Krmení sklípkanů holaty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 22:39
nasut

XXX.XXX.92.198

Zdravím,

rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti s krmením sklípkanů výhradně myšími holaty? Nemyslím tím jedno hole za 2 měsíce a do toho hmyz, ale dietu pouze z myších holátek. Mám totiž už dost velkou Acanthoscurii geniculatu, a přeci jen je časově příjemnější hodit jí jedno holátko za měsíc, než do ní rvát každý týden šváby...

Díky, Nasut.

20.1.2015 23:47
mekk

XXX.XXX.208.57

Nerekl bych ze krmit sklipkany 1x tydne je časově náročné..to mi prijde vtipne i k pláči trochu rikat tohle.

20.1.2015 23:50
dzira

XXX.XXX.37.197

Zdravím. Nevidím v tom problém. Jen jestli je uz opravdu veliká, tak bych radši dával mladé myšky. Holatko pro velkého pavouka za měsíc by byla opravdová dieta :) Živin a tekutin si z toho vezme hodně. Já osobně jsem se nikdy nesetkal s tím, že by to měl být problém. Jednou jsem četl, že tím někdo zkoušel urychlit růst, ale už ani nevím, jak mu to dopadlo :).

21.1.2015 01:14
nasut

XXX.XXX.92.198

Mekk: Taky jsem nepsal, že je to náročné, ale časově příjemnější, aneb pohodlnější :) Je to prostě o starost míň, hodit tomu největšímu sklípkanovi hned po burze hole, než ho krmit furt (ty menší a šváby, kterým se věnuju převážně, samozřejmě krmím častěji).

Dzira: No, tak velká zase neni, ale nebojte, o hladu jí nenechávám, krmím podle velikosti zadečku, zatím mi to vychází tak na to hole za měsíc + na konci měsíce (před burzou, než koupím hole) dám nějakého většího švába :) Spíš jsem se bál, jestli to nebude problém z hlediska nějakých živin (nedostatek něčeho v myších, co pavouk potřebuje a naopak větší množství ve hmyzu)

Každopádně díky za reakce :).

21.1.2015 06:10
spider83

XXX.XXX.237.230

mekk napsal(a):
Nerekl bych ze krmit sklipkany 1x tydne je časově náročné..to mi prijde vtipne i k pláči trochu rikat tohle.

Nevím kolik máte sklípkanů, ale pro mě by bylo celkem náročné krmit všech několik set sklípkanů 1x týdně.
Jinak v krmení holaty nevidím sebemenší problém, ale u geniculaty bych se časem(až bude větší)přiklonil taky ke krmení menšími myškami, nebo potkaními holaty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík