Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2016 18:51
jiri.hromadka

XXX.XXX.121.200

Když už jsme tady u nezaplaceného hmyzu, dovolte pane Siegel, abych vám připoměl, že mi stále nedorazilo slíbených 880 korun za strašilky. Strašilky (50 Anisomorph) jsem vám zaslal na jaře k rozprodání s tím, aby jste si jako student přivydělal jak jsme se domluvili, a až je rozprodáte, tak mi domluvenou částu zašlete. V červnu jste mi psal, že strašilky už máte skoro rozprodané a peníze brzy zašlete. Pak už vám nefungoval e-mail (přestože jste si zřizoval PayPal účet) a zasílal mi přísliby zaslání peněz přez třetí osobu, kterou jsem požádal o spolupráci. Jediné co dorazilo (zase přez třetí osobu), byla nečitelná fotografie podacího lístku na nějaký balík, který se vám údajně vrátil zpět. Pokud jste na tom sociálně špatně, čekal bych, že mi jako kompenzaci nabídnete nějaký chovný materiál, ale ani tak se nestalo. Možná než začnete křičet, chyťte zloděje", měl by jste si sáhnout do vlastního svědomí. Od člověka, který se zde prezentuje jako zkušený chovatel a na FB jako odborník bych takové hloupoklukovské jednání nečekal. Jiří Hromádka.

17.2.2016 21:07
michal.siegel

XXX.XXX.20.24

Vážený pane Hromádka,

moc dobře víte, že jsem Vám peníze poslal, ale pošta je ztratila. Poslal jsem Vám i fotografii podacího lístku, na kterém je jasně vidět datum reklamace. Také Vám bylo sděleno, že na vyřízení reklamace má pošta 6 měsíců, a doteď jsem od nich neobdržel jedinou zprávu.Sociálně špatně na tom nejsem, jen si nemohu dovolit tuto částku zaslat duplicitně, tím spíš, pokud by se obálka našla. Evidentně je jediný problém v tom, že já veškeré strašilky daroval, protože pro peníze to nedělám, ale vy trváte tvrdohlavě na uhrazení něčeho, co už Vám uhrazeno bylo, jen čekám na vyrozumění pošty. Kdybyste za strašilkami neviděl pouze peníze, tak mě teď pořád neuháníte s něčím, s čím nemohu nic udělat. Tím neříkám, že Vám peníze nepošlu, to ne, ale nejdřív potřebuji vyrozumění z pošty. Pokud najdou obálku, peníze Vám přijdou, pokud ne, pak Vám je pošlu znovu z vyplacené pojistky, která byla na obálku uvalena.

Siegel.

17.2.2016 21:07
michal.siegel

XXX.XXX.20.24

Mimochodem když už narážíte do mých osobních věcí, tak PayPal je zřízen přes úplně jinou adresu, takže to mám jabka a hrušky :).

17.2.2016 21:40
jiri.hromadka

XXX.XXX.121.200

Ono to bude asi trochu jinak, když jste zareagoval až tady co? Ano vydím za tim peníze, protože si všečchno financuji sám, mě nikdo nic nesponzoruje.

17.2.2016 23:15
michal.siegel

XXX.XXX.20.24

No evidentně toho "vydíte" dost.. Podívejte, mne také nikdo nesponzoruje, na strašilky si poctivě vydělávám + většinu druhů mám aktuálně výměnou. Ale jak říkám, pokud máte potřebu překrucovat pravdu, pak prosím. Pokud mi chcete tvrdit, že jsem na Vás doposud nijak nereagoval, například fotografie podacího lístku, tak se nenechte vysmát. Abych nezapomněl - kolik Vás stály ty Anisomorphy? Stály Vás tolik, že si prostě nedokážete počkat jako každý jiný člověk na vyrozumění pošty? Vzhledem k tomu, že takové velké množství jste měl jistě z odchovu, mi tady laskavě netvrďte, že jste do nich něco investoval, co Vám teď najednou tak hrozně chybí. Když jsem Vám psal, že se omlouvám, ale že jsem v časově nevhodné situaci, nebyl problém. Ale teď, když je všechno zaslané, ale bohužel ztracené, najednou chcete nemožné. Bohužel toto ale není můj problém, protože já svou práci splnil. A nenuťte mě svým vymahačským jednáním, abych se k Vám takovýmto způsobem choval, protože oba víme, že ani jeden z nás to nemá zapotřebí.

17.2.2016 23:56
goliathus

XXX.XXX.41.14

Sorry, že se vám do toho pletu, ale Michale, pokud dlužíš peníze a přesto, že existuje milion způsobů na převod peněz a ty zvolíš pokud to dobře chápu ten nejblbější možnej (obálka), pak je to jen tvůj problém, měl bys zaplatit a počkat na vyjádření pošty a pokud ti to vrátí, tak jsi na nule, pokud ne, jsi v mínusu, ale přeci to nemůžeš házet na prodávajícího.

Navíc, pokud jsi posílal peníze jinak než složenkou a jinak než pojištěnou zásilkou, tak snad nečekáš, že ti pošta něco dá, to je dost bláhová představa.

17.2.2016 23:58
jiri.hromadka

XXX.XXX.121.200

Tak především, vy jste zvířata dostal, já zaplaceno dosud ne. Bude to již rok co jsem je odeslal. Komu by se to líbilo? Další byl váš postoj, odmítal jste se mnou přímo komunikovat. Málo času, problémy, to máme každý, ale bylo vhodné tomu dát nějakou formu a ne mlčet a schovávat za kamarádku.
Rodiče těch Anisomorph jsem koupil v Hammu,2 adult páry za 20€. Koupil jsem je především proto, protože jsem je choval někdy před 25 lety a chtěl jsem je znovu. Taky jsem chtěl si na nich pořádně namastit kapsu, aby se mi zaplatily náklady na cestu a na další rok abych mohl nakoupit chovný materiál za plnou cenu a nemusel žebrat o slevu jako nějaká poslední hnědka. Protože tím oceňuji práci toho chovatele, na to tady ještě moc lidí nepřišlo.

18.2.2016 00:55
nicolas.coleoptera

XXX.XXX.37.236

Původně jsem chtěl jen napsat upozornění, že ty G. albosignatus byly už v prossinci inzerováni v německu, takže už by šlo o starý a vykladený materiál a že celé je to podezřelé, neboť nikdo z kolegů (u nás ani v blízkém (EU) zahraničí) je aktuálně nemá, a co si budeme povídat, zpráva o úspěšném importu méně běžných druhů se prostě rozšíří...a vida, on je to rovnou celý podvod

Na druhou záležitost jsem ani nechtěl reagovat, ale nějak mi to nedá:
A vůbec, copak to jde, nevidět za tím peníze? Zvlášť když člověk daný druh dovezl z ciziny, to je cesta+cena zvířat - a to by měl chovatel u hmyzu dostat zpátky jen prodejem první odchované generace a ještě být v plusu...protože jakmile se to rozšíří mezi víc chovatelů, jeden z nich zlevní - asi aby nemusel ten hmyz mít doma o měsíc nebo dva déle, než by se prodal za adekvátní cenu nákladům.Prostě platí, že kdo nějaký druh chce, zaplatí jeho cenu (obzvlášť u méně běžných druhů).
Druhá věc, pokud mi někdo špatně pošle peníze ( nebo já někomu) je to jen jeho chyba, např. kolega z Anglie udělal chybu v čísle účtu, když se to zjistilo, omluvil se a poslal ji znovu, už mě.
Když mi pošta ztratila balík, musel jsem znova poslat larvy...to je stejný princip.

18.2.2016 06:53
P01

XXX.XXX.161.7

michal.siegel napsal(a):
Vážený pane Hromádka,

moc dobře víte, že jsem Vám peníze poslal, ale pošta je ztratila. Poslal jsem Vám i fotografii podacího lístku, na kterém je jasně vidět datum reklamace. Také Vám bylo sděleno, že na vyřízení reklamace má pošta 6 měsíců, a doteď jsem od nich neobdržel jedinou zprávu.Sociálně špatně na tom nejsem, jen si nemohu dovolit tuto částku zaslat duplicitně, tím spíš, pokud by se obálka našla. Evidentně je jediný problém v tom, že já veškeré strašilky daroval, protože pro peníze to nedělám, ale vy trváte tvrdohlavě na uhrazení něčeho, co už Vám uhrazeno bylo, jen čekám na vyrozumění pošty. Kdybyste za strašilkami neviděl pouze peníze, tak mě teď pořád neuháníte s něčím, s čím nemohu nic udělat. Tím neříkám, že Vám peníze nepošlu, to ne, ale nejdřív potřebuji vyrozumění z pošty. Pokud najdou obálku, peníze Vám přijdou, pokud ne, pak Vám je pošlu znovu z vyplacené pojistky, která byla na obálku uvalena.

Siegel.

Nechci se do vašeho sporu míchat, ale ja bohužel na potě reklamuji relativně dost často , a vždy my přijde vyrozumění max. do 1 měsíce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2016 08:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

michal.siegel napsal(a):
No evidentně toho "vydíte" dost.. Podívejte, mne také nikdo nesponzoruje, na strašilky si poctivě vydělávám + většinu druhů mám aktuálně výměnou. Ale jak říkám, pokud máte potřebu překrucovat pravdu, pak prosím. Pokud mi chcete tvrdit, že jsem na Vás doposud nijak nereagoval, například fotografie podacího lístku, tak se nenechte vysmát. Abych nezapomněl - kolik Vás stály ty Anisomorphy? Stály Vás tolik, že si prostě nedokážete počkat jako každý jiný člověk na vyrozumění pošty? Vzhledem k tomu, že takové velké množství jste měl jistě z odchovu, mi tady laskavě netvrďte, že jste do nich něco investoval, co Vám teď najednou tak hrozně chybí. Když jsem Vám psal, že se omlouvám, ale že jsem v časově nevhodné situaci, nebyl problém. Ale teď, když je všechno zaslané, ale bohužel ztracené, najednou chcete nemožné. Bohužel toto ale není můj problém, protože já svou práci splnil. A nenuťte mě svým vymahačským jednáním, abych se k Vám takovýmto způsobem choval, protože oba víme, že ani jeden z nás to nemá zapotřebí.

To nemůžete myslet vážně, že toto není Váš problém, ale Jirky Hromádky? Ty peníze ztratila pošta Vám (pokud se tak skutečně stalo) a ne jemu. To, že Vy nemáte vyřešenou reklamaci se zprostředkovatelem je naopak jen čistě Vaše věc, která jeho nemá co zajímat. Vymlouvat se tedy na to, že peníze jste poslal a smol pachol, páč to pošta zašantročila je víc než mimo mísu. Stát se tak může, ale to Vás nezbavuje povinnosti úhrady vůči člověku bez ohledu na to, jak dopadne Vaše reklamační řízení s poštou. Na vyrozumění pošty si máte počkat Vy, ne on. Jemu se nic neztratilo, jen mu Vy stále dlužíte.

Morttuus

18.2.2016 13:46
Morttuus

XXX.XXX.243.79

Já si do toho taky dovolím vstoupit. Pane Michale, předem mi odpusťte právnické slovíčkaření, ale pod pojmem "zaplacení" se všeobecně rozumí okamžik, kdy se peníze dostanou do dispoziční sféry oprávněné osoby, ať už jsou té osobě připsány na účet, nebo je obdrží hotově. Lidsky řečeno, je to moment, kdy osoba, která má peníze dostat, ty peníze fyzicky má. To, co se Vám stalo, je úplně totéž, jako kdybyste si spletl číslo účtu - peníze jste sice poslal, ale oprávněná osoba je nedostala. To, že pošta Vám odpovídá za škodu (včetně případných vícenákladů, které s věcí budete mít), Vás nezbavuje odpovědnosti vůči panu Jiřímu, který nedostal svoje peníze. Je mi líto, ale je to opravdu Váš problém, a Vaše útoky na pana Jiřího nejsou podle mě vůbec na místě.

Martin Hampl.

jooska

18.2.2016 18:40
jooska

XXX.XXX.159.21

Proto si nenechám nic posílat poštou jen z ruky do ruky. Nemám nervy na takové lidi jako je michal. siegel, který není sám soudný a nezamate si před svým prahem a upozorňuje na něco co v podstatě sám dělá. Vymlouvat se na poštu to opravdu nemá úroveň.

19.2.2016 07:21
michal.siegel

XXX.XXX.43.115

Ja k tomuto mam rict jen jedine - co je mezi panem Hromadkou a mnou je ciste noje vec a nikdo se do toho nema co montovat smajlík a rozmyslete si, koho osocujete nebo s kym srovnavate. Ja mel a mam z rameru strasilky zapatit, uznavam, ze jsem na to nejdrive zapomnel, protoze to trvalo dlouho, kazdopadne si nemohu dovolit aktualne zaslat castku duplicitne, proto musim pockat na vyjadreni posty (pro rypaly samozrejmeasi nereknu, ze v obalce byly penize). Bohuzel nemohu pocitats tim, ze posta obalku ztrati, abych si na tyto zalezitosti odkladal dvojnasobek. A na rozdil ode mne tento pan zamerne dava inzeraty, kterymi se zamerne snazi lidi okrast. Ale jak chcete, kdyz se vam ani tohle nelibi, ja nikoho na nic upoozornovat nemusim. Nevim, jaky ma spolu vztah to, ze mam u pana Hromadky dluh, a to, ze jsem chovatele v dobre vire upozornil na cileneho zlodeje. Asi byste zase radi (jak to ma cela ifauna ve zvyku) breceli, jak jste nekomu naleteli smajlík timto koncim diskusi ze strany me osoby, vlakno je cilene na jinou osobu, interni veci mezi nami dvema tu nemaji co delat. Ale kazdopadne pan nicolas.coleoptera - moc bych tu nevytahoval "nejde za tim videt penize", protoze zrovna Vase ceny tenkrat s udivem dorazily az do precizni skupiny BeetlesFarm-PP, chtel jste za bezne druhy desetinasobek, co ostatni :).

vranaantos

19.2.2016 07:24
vranaantos

XXX.XXX.43.115

Bych to asi neřešil, protože Hromada dluží mně přes dva roky 2500. Jaké to je, Jirko?

19.2.2016 19:13
jiri.hromadka

XXX.XXX.121.200

Divné to je. Když se neumíš ani podepsat, tak mi to nic neříká.

19.2.2016 22:25
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

Vranaantos
STOP ANONYM SPAM !

vranaantos

20.2.2016 11:10
vranaantos

XXX.XXX.43.115

Takže mi chcete tvrdit, že jste si změnil po těch zlodějinách změnil svůj Facebook na Djari Sabutaro, aby tě už nikdo nenašel?

https://m.facebook.com/profile.php?id=100008160427481

Pro méně chápavé Vrána Antonín.

vranaantos

20.2.2016 11:11
vranaantos

XXX.XXX.43.115

*změnil jen tak?

20.2.2016 11:50
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

"Pro méně chápavé Vrána Antonín."
Jak to mám vědět?

vranaantos

20.2.2016 12:51
vranaantos

XXX.XXX.43.115

Jirko, jste mladý chovatel, ale nemusím Vám snad říkat, že to mám ve svém nicku tady na ifauně smajlík

20.2.2016 18:54
jiri.hromadka

XXX.XXX.121.200

Jo jo je to tak milá vráno smajlík

vranaantos

20.2.2016 20:33
vranaantos

XXX.XXX.20.102

Výborně, ještě jste se veřejně přiznal.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Dobrý den, je mi jedno kdo komu dluží, ač tohle vážně nechápu. Když něco chi, tak to hned přeci zaplatím a pokud na to nemám, tak si to nekoupím. Ale zajímalo by mě, jak je to s tím podvodníkem co nabízí Goliathus albosignatus, jelikož jsem si je právě objednal. Proč se jedná o podvod?

20.2.2016 22:28
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

Jejich importy tu vůbec nejsou k mání, snad se ani dovézt teď nedají, to za 1. a za 2. již předtím několikrát podvedl (aspoň tedy podle diskuse na fb - beetlesfarm :o) ).

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Děkuji, objednávku jsem pro jistotu zrušil. Goliáše bych chtěl, ale co se dá dělat. Chtěl jsem trio a to už je dost peněz riskovat. Neznáte někdo zde zdroj např. larev?

21.2.2016 23:37
nicolas.coleoptera

XXX.XXX.42.31

Za a) už 4 roky se v evropě neobjevila ani krovka, objevuje se g.goliathus a zřídka g.orientalis
Za b)inzerat od stejneho cloveka byl na nemeckem webu uz v prosinci, nikdo z de je nemá(alespoń co vím a timhle by se kolegové pochlubili).takže už by byli staří
za c) je to nejhůře chovatelný goliáš(kdysi jsem je měl)
jinak kolega od toho chlapíka, co inzeroval ty goliase kdysi kupoval nejaky pavouky, ale musel si pro ne jet asi natřikrát, pán se vymlouval...ale nakonec je dostal...tak možná na inz reagovat ale jedině s tím, že si je člověk vyzvedne osobně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík