Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2011 11:14
maddar

XXX.XXX.136.193

Dobrý den mám 320l akvárium kolik neonek bych tam mohl dát ?
a snesou se neonky, parmičky, tetra, pěnářiček, živorodka popřípadě kolik čeho bych ta mohl dát
smajlíkděkuji za slušné odpovědi

18.11.2011 18:16
krysak

XXX.XXX.119.126

maddar napsal(a):
Dobrý den mám 320l akvárium kolik neonek bych tam mohl dát ?
a snesou se neonky, parmičky, tetra, pěnářiček, živorodka popřípadě kolik čeho bych ta mohl dát
smajlíkděkuji za slušné odpovědi

Dobrý den, jestli je to akvárium nové, tak se stejně mají rybičky po zaběhnutí přidávat postupně. Koupila bych pro začátek deset neonek a pak přidávat. Záleží, jestli chcete jedno pěkné větší hejno nebo víc druhů rybek. Já bych na vašem místě nastěhovala do akvárka třicet neonek, na dno nějakého toho ancistrusa, plno rostlin a dost :-) Jinak s ostatníma rybkama, které jmenujete, se podle mě snesou dobře, akorát nevím co je pěnářiček.

18.11.2011 18:52
maddar

XXX.XXX.136.193

napsal jsem to špatně má to být pancéříček panda
a děkjuji za odpověd

20.11.2011 15:33
merxx

XXX.XXX.255.202

Dobrý den.
V případě akvária s rostlinami a trochu slušnou filtrací se dá říct,že na litr vody může být centimetr délky rybího těla...
To znamená spočíst velikost ryb v dospělosti...a spíš raději méně.
320 litrové akvárium může mít tak 240-260 litrů vody.Neonky patří mezi rybky málo zatěžující ekosystém akvária.
Není problém dvacet neonek,hejno pancéřníčků Panda...říká se minimálně šest...ale třeba deset či dvanáct je fajn.
No a zbyde ještě na nějaké další rybky...neonky obívají střední sloupec vody,pancéřníčci spodní a třeba hejnko sekernatek těsně pod hladinu...ale opravdu postupně....ani po měsíci není akvárko dobře zajeté.

20.1.2012 18:58
milošdk

XXX.XXX.196.158

Co sa tyka poctu rybiciek v akvariu, jenoduchsie je vychadzat z mnozstva 1 rybka = 5 l, samozrejme zavisi to od velkosti rybiciek a samozrejme aj filtracie. Cize 320 l akvarko znesie aj 50 - 60 malych rybiciek ako tetry, razborky a pod. + povedzme nejaky ten panciernicek alebo prisavnik, alebo povedzme krevetky.

24.1.2012 08:23
honziklepic

XXX.XXX.12.72

Parmička červenoploutvá nám sežrala celé akvárko mimo krevety a antistruse, který měl přes 10 cm. Parmička za dva roky vyrostla na 9 cm. Okusovala nám i sumečka arybky, které byly větší než ona. Je velmi agresivní.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík