mikeš
napsal(a):
15 litru ale budu mýt vetší, Mám filtr a 1 rybu a teď jsem jim nevyčistil a ryba dostala plíseň a první ryba mi umřela a čistil jsem akvárko.
Patnáct litrů??? Tak to se nedivím, že umřely - prostě se otrávily vlastními výkaly Pro JEDNU závojnatku je potřeba MINIMÁLNĚ 100 litrů, ideálně tak 250! Jsou to ryby do jezírka. Držet je v patnáctilitrovém plivátku je brutální týrání.
Do 50 litrů nejsou neonky vhodná volba, potřebují místo na plavání a skaláry jsou absolutně nevhodné, natož do 40 litrů!
závojnatka je sice šlechtěná, ale pořád ještě je to vlastně karas!
dá se o nich uvažovat od 100 litrů. on je sakra rozdíl narvat za každou cenu takovou rybu do "malé" padesátky, nebo dát dvě do stovky...
Ach jo. Tady je výtažek z popisu neonky obecné :
Čilá, mírumilovná, hejnovitá rybka. Miluje hustě osázená akvária, která nesmí být příliš osvětlena. Doporučuje se chovat ve skupině o minimálním počtu 10 a více rybek, neboť chování těchto rybek v nádrži souvisí s jejich počtem.Běžný chov v nádrži střední velikosti o minimální délce 80 cm,80-120 l. Nikoliv stísněné prostředí.
Každý, kdo neonky kdy choval, potvrdí, že málo kusů v malé nádrži je sice možné chovat, ale není to přirozené a nevynikne přitom jejich krása.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mikeš
napsal(a):
Dobrý den, Chovám závojnatky 2 už mi umřeli. Závojnatka začne se nafoukat a moc se nehýbe a do týdne umře. Nevíte jestli to je nějaká nemoc?
Lidé se snad nikdy nepoučí...proč pořád musím všude možně číst jak cpou velké ryby do pidinádržek atd a pak se diví že ryby leknou.To by se tu mohlo psát pořád dokola.