Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jsuman

12.1.2016 08:44
jsuman

XXX.XXX.34.31

Zdravím všechny,
během brouzdání po různých zdrojích zajímavých druhů brouků jsem narazil na tento e-shop: http://titan.insectweb.org/beetleshop/. Vzhledem k zajímavé nabídce (ani cenově mi to nepřijde nijak extrémní) bych měl poměrně velký zájem zkusit něco odebrat. Zástupce reaguje na maily bleskově a vstřícně, do ČR prý pravidelně posílá a jako základní poštovné do EU uvedl 35 USD (tedy něco málo pod tisícovku), což sice není nijak závratná suma, ovšem samozřejmě, pokud by byla možnost tuto částku snížit... Chtěl bych tedy navrhnout, zda by se někdo nechtěl v objednávce přidat, poštovné bychom si potom mezi sebou rozdělili...? Popř. máte někdo zkušenosti s dovozy tohoto typu?

S pozdravem

J. Šuman.

12.1.2016 10:14
t.hops

XXX.XXX.165.60

Zdravým, klidně se přidám ale jak to chodí netuším.ze zahraničí sem nic neobjednával.

12.1.2016 15:02
t.hops

XXX.XXX.222.22

Jo a zdravím s í.rychlopsaní na mobilu mi vybralo s y a nějak sem to přehlédl.

jsuman

13.1.2016 09:13
jsuman

XXX.XXX.34.31

Beru na vědomí...smajlík Já to tu nechám ještě pár dní viset, jestli se ještě někdo chytí...smajlík

13.1.2016 10:17
dimitrij

XXX.XXX.251.101

Zdravím. Jen je na to třeba dát trošku pozor. Včera jsem shodou okolností řešil dovoz nějakých rostlin z USA, ale nakonec to dopadlo nedobře. Bylo mi řečeno, že na vývoz živých organismů, (v mém případě případě rostlin) je potřeba halda papírů, které sice vyřídí, ale za 250 USD a že pozorování organismů proti bezinfekčnosti trvá 9 týdnů. Kdo tímto neprojde, může ho na celnici čekat mastná pokuta a propadnutí balíčku. Vzhledem k tomu, že 250USD je celkem vysoká částka, tak jsem nakonec od objednávky ustoupil. Tak jen na to dejte pozor.

14.2.2016 22:23
nicolas.coleoptera

XXX.XXX.37.236

Teoreticky možné, ale velmi zdlouhavé a drahé. I japonci mají problém tam odtud dostat brouky, u nás neznám nikoho, komu by to vyšlo...
navíc nic z toho, co má, není tak super, aby to stálo za ty dodatečné náklady.
Taiwanci či Japonci mají většinu těchto druhů taky, sice bývají dražší, ale přijde to do týdne a poštovný je cca 80EUR.

Přidejte reakci

Přidat smajlík