Prosím o radu,koule ano nebo ne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2010 18:19
134

XXX.XXX.216.191

Ahoj všichni chtela bych si koupit pouze kouli o objemu 13,5L a dát si do něj jen jednu rybu a dát tam kamínky a rostlinku.Je to možné i bez filtrace a topení a tak?Nemám s tím žádné zkušenosti tak díky za rady.:-)

18.9.2010 19:44
vai

XXX.XXX.144.146

Rozhodně to nedoporučuji, není to dobrý nápad.

19.9.2010 19:37
Gekys

XXX.XXX.25.177

Souhlasím, kulaté akva nee

14.10.2010 17:10
markemic

XXX.XXX.35.104

Kdy tuhle pitomost přestanou prodávat...Alespoň by to lidi nesvádělo k týrání ryb.

17.10.2010 09:22
dav37

XXX.XXX.66.86

Nsmajlíke,kulaté akvárium ne. To není dobrý nápad.

20.12.2010 14:58
milošditr

XXX.XXX.182.49

Ahoj do kulatého akvarka bych dál písek jemný a umělý rostliny nebo 1 kytku živou a bez ryb.
Kdyby ste měla akvárium tak bych tam dal bud krevety japonský nebo 1 bojovníci pestrou ( Crown Crowalt Závojovou Obyčejnou bez závoje) samce osamotě kytku nebo víc kytek (podle velikosti) a pisek :-) u bojovníce mít motůrek nemusíte a topitko taky ne stačí pokojová teplota od 20 do 26 a v letě snesou krátkodobě 18 stupňů.:-))

29.10.2011 16:02
ita

XXX.XXX.38.3

Dobrý den,

nekamenujte mě pls :-)

Koupila jsem si 6l kouli a do toho 1 beťáka. Uvažuju o akvárku, ale nejdřív si to chci vyzkoušet. Říkám si, že pokud by vydržela půl roku, dokážu se o ně postarat a šla bych do normálního akvária... Moje otázka - proč kulaté akvárko ne?

Beťák (2 cm) tam má písek, na něm vrstvu kulatého štěrku. Větší kameny, které vytvářejí možnost různých průplavů, a 2 trsy trávy. Měřený objem vody pro rybu je 4,5 l, což je 2x tolik než doporučené minimum 1 l na 1 cm délky ryby. Každý den měním 1/3 vody. Co ještě bych mohla udělat, aby se mu u mě líbilo? :-) Díky :-)

29.10.2011 17:45
milošditrich

XXX.XXX.182.49

ita napsal(a):
Dobrý den,

nekamenujte mě pls :-)

Koupila jsem si 6l kouli a do toho 1 beťáka. Uvažuju o akvárku, ale nejdřív si to chci vyzkoušet. Říkám si, že pokud by vydržela půl roku, dokážu se o ně postarat a šla bych do normálního akvária... Moje otázka - proč kulaté akvárko ne?

Beťák (2 cm) tam má písek, na něm vrstvu kulatého štěrku. Větší kameny, které vytvářejí možnost různých průplavů, a 2 trsy trávy. Měřený objem vody pro rybu je 4,5 l, což je 2x tolik než doporučené minimum 1 l na 1 cm délky ryby. Každý den měním 1/3 vody. Co ještě bych mohla udělat, aby se mu u mě líbilo? :-) Díky :-)

Ahoj kůlaty akvarko se hůř udržujou pomocny bakterije dal ryba v tom cvokne a kam daš moturek vnitřni filtr topitko ? smajlík když maly akvarko tak aspon 20 L a měněním vody každy den to ty rybě skracuješ život smajlík to že je v kramech prodavaji v kelimkach je že chtěji ušetřit vodu proč by betě měli davat hodně vody když stoji 30 až 80 kč to by prodělaly to daji vic Gupkam čista linie stoji 1 par 300 až 600 a nebo terčovci modry červeny zeleny hnědy ty stoji od 300 do 2500 kč 2900 až 4500 kč podle mutace to jim musi dopřat vic.

Poradím ti jdi na vc na velkou nesplachuj to cely den vem si tam jidlo a toč se na 1 mistě jak dlouho to vydržiš když nemužeš nikam jinam než nahoru a dolů :-( a uvidiš jak se ti to nebude libit a to ryby maji 6 měsícu až 5 let smajlík

29.10.2011 18:44
ita

XXX.XXX.168.5

Proč tolik sarkasmu? Slušně jsem požádala o radu nebo dobré tipy. Myslím, že můj přístup, kdy se snažím se něco naučit dřív, než si pořídím akvárko, si snad podobnou reakci nezaslouží... OK, beru informaci, že ryba v kouli cvokne. Tak se jí tam budu snažit dát ještě nějaké rostlinstvo, aby měla ještě víc úkrytů a možnosti si vybrat si zalézt nebo vylézt... Protože topítko ani filtr nemám, nechala jsem si poradit a koupila jsem si právě proto betu, které by toto prostředí prý mohlo vyhovovat, neboť není úplně závislá jen na kyslíku ve vodě. A protože nemám filtr, měním pravidelně tu vodu - podotýkám, že dolévám převařenou dešťovkou - v čem by jí tohle mohlo škodit? Proč by měla pravidelná výměna zkracovat život?

BTW - když přepočtu životní prostor ryby v kouli k jejímu objemu těla, je to mnohonásobně víc, než mám prostoru u nás v práci nebo dokonce i doma. Chápu, jsem člověk, ne ryba... Ale teď vážně: chystám se pořídit si akvárko, uvažuju o 100 x 40 x 40 cm, ale prostě se chci nejdřív naučit, co ryby potřebují a jak se o ně starat, než se do toho pustím. Nebo naopak zjistit, že se o ryby postarat neumím, a pak si nic takového nepořizovat. Je to tak nepochopitelné?

29.10.2011 21:34
milošditrich

XXX.XXX.182.49

ita napsal(a):
Proč tolik sarkasmu? Slušně jsem požádala o radu nebo dobré tipy. Myslím, že můj přístup, kdy se snažím se něco naučit dřív, než si pořídím akvárko, si snad podobnou reakci nezaslouží... OK, beru informaci, že ryba v kouli cvokne. Tak se jí tam budu snažit dát ještě nějaké rostlinstvo, aby měla ještě víc úkrytů a možnosti si vybrat si zalézt nebo vylézt... Protože topítko ani filtr nemám, nechala jsem si poradit a koupila jsem si právě proto betu, které by toto prostředí prý mohlo vyhovovat, neboť není úplně závislá jen na kyslíku ve vodě. A protože nemám filtr, měním pravidelně tu vodu - podotýkám, že dolévám převařenou dešťovkou - v čem by jí tohle mohlo škodit? Proč by měla pravidelná výměna zkracovat život?

BTW - když přepočtu životní prostor ryby v kouli k jejímu objemu těla, je to mnohonásobně víc, než mám prostoru u nás v práci nebo dokonce i doma. Chápu, jsem člověk, ne ryba... Ale teď vážně: chystám se pořídit si akvárko, uvažuju o 100 x 40 x 40 cm, ale prostě se chci nejdřív naučit, co ryby potřebují a jak se o ně starat, než se do toho pustím. Nebo naopak zjistit, že se o ryby postarat neumím, a pak si nic takového nepořizovat. Je to tak nepochopitelné?

to neber ve zlym ale čtvou mě zverimexy že zakaždou cenu lžou lajkum :-(.

ty chceš ryby do studeny či teply vody podle toho bych se snažil poradit smajlík

do teplé vody kolem 26 stupnu : bych dal živorodky : pavi očka mečovky platy živorodky trpasliči ta mladata nežere nebo labyrintky : čichavci bojovnice pestra rajovci čichavci zakrsly ty potřebujou stejnou teplotu a akvarko zakryt

do studený vody 14 až 22 stupnů : zavojnatky karasy kapřiky jesetery slunku obecnou potřebujou motůrek

všechny druhy ryb potřebujou pestrou stravů jenom ne prosím kouly

4.11.2011 18:35
ita

XXX.XXX.168.30

Dobrý den,

přesvědčil jste mě, dneska jsem koupila akvárko 38 litrů :-) Mám prát dotazů:

1) Akvárko je použité, můžu ho vymýt pro jistotu Savem? Neuškodí to rybám nebo tomu černýmu lepidlu? Počítám, že zítra zasadím kytičky a tak příští týden bych tam přestěhovala beťáka. OK?

2) Chci tam mít výhledově hodně zeleně a tak 3-5 rybiček. Je to OK? Jaký je přibližný maximální limit pro takovou velikost (já vím, min. 1 litr na 1 cm délky, ale nemám zatím moc představu, jak jsou případní obyvatelé velcí v dospělosti :-)

3) K 1 dosavadnímu beťákovi (bojovnice pestrá červená) bych mu chtěla koupit tak 2 betynky :-) a potom něco k nim. Nechci zatím moc investovat do techniky, takže labyrintky. Z nich se mi líbí čichavci a ostnovci. Je to OK? Jaké jejich případné druhy jsou nejodolnější vůči začátečnickým chybám? :-)

4) Zatím nejsem rozhodnutá, zda výhledově mít ryby studeno- nebo teplomilné. V bytě mám většinou okolo 22 C, takže teoreticky obojí :-) Co hrozí rybkám teplomilným ve studenější vodě (občasné výpadky elektřiny, řádově dny) a co rybám studenomilným v teplejší (v létě se byt tak 4-5 týdnů přehřívá na 25-28 C)? Jak případně v takovém teple vodu chladit? Stačí tam občas hodit na rozmražení nějakou zeleninu v pytlíku? :-)

Díky :-)

5.11.2011 18:21
milošditrich

XXX.XXX.182.49

ita napsal(a):
Dobrý den,

přesvědčil jste mě, dneska jsem koupila akvárko 38 litrů :-) Mám prát dotazů:

1) Akvárko je použité, můžu ho vymýt pro jistotu Savem? Neuškodí to rybám nebo tomu černýmu lepidlu? Počítám, že zítra zasadím kytičky a tak příští týden bych tam přestěhovala beťáka. OK?

2) Chci tam mít výhledově hodně zeleně a tak 3-5 rybiček. Je to OK? Jaký je přibližný maximální limit pro takovou velikost (já vím, min. 1 litr na 1 cm délky, ale nemám zatím moc představu, jak jsou případní obyvatelé velcí v dospělosti :-)

3) K 1 dosavadnímu beťákovi (bojovnice pestrá červená) bych mu chtěla koupit tak 2 betynky :-) a potom něco k nim. Nechci zatím moc investovat do techniky, takže labyrintky. Z nich se mi líbí čichavci a ostnovci. Je to OK? Jaké jejich případné druhy jsou nejodolnější vůči začátečnickým chybám? :-)

4) Zatím nejsem rozhodnutá, zda výhledově mít ryby studeno- nebo teplomilné. V bytě mám většinou okolo 22 C, takže teoreticky obojí :-) Co hrozí rybkám teplomilným ve studenější vodě (občasné výpadky elektřiny, řádově dny) a co rybám studenomilným v teplejší (v létě se byt tak 4-5 týdnů přehřívá na 25-28 C)? Jak případně v takovém teple vodu chladit? Stačí tam občas hodit na rozmražení nějakou zeleninu v pytlíku? :-)

Díky :-)

Dobry den zitra odpovim a pošlu odkazy :-) kratkodobě studena voda nevadi pokud neklesne pod 20

5.11.2011 19:41
milošditrich

XXX.XXX.182.49

134 napsal(a):
Ahoj všichni chtela bych si koupit pouze kouli o objemu 13,5L a dát si do něj jen jednu rybu a dát tam kamínky a rostlinku.Je to možné i bez filtrace a topení a tak?Nemám s tím žádné zkušenosti tak díky za rady.:-)

do ty koule bych dal masožravou kytku nebo sušeny kytky :-)
:-):-))smajlíksmajlíksmajlík

5.11.2011 21:52
milošditrich

XXX.XXX.182.49

milošditrich napsal(a):
Dobry den zitra odpovim a pošlu odkazy :-) kratkodobě studena voda nevadi pokud neklesne pod 20

dobry den akvarko bych umyl v teple vodě a muže se použit a dal bych tam bojovnice čichavce zakrsly ) http://rybicky.net/atlasryb/cichavec_zakrsly 1 až 2 pary ( druh to je na vaši fantazii klidně 1 par čichavec zakrsly a 1 par č.zakrsly medovy Trichogaster fasciata (čichavec pruhovaný)
Trichogaster chuna (čichavec medový)
Trichogaster labiosa (čichavec pyskatý)
Trichogaster lalius (čichavec zakrslý)

nebo od všech po paru ale dat silnější motůrek.

ryby pustit všechny najednou ale časem bych dokoupil větši akvarko v tom menšim bych vytiral a větší bych měl společensky a pro začátek bych doporučil živorodku trpasličí a nebo kropenatou rodiče mladata nejí ( údajně)

7.11.2011 10:10
ita

XXX.XXX.29.246

Diky za skvely odkaz, pocetla jsem si :-)

7.11.2011 23:29
milošditrich

XXX.XXX.182.49

ita napsal(a):
Diky za skvely odkaz, pocetla jsem si :-)

Prosím :-) smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík