Akvárium bez filtrace a ostatní rybičky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2021 21:18
Hrobnik

XXX.XXX.55.238

Dobrý den.
Chtěl bych si nechat poradit, které rybičky se snesou dobře s bettou bojovnící a nepotřebují filtraci?

Děkuji za rady.
Zatím mám v akváriu pouze jednoho samce a tři samičky. Akvárium chci zvětšit a přidat nějaké rybičky a rostliny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2021 21:21

v jak velkém akváriu ty nebožačky teď mučíte?

30.3.2021 21:50
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
v jak velkém akváriu ty nebožačky teď mučíte?

Hale, zklidni hormony Karen, co vy víte, třeba má terárium velké i metr...hlavně bettě v pohodě stačí 15x15x15 akvárium.

30.3.2021 21:57

Hrobnik napsal(a):
Dobrý den.
Chtěl bych si nechat poradit, které rybičky se snesou dobře s bettou bojovnící a nepotřebují filtraci?

Děkuji za rady.
Zatím mám v akváriu pouze jednoho samce a tři samičky. Akvárium chci zvětšit a přidat nějaké rybičky a rostliny.

Takže předpokládám, že momentálně máte akvárko hódně zarostlé o objemu minumálně 150 litrů, což tak odpovídá skupině 1 samec a 2 samice ....
Ale akvárium chcete ještě zvětšit, tak super.
S bojovnicí můžete mít cokoliv neagresivního, co jim nebude okusovat ploutve a zároveň nedoporučuju ryby typu gupka...obzvlášť na samce by mohl beťák útočit.

Nejsem odborník na bety...co se týče akvária bez filtrace tak to určitě jde sama jedno provozuju jen nesmí být přerybněno, rybek spíš méně, rostlin spíš více. U bety bez filtrace netuším.
Co teda vím, že se musí topit a akva musí mít kryt, aby se beta nenadechovala studenýho vzduchu.

Co mě teda udivuje, že se na to ptá někdo, kdo už má ryby doma...to znamená v pořádně zaběhlém akváriu, zarostlém, přiměřené velikosti...a neví jestli filtraci ano a nebo ne??....to se snad zjišřuje před tím, než si pořídím ryby, ne??

30.3.2021 22:26
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže předpokládám, že momentálně máte akvárko hódně zarostlé o objemu minumálně 150 litrů, což tak odpovídá skupině 1 samec a 2 samice ....
Ale akvárium chcete ještě zvětšit, tak super.
S bojovnicí můžete mít cokoliv neagresivního, co jim nebude okusovat ploutve a zároveň nedoporučuju ryby typu gupka...obzvlášť na samce by mohl beťák útočit.

Nejsem odborník na bety...co se týče akvária bez filtrace tak to určitě jde sama jedno provozuju jen nesmí být přerybněno, rybek spíš méně, rostlin spíš více. U bety bez filtrace netuším.
Co teda vím, že se musí topit a akva musí mít kryt, aby se beta nenadechovala studenýho vzduchu.

Co mě teda udivuje, že se na to ptá někdo, kdo už má ryby doma...to znamená v pořádně zaběhlém akváriu, zarostlém, přiměřené velikosti...a neví jestli filtraci ano a nebo ne??....to se snad zjišřuje před tím, než si pořídím ryby, ne??

Akvarium pro 3 bety může být mnohem menší. A taky...on se ptal na ryby které nemusí mít filtraci a né jestli bety mohou mít bez filtrace

31.3.2021 08:32
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Insect watcher napsal(a):
Akvarium pro 3 bety může být mnohem menší. A taky...on se ptal na ryby které nemusí mít filtraci a né jestli bety mohou mít bez filtrace

Ty rozměry akvária pro 4 betty uvádíte v jakých jednotkách?

31.3.2021 17:11

Akvarium pro 3 bety může být mnohem menší.

No tak někdo, kdo má štěstí a koupí si "hodné" bojovnice, tak potom jistě.

Bez filtrace může fungovat spousta běžných akvarijní rybiček, jde jen o vytvoření rovnováhy....tam kde nepomáhá filtr, tak tam je to o to křehčí.
Takže při přiměřeném - menším počtu ryb a dobře zarostlém akvárku můžou být klidně živorodky....a nebo tetry.......už to jsou myslím dvě skupiny ryb, kde je těch zástupců na výběr dost........samozřejmě nutno brát v potaz nároky ryb na velikost nádrže, ale taky na teplotu, protože bojovnicím se topit musí a pod.

Chci jen říct, že pokud je to akvárko malý a už tam jsou 4 bety, tak už bych nic jiného nepřidávala....ale to je jen můj názor, jsem amatér, mám jen běžné druhy rybek a nenáročné rostliny a akvárka mám asi jen 25 let...takže se vždy ráda nechám poučit.

31.3.2021 20:15
juhaj

XXX.XXX.164.121

Hale, zklidni hormony Karen, co vy víte, třeba má terárium velké i metr...hlavně bettě v pohodě stačí 15x15x15 akvárium.

Terárium 15x15x15, zadavatel Hrobník, fór?

31.3.2021 20:20
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

juhaj napsal(a):
Terárium 15x15x15, zadavatel Hrobník, fór?

Mluvím o samotné betě.

31.3.2021 20:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mluvím o samotné betě.

Dyť já taky

31.3.2021 21:35

Zatím mám v akváriu pouze jednoho samce a tři samičky

Nevím, proč se tady bavíme o samotné berě, když ten počet je vyšší.

Plivátko 15x15x15 (předpokládám, že jednotka je centimetr, alespoň v těchto jednotkách běžně uvádíme rozměry nádrže)....objem celkem nula litrů, tak to snad ani nemá smysl komentovat, asi viděno jako prodejní nádržka na samce beťáků.

1.4.2021 12:11
Hrobnik

XXX.XXX.178.46

Děkuji za rekace. Nevím proč se tady řeší 15x15x15cm když jsem velikost nezmínil. akvárko mám 40L a chci ho zvětšovat, takže jediný smysluplný příspěvěk o který jsem žádal mi poskytl pan sardullah

1.4.2021 15:18

Hrobnik napsal(a):
Děkuji za rekace. Nevím proč se tady řeší 15x15x15cm když jsem velikost nezmínil. akvárko mám 40L a chci ho zvětšovat, takže jediný smysluplný příspěvěk o který jsem žádal mi poskytl pan sardullah

Těch 15x15x15 nemá souvislost s vámi...to byla reakce na to, že tohle jedný betě stačí.

6.4.2021 08:45
L

XXX.XXX.40.151

Musí mít ale alespoň třicet litrů...
Navíc, 15X15X15 je pro bettu splenders žalostně malé...
A ještě když tam dáte více rybiček...

6.4.2021 08:49
L

XXX.XXX.40.151

Betta potřebuje filtraci...
K bojovnici se jinak hodí tetry, pancéřníčci...neonky mají mít min. akvárium dlouhé 100cm.
Hlavně ne ryby s velkými ploutvemi např. paví očka.
Samice by je mohli otravovat v ponětí že je to samec betty a samec by v nich viděl rivala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík