Ahoj,
tak než se do tebe pustí i ostatní...
Byť máš Brachypelmu, která je obecně doporučována začátečníkům, sklípkan zkrátka není křeček nebo korela, kterou můžeš naučit mluvit nebo se s ní mazlit. Nejlíp je mu tudíž v teráriu, kde má svůj klid a vše potřebné pro život. Myslet si můžeš co chceš, ale tyhle živočichy bychom měli obdivovat jen skrze skleněná dvířka ubikací a za sebe říkám, že učení sklípkana na ruku je naprostá pitomost ;)
J.
Krasne napsano..nez se do tebe pusti ostatni.. sklipkana nemuzes naucit nic..ani si zvykat na ruku...ridi se instinktem ne mozkem... A proc bysi mel zvykat na ruku kdyz jako chovatel techto zvirat urcite vis ze mas do teraria zasahovat minimalne...pokud ho budes jednou za pul roku. Rok potrebovat chxtit abys vymenil treba substrat.. Chyt ho do krabicky.. Jinak to zvire nech v klidu a nedelej si z neho plešatýho prdeláče.
Kdyz ona k tomu ta videa na tytrubce vyslovene lakaji
Ja mam smithku taky, teprve tak mesic. Je v osmem svleku, v tele tak 2, 5 cm. Taky by me to lakalo. Nastesti se mi ted zakopala v ukrytu, tak neni cas na blbosti.
Necham ji za sklem, tam je ji dobre.
Na mazleni mam potkanky od pritelkyne a kocku jejich domacich
Kdybyste chtěla sklípkana opravdu brát na ruku, je nejlepší položit jednu ruku před něj a druhou ho "šťouchat" do zadních nožiček (poleze dopředu). Až naleze na ruku, můžete zvednout a dál už dělat co chcete (dávat pozor, aby pavouk neseskočil, může mu prasknout zadeček). Praktikuju už dost dlouho se svojí A. Geniculata, a za asi 2 roky mě kousla jen jednou (a to jsem byl trochu přiopilej a bral jsem jí špatnym způsobem - snaži jsem se pod ní podsunout dlaň zezadu a ťuknul jsem jí zespod na chelicery...). A nejsou to sice zvířata na hraní, ale pokud máte klidný kus, zas tolik jim občasný pobyt na ruce neuškodí (je snad jasné, že se nemáte snažit vyndat z terárka pavouka, který kope všude kolem sebe chlupy a utíká...).