Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2014 17:23
cuckaw

XXX.XXX.158.197

Máme v akvárku samce Bety a chtěla bych se zeptat zda mu může zrcátko v akváriu nějak uškodit? Má ho tam mít třeba jen chvilku, aby se neuštval? Díky za rady smajlík

20.11.2014 19:06
michal.siegel

XXX.XXX.20.171

Osobně ho dávám k samci tak na 30 minut. Nejprve 1x denně, až se po pár dnech rozcvičí, tak 1x a poté 3x. A jakmile z něho bude rváč, tak mu ho tam nechám i 40 - 60minut 3x deně. Ale jen vybrané samce, u všech by mě z toho .... a hlavně shánět tolik zrcátek... :). Tedy předpokládám, že akvárko má alespoň 20l a máte tam topítko? Protože v menším "akváriu" se betta stresuje a vdej energie pro trénink před zrcátkem ji zabije dříve, než malé akvárko. Nechci Vám nijak křivdit, ale denně tu čtu dotazy od lidí, co chovají betu v 10l, 5l a dokonce i ve 2l, takže raději se ujišťuji, že nejdete pod 20l smajlík.

1.12.2014 08:51
cuckaw

XXX.XXX.150.129

My ho máme v akvárku s dalšími rybkami takže 2l by bylo málo :D. Děkuji za rady. Já jsem mu tam zrcátko nechala pořád. Tak mu ho tedy radši asi vyndám, když píšete, že mu ho tam dáváte jen takhle občas.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2014 22:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono ve větší nádrži může být zrcátko (nechával jsem ho zvenčí nádrže, netřeba ho dávat dovnitř), natrvalo. Samec ho najde při proplouvání akvária občas, blbne u něj nějaký čas, ale protože při imponování taky odpluje bokem a najednou nemá kontakt s imaginárním protivníkem, tak zase "zplihne" do klidu. Pochopitelně mluvím o použití zrcátka třeba 10 x 5cm atd., což bohatě stačí. Souhlasím s tím, že použít zrcátko o velikosti jedné boční strany by dvakrát super nebylo. Na druhou stranu, když strčíte hlavu do jakéhokoliv obchodu, kde jsou samci bett nastrkaní do krabiček nebo skleniček a jsou takto pospolu stále, taky na to nekapou. Docela často je v takovém horizontálním paneláku vidět akčního jednoho dva samce, ostatní nikterak nevyvádějí. A rozhodně nejsou ve stresovém zbarvení "na samici" s pruhy. To berte jen jako konstatování. Ostatně v Asii se taky neprodávají v neprůhledných krabičkách. Tam jsou takto trénované jak splendensky, tak jejich kříženci s imbelliskami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík