsou, jaké potřebují podmínky...zkuste třeba atlas na rybicky.net, pročíst diskuze o zakládání akvária, popř. jsou tam i vlákna typu "hodí se tyto ryby k sobě?" a pak založit akvárko.

Nespěchat, akvaristika je hlavně o trpělivosti

26.2.2020 05:38
misimisi

XXX.XXX.243.14

Moc děkuji, musím to ještě tedy prozkoumat.

Matulka124

14.2.2022 20:43
Matulka124

XXX.XXX.10.251

Ja mám 5 Plat obecných měl sem jich kdysi 6 ale jedna mi umřela a teď 1se furt drží u hladiny .
Prosím pomůžete mi někdo?

14.2.2022 20:54

Purpurová je jiný druh, pokud máte na mysli Barbus nigrofasciatus, ne forma čtyřpruhé

14.2.2022 20:59
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Purpurová je jiný druh, pokud máte na mysli Barbus nigrofasciatus, ne forma čtyřpruhé

Dobrý večer,
řekl bych, že jste se zpozdil skoro o 2 roky s odpovědí.

14.2.2022 23:02

Rorýs62 napsal(a):
Dobrý večer,
řekl bych, že jste se zpozdil skoro o 2 roky s odpovědí.

Hlavně že vy šíříte moudra napříč Faunou ( změna barvy žáber u axolotlů dána věkem - a to jako jak? Že by přestali být albíni?)

14.2.2022 23:13
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

A tam v tom příspěvku někdo psal o tom, že jsou to albíni?
Hlavně když píšete úplně do jiného vlákna o úplně něčem jiném.

Přidejte reakci

Přidat smajlík