Brachypelma vagans - divné chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2016 13:14
asswecan

XXX.XXX.134.50

Zdravím,
v sobotu jsem si na burze koupil dospělou samici Brachypelmy vagans a chová se poměrně zvláštně, celý den je venku, pouze leží, připravený úkryt téměř nepoužívá (byla v něm asi 10 minut za celé dva dny co jsem si všiml), po večerech leze po skle terária a snaží se dostat ven (vystrkuje nohy ven větracím otvorem), vlhkost je cca 75 - 80%, teplota kolem 25 stupňů přes den, podklad rašelina.
Je tohle normální chování (např. stres z nového prostředí atd.), nebo něco dělám špatně?
Děkuji za odpovědi.

5.9.2016 13:58
jstambera

XXX.XXX.227.137

Zdravím,

Nic to nebude, nechte ji zvyknout na nové prostředí. Za čas toho nechá.

s pozdravem Jakub Štambera

5.9.2016 14:36
asswecan

XXX.XXX.134.50

Díky moc za odpověď :).

5.9.2016 14:39
jstambera

XXX.XXX.227.137

Není vůbec zač.

5.9.2016 14:51
asswecan

XXX.XXX.134.50

Ještě jedna věc. Terárium je umístěno na chodbě, takže kolem pavouka pořád někdo chodí a často se tam rozsvěcí, zhasíná...měl bych ho přemístit nebo mu to nevadí?

5.9.2016 15:28
spidy

XXX.XXX.244.254

Má moc vlhka! ruseni ji taky nepomuze.

5.9.2016 15:29
asswecan

XXX.XXX.134.50

Ok, takže jí přesunu. Mám jí normálně vyvětrat nebo prostě nějakou dobu nerosit?

5.9.2016 16:54
paryzek

XXX.XXX.2.148

Brachypelma vagans pochází z pouštních oblastí Mexika, vyšší vlhkost jim spíš vadí. Substrát udržovat jen mírně vlhký a vodu spíš do nějaké misky (ale nikdy jsem si nevšiml, že by moje 2 vagansky pily). Ideální je spíš všeobecně doporučované vlhčit jen jednu část terka a zbytek nechat klidně úplně vyschnout. Sám si vybere, kde se usadí. A jako každý jiný sklípkan nemá moc rád když je okolo moc pohybu.

5.9.2016 18:13
asswecan

XXX.XXX.134.50

Rosím jen jednu část, zdržuje se na té suché. Vodu v misce má, nevím, jestli pije, ale každý den je voda plná rašeliny. Všem děkuji za užitečné a slušné komentáře :) Co mi dělá starosti je, že se pořád válí venku a ne v úkrytu.

5.9.2016 21:03
paryzek

XXX.XXX.66.130

Nejspíš si potřebuje trochu zvyknout na nové prostředí. Neřešil bych to pokud bude normálně přijímat potravu. Ty moje vagansky úkryt také nijak zvlášť nevyužívali, takže jsem ho nakonec dal pryč. K tý misce s vodou. Pokud ji zahrabává rašelinou, je zbytečné aby tam ta miska byla pořád. Stačí ji tam dát jednou za týden na den dva, a pokud by měla žízeň napije se. Oni ty informace o přístupu k vodě tak nějak neplatí u všech sklípkanů stejně. Tak jako sem měl samici Phormictopus platus, která vodu snad přímo milovala, měl sem i pavouky kteří si misky s vodou ani nevšimli. Maximalně do ní vypustily výkaly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík