dobry den ja jsem nasadil pavi ocka a mecovky pres leto do venkovní kade kde se mnozi ale ted na podzim je musim dat zpet do akvaria kde je asi ta TBC co s tim mam udelat kompletne umit akvarium a rostliny? nebo jen odlovit nemocne rybycky ? v te kadi mam jen zdrave a ted je musim davat do akvaria ale co mam
tedy udelat aby taky neumreli a da se delat nejaka prevence? mam pavi ocka v tom akvariu kterym se postupne krouti pater a spatne plavou
natoz abyse mnozili a kdyz uz tak mladata nerostou jednou se rozmnozi a onemocni ale mam tam s nimi i neonky a rasbory klinoskvrne jeden dlouhy pozirac ras s cernym pruhem a takove hadi ryby co zerou patentky a nemoc se projevuje jen u zivorodek spatne rostou i rostliny. Asi pred rokem jsem se uz dotazoval ale nikdo mi nedokazal odpovedet takze prosim.udelam pro ne cokoli DEKUJI ZA PRIPADNE ODPOVEDI
zkus odlovit všechny nemocné rybky,a na zkoušku tam dej pár kousků z venkovního chovu,jestli se ti to bude opakovat,zlikvidoval bych celou osádku včetně rostlin,pořádně vydezifikovat veškeré zařízení akvária a začít znova,ale na TBC mě to nepřipadá ta se projevuje nafouknutým bříškem a odstávajícími šupinami,já jsem jí dřív léčil penicilinem 500,dávkování si už nepamatuji,ale dneska už jsou léčiva k dostání,přeji hodně štěstí