Betta a Ancistrus v 54l akva

Ancistrus sp. (Krunýřovec)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2022 13:44
Amara000

XXX.XXX.234.180

Zdravím. Mám doma Samčeka bojovnice. A a budem čoskoro kupovať väčšie akvárium (54l - filter - osvetlenie - sklenený kryt ) Rada by som mu tam dala samozrejme rastlinku na ktorú je zvyknutý už, novú flóru a aj nejakú spoločnosť (len nie samičky bojovnice a slimáky nakoľko sa nám pár krát premnožili) chcela som ancistrusa (najlepšie v páre) ale bojim sa aby im to nebolo málo keďže sú to väčšie rybky.. (2 ancistrusov máme v 100l akva a už sú obaja skoro 9cm veľkí) na druhú stranu aby 54l samému betta samčekovi nebolo veľa. Tiež som čítala o panciernikoch ako dobrej spoločnosti ale tiež musia byť v skupine aspoň po 5 vraj. Každú radu uvítam. (Rada by som pridala niečo teplomilné nakoľko môj betta je zvyknutý na 27-28 stupňov).

10.8.2022 14:32
karo2702

XXX.XXX.134.102

Na toto určitě odpoví lépe někdo, kdo se přímo zabývá chovem ancitrusů nebo pancéřníčků.
Já chovala dlouho betty a akvárium velké určitě nebude, ale je to škoda mít tam jen jednu bettu. My měli 60 l pro 1 betta samce, 2 samice a k nim jsme měli dva ancitrusy a pár pavích oček a sneslo se to krásně. Teď v tom akváriu máme 5 pancéřníčků a neonky a daří se jim dobře už pár let.
Ale asi mi tu někteří budou oponovat že by to chtělo aspoň 80 litrů ne-li více pro mé aktuální osazení.
Nicméně betta a ancitrusi si myslím že ideál, pokud je samec mírný, tak i nějaké ty živorodky by k tomu šly.

10.8.2022 14:50
Amara000

XXX.XXX.234.180

Práve že je dosť aktívny možno by mu pomohlo ponaháňať samičky len sa bojím že s jeho občasnými výbuchmi temperamentu by ich uštval na smrť. Každopádne ďakujem za radu. 🐠

Přidejte reakci

Přidat smajlík