Axolotl podklad akvária

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Brownie

21.4.2020 21:30
Brownie

XXX.XXX.169.225

Dobrý den, chovám 2 axolotly ve 200 litrovém akváriu. Měla jsem šterkový podklad ale zapadávaly mi tam kusy potravy tak jsem vyměnil kamaní za písek ale filtrace nikdy nevysaje kusy potravy co na dně zůstanou. Potřebovala bych poradit jaký podklad mám zde zvolit, vím že je možné nemít žádný, ale mám spoustu rostlin a nechci aby uhynuly nebo nějak to řešit špatně. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď

22.4.2020 20:17
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Můžete zvářit takovou možnost, že si přepažíte dno podélně tak, že třeba 1/3 - 1/2 dna u čelního skla zůstane bez substrátu. V tomto prostoru bete podávat potravu a případně snadno odkalovat hadicí zbytky potravy. v zadní část budete mít nasazené rostliny.
Já jsem to tak v některých akváriích měl, hlavně kvůli snadnějšímu čištění. Ale to jsem měl vesměs ryby. Obojživelníky jsem měl v nádržích s holým dnem a rostlinami, které nepotřebují substrát. Maximálně nějaké stabilní vetší kameny a kořeny.
Co se týká technického provedení přepážky, nejjednodušší je nechat si uřezat tři pásky silnějšího skla (např. 5 - 6 mm) šířku si určete, já jsem měl 40 mm a asi je to málo, dal bych teď 50 - 60 mm.
Jedno sklo bude dlouhé jako vnitřní délka nádrže a dvě kratší jako třeba ta třetina hloubky nádrže.
Sklo si šikovnější chovatel zabrousí pod vodou brouskem, ve sklenářství je to moc vysoká položka.
V akvárku to lepit nebudete, když nasypete za to sklo substrát tak to bude držet samo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík