mám akvárium o velikosti 450l a asi 100 ks rybiček včetně ancitrusů,ale mám velký problém s hnědou řasou.Bujně se jí daří i přes veškerou péči např.jsem přidal osvětlení jak mi bylo doporučeno.
Rostlinám se daří rostou nové lístky,rybám se daří-vytřeli se skaláři atd.
Přesto řasa bují na stěnách i na rostlinách a nejde ničím sundat.
Proto prosím o radu .Děkuji
lenka2
napsal(a):
mám akvárium o velikosti 450l a asi 100 ks rybiček včetně ancitrusů,ale mám velký problém s hnědou řasou.Bujně se jí daří i přes veškerou péči např.jsem přidal osvětlení jak mi bylo doporučeno.
Pravidelně odkalovat a vyměňovat třetinu vody každých 14 dní, nepřekrmovat ryby a filtr na minimum aby přefiltroval za hodinu asi těch 450l. Pořídit rychlerostoucí rostliny (hydrogphila, Limnophila sessilliflora
, bacopa...) Jak silné máš to světlo? Kup si ještě aspoň 5 ks parmičky siamské. Držím palce
lenka2
napsal(a):
Akvárium musí být dostatečně osvětlené. Tím je také myšleno, že rostliny musí mít nepřetržitě světlo 10 hodin denně. V případě, že je akvárium osvětlováno denním světlem, setmí se a následně po jedné či dvou hodinách rozsvíceno umělé světlo, není tato podmínka splněna. Doporučuji zajistit potřebnou dobu osvětlení a zvýšit frekvenci výměny vody - až 1/3 1x týdně.