ahoj, chtěla jsem se zeptat, chovám už dost dlouhou dobu axíka mexického. Bohužel jsem dnes zjistila, že sežral ancitruse, kterého jsme pořídili, jelikož ten starý uhynul. Ancitrus nebyl nijak veliký, malé mládě, jde mi o to, jestli ho axolotl zvládne strávit? Ancitrus má ostny a krunýř a axík už třetí den nereaguje na nitěnky, ani na své oblíbené hovězí maso. Je možné, že jen tráví obtížnější sousto? Díky za odpověď.
gabrielka85
napsal(a):
ahoj, chtěla jsem se zeptat, chovám už dost dlouhou dobu axíka mexického. Bohužel jsem dnes zjistila, že sežral ancitruse, kterého jsme pořídili, jelikož ten starý uhynul. Ancitrus nebyl nijak veliký, malé mládě, jde mi o to, jestli ho axolotl zvládne strávit? Ancitrus má ostny a krunýř a axík už třetí den nereaguje na nitěnky, ani na své oblíbené hovězí maso. Je možné, že jen tráví obtížnější sousto? Díky za odpověď.
A to jste si mysleli, že ho nesežere? Nevím, jak ho stráví, ale měli byste změnit potravu, hovězím masem a nitěnkama se axolotli nekrmí. Když už, tak patentky, a rybí maso.
Prvního ancitruse tam měl dva roky a fungovali spolu bez problémů. Tak pardon, ale když mi přímo na výstavě, kde jsem ho koupila řekli, že je spolu mít můžu, tak jsem v tom neviděla problém. A to samé ohledně krmení, po hovězím je jak divej. Rybí, které se všude doporučuje naopak vůbec nechce, zkoušela jsem a okamžitě ho vyplivne. Takže asi tak.
Aha, takže když budete mít dítě, které nebude chtít jíst nic jiného než hranolky, tak ho s nima budete cpát? Dobrý přístup
No a jak vidíte, na výstavě vám lhali, asi potřebovali něco prodat. Třeba dva roky fungovali proto, že se mu ancík už nevešel do tlamy. Jinak jak podobné "bezproblémové" soužití dopadá, koukněte třeba sem http://www.caudata.org/cc/articles/Mixing_disasters.shtml