Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2012 16:56
alda082

XXX.XXX.173.5

zdravím našel jsem na netu co to je,ale nic moc tam nebylo jak ryby léčit,nerad bych aby mi pozdechalo okolo 20 ryb,stačí že jich uhynulo cca 10,mám neonky,razbory a tetry černé,dík za info.

22.11.2012 18:23
sfox

XXX.XXX.229.3

nechci ti brát naději ,ale krupička je svinstvo .....částečně pomáhá zvýšení teploty na 30-32 stupńů .a myslím že jsem přidával akryflavin ,ale tan ve vyšších koncentracích nedělá dobře rostlinám ....přeji hodně štěstí .:-)

23.11.2012 08:27
polinky

XXX.XXX.141.180

na krupičku je perfektnÍ produkt ESH EXIT

23.11.2012 11:15
polinky

XXX.XXX.141.180

polinky napsal(a):
na krupičku je perfektnÍ produkt ESH EXIT

vypadlo mi tam A,jmenuje se to ESHA EXIT

25.6.2013 19:25
sulo

XXX.XXX.50.146

sfox napsal(a):
nechci ti brát naději ,ale krupička je svinstvo .....částečně pomáhá zvýšení teploty na 30-32 stupńů .a myslím že jsem přidával akryflavin ,ale tan ve vyšších koncentracích nedělá dobře rostlinám ....přeji hodně štěstí .:-)

to s tou 32stupnovou vodou neje najlepsí nápad pretoze niektore ryby by mohli zdochnúť už od tej vysokej teplotysmajlík

26.6.2013 15:20
corin

XXX.XXX.7.6

Doporučuje se :
- léčivo na bázi malachitové zeleni (případně kombinace s dalšími...) Na trhu jich jsou mraky...
- zvýšit teplotu na cca 28-30 st.
- zároveň přidat na vzduchování (v teplejší vodě bude málo kyslíku)
- odstranit chemické filtrace z filtru : uhlí, zeolit, atd. (absorbovali by léčivo)
- omezit krmení (léčivo naruší biolog.rovnováhu v akváriu a odpadní produkty se budou hůře odbourávat)
- každý den přikápnout, mimo běžné dávkování 1 kapku léčiva do proudu (něco rozloží světlo atd.)
- po 7mi dnech nasadit do filtrace větší množství aktiv.uhlí, 24 hod filtrovat, přez něj, po té vyhodit, vyměnit 1/10 vody v akva, za odstátou , stejné teploty a opět nadávkovat léčivo.

Tento proces opakovat 3 krát,- vždy po sedmi dnech.
Doba léčení bude , tedy celkem 21 dní. Má to souvislost s vývojovým stadiem tohoto parazita.

Po léčení aplikovat denně jakékoliv nitrif.bakterie a ryby dostat do kondice kvalitním vitamínovým krmivem.
Ať se daří!
Jana

Přidejte reakci

Přidat smajlík