Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2011 23:31
matuska

XXX.XXX.213.202

Jako školačka jsem si kdysi koupila v akvaristice malého ráčka, který sice tropil v akváriu neplechu, zato nádherně rostl zmodral a později pravidelně snášel vajíčka.
A tak jsem svým dětem takového raka nedávno (opět ve zverimexu) koupila a děti měli obrovskou radostsmajlíkVydržel ale jen týden a bylo po něm. Tak jsemr rychle koupila dalšího, aby děti nic nepoznaly. Vyměnila jsem vodu vyčistila filtr, abych udělala pro nového obyvatele co nejlepší podmínky. No a vydržel zhruba 3 týdny. Našla jsem ho svlečeného, ale nohama vzhůru. smajlík
Žádný odborník nejsem, ale opravdu by mě zajímalo čím to je. Když jsem měla jako dítě své akvárium,moc jsem se o něho nestarala:-| a rak prospíval jedna radost. Můžete mi poradit, čím se to mohlo stát? Díky předem.

22.6.2011 12:53
klarq

XXX.XXX.62.38

mohlo to být bakteriální nákazou nebo nedobře odstátou vodou
smajlíksmajlík

22.6.2011 22:10
matuska

XXX.XXX.213.202

Ta nákaza nevím, nevím... v té akvaristice jich tam měli docela dost a prý už je tam taky pěkně dlouho mají.
S vodou to mám takto: Máme totiž zakopanou nádrž v zemi na dešťovou vodu. Jelikož je v zemi a světlo tam není, voda se nemůža nijak kazit. Tu vodu používáme na praní a splachování. A taky ji mám v akváriu. A ryby jsou myslím spokojené, žádné ztráty nemám a přitom je máme asi 3 roky. Je ale možné, že raci potřebují jiné podmínky. Ještě mě napadla teplota - mám 26-27 C, topítko, filtr.

24.6.2011 15:49
tomvoj

XXX.XXX.214.194

Myslím si, že mohl trpět nedostatkem vápníku a projevilo se to až po svlečení. T. V.

16.7.2011 22:23
krab

XXX.XXX.45.145

Raci nemají rádi měkkou vodu ( způsobuje to ztrátu minerálních látek potřebných k životu).Ta teplota také je vysoko, teplotu by měl mít mezi 18-24°C .
Jinak informace o racích jsou i na stránce :Akva-tera.webdode.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík