Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bizon21

15.11.2021 20:40
Bizon21

XXX.XXX.181.40

Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat kolik litru potřebují při odchovu těchto ryb?
Mám 3 akvária asi 10l, spis do délky muže byt?
Potom mám 25l a potom 60l s neonkama a razborkama a jako poslední 100l se skálarama dospělýma a čichavcama.
Co bude nejlepší?
Předem dekuju za odpověď.
Bizonn

16.11.2021 14:22
JoPe

XXX.XXX.82.6

Bizon21 napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat kolik litru potřebují při odchovu těchto ryb?
Mám 3 akvária asi 10l, spis do délky muže byt?
Potom mám 25l a potom 60l s neonkama a razborkama a jako poslední 100l se skálarama dospělýma a čichavcama.
Co bude nejlepší?
Předem dekuju za odpověď.
Bizonn

Záleží na tom o jak velkém výtěru se budeme bavit. Od pěkných a dobře živených ryb bývá běžně přes 500 mladých z jednoho výtěru. Na to potřebujete jednu malou rozplavávačku, kde je rozkrmíte až stráví žloutkový váček a rozplavou se. Ve velikosti do 1cm budou potřebovat nádrž 100- 200l. Až povyrostou a zaplní tuto nádrž, tak podle jejich množství budete potřebovat někoik 300l nádrží. K tomu všemu je potřeba denně odkalovat, 3x denně krmit kvalitní potravou ,dostatečně měnit vodu, kterou je dobré udržovat na 26-28stupních, udržovat funkční filtry a dostatečně vzduchovat. Pokud se tyto zásady nedodržují, tak ryby dostatečně rychle nerostou a v horším případě mohou i postupně všechny uhynout. Častý jev je též u některých forem, zejména závojových okusování ploutví a bakteriální rozpad. No a když se vám to přece jen všechno povede, tak může nastat i problém co dál s nima udělat protože něco to bude kromě vlastní práce ještě stát.
Takže bude nakonec asi lepší si někde jen tak odchovat samostatně ve větším akvárku pro radost pár kousků, nebo si je zajít k někomu koupit.

17.11.2021 08:22
bizon2021

XXX.XXX.181.40

Dobrý den mockrát děkuju za velmi vyčerpávající odpověď

Přidejte reakci

Přidat smajlík