Zdravím vespolek.
Chystám se na exkurzi do krajín Jižní Ameriky (Brazílie, Guayany, Venezuely). Chtěl bych si donést nějaký druh brouků na chov v jakémkoliv stádiu. Do letadla bych to neriskoval. Dá se ale poslat balík domů, má někdo z něčím podobným zkušenost ? Jak by to vzali na celnici ?..obávám se, že bych tím zřejmě riskoval mastnou pokutu a problémy se zákonem. Existuje vůbec nějaká možnost jak to udělat legální cestou ? Samozřejmě nechci vykrádat chráněné, endemické či jinak vzácné druhy..
Dobrý den,
mám známého akvaristu, který několikrát navštívil Jižní Ameriku, a vždy posílal rybky balíkem. Ovšem to je cca 10 let zpátky a říkal, že už by si na to v dnešní době netroufl. Teď to dělá tak, že si našel specializovanou firmu v JA, kde chovají rybky. Od nich je pak koupí a nechá si je legálně poslat do ČR. Myslím, že něco podobného půjde určitě i s brouky. Nevím ovšem, jak se budou pohybovat ceny a kolik stojí poslání balíku.
Nesmíš letět přes USA(ti zabavujou všechno - zvlášť rádi kradou elektrocentrály:), od kolegy, co tam jezdí, mám info, že nejsnáz to jde s holandskýma aerolinkama...ale pořád je to nelegální (tedy v Brazílii určitě, Venezuela...no, slyšel jsem různé verze od v pohodě až po těžkou pokutu...a fr.gurayana je celkem v klidu...jen pozor na chráněná území.