Kostelnik

XXX.XXX.141.10
Vazeni chovatele,
timto textem chci upozornit vsechny motylkare aby byli maximalne opatrni pri obchodovani s Jankem Lešakem (janek.lesak). Kupoval jsem od nej 28 ks prevazne L1 housenek lisaje oleandroveho. (Domluveno bylo 30ks ale nez jsme se setkali tak 2 uhynuly - asi nahoda). Uprednostnil jsem osobni predani pred postovnim doruceni, a setkal se s nim na "fauna trhy Ostrava". Prevzal jsem od nej malou krabicku s housenkami, pri cemz 1 housenka jiz byla mrtva, a krabicka byla plna trusu a suche potravy. Housenky chaoticky pobihaly pres sebe a hladovely. Pri kupovani jsem dal najevo svoje zdeseni a housenky jsem prevzal. Zduraznoval jsem ze v takovem stavu bych se nedivil kdyby housenky onemocnely. Ale chlapek me ujistoval ze vse je v naprostem poradku, a zbytecne se strachuji. Behem 6 dnu 20 housenek vymrela. Chlapek nebere telefon a ani nereaguje na sms. Timto mi dava jasne najevo ze chyba je na jeho strane. O obdobnych zkusenostech vim i od ostatnich chovatelu. Odmitam chyby v mem chovu. Momentalne mam stejne housenky i z jinych zdroju a pres minimalni potize se chovum dari. Tato zkusenost me stala 950 Kc. Jestli si chcete usetrit penize, cas a energii k chovum tak se tomuto kseftari vyhnete velkym obloukem. Tak po jednom dni teda chlapek reagoval. Ale vypravi jedine pohadky. Pry mam infikovanou potravu. Hlavne ze mam dalsi chovy kterym se dari. S minimalnimi ztratami.
S pozdravem Kostelnik.
chameleontomik

XXX.XXX.7.2
Nic ve zlým, ale proč ste si je bral když jeden byl mrtvý? kdo by si koupil chaoticky pobíhající housenky.
Jak to popisujete, tak jste ty housenky neměl vůbec přebírat. Housenky, které hledají potravu a lezou přes sebe jsou na nejlepší cestě jít do kopru. Resp. jestli nemají stály přísun potravy, tak je to taky špatně hlavně v takovém stádiu. Taky jestli tam byl trus od nějakých jiných větších housenek, tak je to podezřelé, ale z té fotky to není jasně vidět.
Každý živý materiál je háklivý, zrovna housenky si myslím jsou nejzranitelnější. Proto bych vám doporučoval si raději shánět vajíčka (samozřejmě to není taky na 100 %), případně kukly (které se dají sehnat za 100 - 150 Kč).
Existují u nás solidní chovatelé, kteří si ponechávají kontrolní sady toho co prodávají a v případě, že se třeba housenky nevylíhnou, dá se vždy domluvit. Když se housenky vylíhnou, tak je to pak většinou na šikovnosti chovatele.
Dobrý den přeji,
čtu Váš příspěvek a nelze nenapsat také něco ohledně o panu Lešákovi.S ním mám taky fajn obchod za sebou a musím říct že nikdy více.Housenky jsem si objednal asi před 2 měsíci též Daphnis.Místo 15 housenek žilo jen 13 a že by byli všechny v L3 bych doslova lhal.Co bych chtěl za 35 kč za kus?No alespoň to, že minimálně při dobrých chovných podmínek udělám alespoň 6 kukel.Udělal jsem 3 kousky a jedna měla gigantický rozměr něco málo přes 3 cm.To ale není podstatné.Chtěl jsem původ od koho má původ chovu(podle mě to byla min.5 generace) a odpověď žádná.Je to pravda, že vidět housenky v takovým stavu, tak je nekoupím jak Vám napsali ostatní.Z druhé strany zase kdo kdy nabízí u nas Lišaje oleandrové že?Je třeba upozornit a nebát se napsat svůj názor a zkušenost.Jeho ceny zaskočí určitě i chovatele z Actias tam by neuspěl v žádným případě.Dělá to jen a jen na kšeft.Takže pane Kostelník je mi to líto, že jsme vyhodili peníze a doufám, že se připojí další chovatelé a napíšou svůj osobní zkušenost s panem Lešákem.
S pozdravem
Pavel Diviš.
Kostelnik

XXX.XXX.38.157
Jako kdyby to byl beznejsi druh tak bych to samozrejme nebral. Doufal jsem ze se par housenek chytne a pocital jsem i s uhynem. Ale ze jich zemre vetsina behem 5 dni bych necekal. Cca 5 kousku je solidnich a vypadaj ze se drzi. Jak pisete, je dobre kdyz si chovatel necha par vzorku. Ja to tak delam pro zpetnou vazbu a vzdy se domluvim kdyz je v necem problem. Taky jsem posilal prazdna vajicka... d
o nich nevidite. Mel jsem vzorky a pak jsem se lidem omlouval. Neni problem kolikrat neco i lidem odpustit kdyz se jedna treba o zacatecniky a seriozni lidi. Coz se o Lesakovi rici neda. To foto neni primo ze dne prodeje. Udelal jsem chybu ze jsem si je hned nenafotil. Ale ukazoval jsem ty housenky jednomu serioznimu chovateli co prodaval svoje kukly na burze a take nechapal. Mozna se tady vyjadri. Jinak ja spise i pocital ze Lešak uzna chybu a domluvime se na nejake sleve ci neco podobneho. Ale o tom nechtel ani slyset.
Kostelnik

XXX.XXX.38.157
Jinak ja mam jeste z jineho zdroje cca 100 kousku stejnych housenek a ty jsou ve forme. Proto jsem vyloucil svoje chyby. Ale to je pro Lesaka nepodstatny argument. tady je foto mych housenek. Kazdy den cisteno a krmeno novou potravou.
Kostelnik

XXX.XXX.38.157
Zdravím chovatelé,
housenky, co koupil p. Kostelník od p. Lešáka jsem viděl osobně na fauna trzích v Ostravě a osobně bych takové ubohé housenky ani nepřevzal. Za mnou se zastavil dlouholetý chovatel p. Fuxa a upozorňoval, že po burze chodí p. Lešák a nabízí chcíplé housenky a 3 lidem už chcípli. Osobně jsem p. Lešáka na burze neviděl a vím, že svůj materiál nabízí dohodou a vždy je to za velkou cenu. P. lešákovi bych doporučil se s p. Kostelníkem vyrovnat, protože dobré jméno chovatele je vždy na prvním místě. Tuto diskuzi čte spoustu lidí a tito lidé jsou inteligentní a do obchodu s p. Lešákem už nepůjdou. Jinak pro ostatní, pokud chcete koupit nejkvalitnější chov Oleandrových v naši republice, tak geneticky nejcennější má k dispozici p. Diviš.
Přidám telefonní kontakt na p. Lešáka, kdyby chtěl přesto někdo koupit nekvalitní chov.
mob: 604629738
S pozdravem
Římánek Daniel.
Obdivovatel

XXX.XXX.15.87
Dobrý den,
chtěl říct něco k p. Lešákovi. Co o něm říct ! Osobně ho neznám, ale podle toho co tu o něm chovatelé píší je to asi pěkný podvodník. Vypadá to, že vždy koupí nějaký ten druh motýlů, který se mu podaří spářit a tudíž získá i vajíčka. Vajíčka si nechá vylíhnout a když má housenky, tak je nabízí za větší sumu a to 35 Kč. Je mu jedno jak housenky vypadají, hlavně, že je prodá. Když se mu po nějaké té době ozvou chovatelé co jim to vlastně prodal za špatné housenky, které vetšinou všechny zahynou, tak dělá že se nic neděje a ani na emaily neodpovídá. Housenky posílá v umělé krabičce od salátu, která je uvnitř zapařená a tudíž housenky jsou už na dobré cestě ke svému konci. Poslal jsem mu kukly Attacuse Atlase s tím, že on mně pošle housenky Rothschildia orizaba údajně ve druhém a třetím stádiu. A co myslíte ? Housenky jsem sice dostal, ale nebyla to velikost L2 ani L3. ale L1. Řekl jsem si dobře housenky nejsou ve druhé, ani ve třetí velikosti a tak to nějak nebudu řešit. No jo, jenže housenky během dvou dnů přestali přijímat potravu a tudíž postupně všechny odešli. A to už jsem nějaké ty Rothschildie odchoval. Když bych věděl co je pan Lešák zač, tak bych mu žádné kukly neposílal a poslal bych je někomu jinému, kdo o ně měl zájem.Na p. Lešáka si dejte pozor!
S pozdravem Novák
Kostelnik

XXX.XXX.38.157
Zdravim pane Novak,
jsem moc rad za za Vasi reakci. Ono je celkem podezrele ze se vubec odvazi posilat housenky v takovem pocasi. ostatne tuto moznost nabizel nekolikrat i me ale preferoval jsem osobni predani z duvodu ze se vyhnu ryzikum posty. A tudiz bude kvalitnejsi material. Ovsem nebyl. A dalsi vec. Chtel jsem puvodne jen 15 kousku housenek. Ale rikal ze kdyz si jich vezmu vic tak cena pujde k 30 ci 25 kc za kus. Tak sem vzal 30 kousku a stejne se zadna sleva nekonala. To uz jsem s nim ale neme chut ani resit.
A vcera me kontaktoval pan (jmeno si nevzpomenu ale mohu zjistit) ktery byl take na fauna trzich Ostrava a setkal se s panem Lešákem. Pry se domluvili ze dostane kompenzaci za housenky l.oleandrovych, pry omylem dostal mensi pocet. Nahoda. A kompenzace byla... to neuverite. Dostal krabicku snad s cca 9 housenkami pri cemz jiz bylo 7 mrtvych. Neuveritelna drzost.
S pozdravem Kostelnik
Ps: Dane diky za reakci.
Kostelnik

XXX.XXX.209.13
Zdravim,
tak mam 6 solidnich kousku tesne pred kuklenim a jednoho prcka. Ten asi pojde. Tak jsem rad aspon za to.
A chlapek z ostravy uz ma kukly. Ale pocet nevim.
S pozdravem Kostelnik.
Kostelnik

XXX.XXX.251.245
Lešák se mnou od zveřejneni nekomunikuje takze k vyrovnani nedoslo.
Koselnik
Tak to je mazec. Tady jsou na pana Lešáka více méně negativní zkušenosti, zejména s jakým materiálem byl schopný přijít na burzu. Dovedu si představit, stát se tedy mě takovýto incident, že se k tomu nějak vyjádřím. Jednou se mi už stalo, že jsem se zachoval poněkud nerozvážně, což vedlo k vášnivé debatě zde, nakonec však došlo vše ke správnému konci a bylo to. Tak to si, myslím, pan Lešák docela odhání potencionální kupce chovného materiálu. A pokud se mu nelíbí, že jste to zveřejnil (a přidali se mimochodem pod Vás další), tak měl jednat tak, aby k takovému kroku nemuselo dojít.
Kostelnik

XXX.XXX.38.157
Souhlasim s Vami pane Siegel,
prostoru k vyrovnani mel dost pred zverejnenim. Asi mu nevadi negativni recenze a privydelek byl prednejsi.
Ja bych v prvni rade zkousel nejake alternativy vyrovnani.
U chovu motylu staci malo, a muze se velmi snadno stat ze poslete neco nekvalitniho.
Tolik muj nazor.
Kostelnik.
Kostelnik

XXX.XXX.38.157
Foto housenky ktera se chysta kuklit... ta neni od Lesaka. Ty si pockaj cca 4 dny
Já měl ještě podobnou zkušenost, dohledával jsem maily posledních pár dní, ale nebyl to pan Lešák. Jednalo se o pana Tomáše Vajnara, objednával jsem housenky Antheraea pernyi. Dorazily v krabičce os Esíček, žádný pevný balík nebo výztužka, prostě jen asi desetina milimetru tenoučká stěna papíru. Uvnitř byly na hromadě na jedné straně spolu s listím dubu a chuchvalcem vlhké vaty namáčknuté housenky, kdy polovina z nich byla mrtvá. Prakticky mi přišla promočená krabička bez jakéhokoli zabezpečení. Tenkrát jsem to neřešil, ale zajímají mne zkušenosti ostatních chovatelů.
Eva Volfová

XXX.XXX.92.103
Dobré ráno, to, co tady čtu, mě dost vyděsilo, posílala jsem panu Lešákovi několikrát nymfy kudlanek, ani nechci domýšlet tedy, co s nimi je nyní.Neviděl jste ho někdo prodávat kudlanky a pokud ano, v jakém stavu byly?Děkuji moc.Eva Volfová.
Kostelnik

XXX.XXX.190.249
Pane Siegel,
od pana Vajnara jsem asi nic nemel... nevzpominam si, ale kazdopadne kdyz prijde zbozi ve spatnem stavu tak se vetsinou da s prodejci domluvit na nejake kompenzaci. A urcite bych prodejce upozornil ze baleni nebylo v poradku a at se vyvaruje chybam pro priste.
Kostelnik.