Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2008 12:46

Zdravím, nejsem akvarista ale máme v obýváku jen malé dekorační akvárko. S koupí kytek ve zverimexu jsme si domů zatáhli malého šneka během dvou měsíců máme ale plné akvárko šneků. co snimi. Jinak v akváriu máme jen několik živorodek( mečovky, black moly paví oka...)

Předem díky za rady

30.3.2008 14:43

bella napsal(a):
Zdravím, nejsem akvarista ale máme v obýváku jen malé dekorační akvárko. S koupí kytek ve zverimexu jsme si domů zatáhli malého šneka během dvou měsíců máme ale plné akvárko šneků. co snimi. Jinak v akváriu máme jen několik živorodek( mečovky, black moly paví oka...)

Předem díky za rady

To by mě taky zajímalo,mám stejný problém.Slyšela jsem,že je požírají některé ryby,ale nevím jestli bych pak neměla akvárko prázdné úplně...

31.3.2008 20:15

conty napsal(a):
To by mě taky zajímalo,mám stejný problém.Slyšela jsem,že je požírají některé ryby,ale nevím jestli bych pak neměla akvárko prázdné úplně...

Môžem odporúčiť prípravok GASTROPEX. Neškodi rybám a ani rastlinám. Kupil som ho v predajni HORNBACH na oddelení akva.

7.5.2008 12:18

abogado napsal(a):
Môžem odporúčiť prípravok GASTROPEX. Neškodi rybám a ani rastlinám. Kupil som ho v predajni HORNBACH na oddelení akva.

Měl jsem stejný problém a ten jsem vyřešil "časem".Nechal jsem šnečky povirůst,no a pak asi za týden jsem šnečky trpělivě postupně odchytal.Nechal jsem si pouze 4 kusy na 200 litrové akvárium a nakladené kokony jsem pokaždé odstranil.Dnes již žádné šneky v akváriu nemám a místo nich jsem si pořídil ancistrusy a mohu Vám potvrdit,že práci šneků bez problémů zastavou a rostou jedna báseň.Tak hodně štěstí a trpělivost.
S pozdravem Michal Schlehr

11.6.2008 18:24

bella napsal(a):

Předem díky za rady

Předpokládám, že máte v akva okružáky. Pokud mají dobré podmínky, velmi se množí, ale já je chemicky nelikviduji. Pokud jsou v akváriu v přijatelném množství, mám rostliny krásně čisté bez řas. Při čištění akvária je tedy jen mechanicky redukuji. Danka

13.6.2008 07:22

bella napsal(a):

Předem díky za rady

Staci dat do akva uhorku alebo mrkvu a za den-dva ju vytiahnut a slimaky vyhodit. Osvecilo sa mi to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík