G. gongylodes - zimní krmení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2016 18:29
asswecan

XXX.XXX.134.50

Zdravím,
přišla zima a je to zároveň moje první zima se zmíněným druhem. Problém je, že jedí jen létající hmyz. Čím je dobré je krmit? Cvrčky nechtějí, napadá mě šváb P. nivea, protože mouchy z masných červů koupených v rybářských potřebách se mi nějak nechtějí líhnout. Budu rád za každou radu či nápad a za odpovědi předem dkěuji.

5.12.2016 11:40
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Ty mouchy z masných červů - musíte si sehnat čerstvé larvy, možná vám prodali nějaké už dlouho skladované v ledničce.
Já si občas ty masňáky nechám zakuklit, do litrové krabičky se šrotovanou listovkou nebo dříve jsem dával lignocel dám celou tu malou krabičku a nechám v pokojové teplotě. Larvy se většinou tak do tří dnů zakuklí a asi za 1 - 2 týdny vylezou mouchy. Je to podle teploty.
V nouzi můžete učit cvrčka létat, přivážete ho na vlas a zamáváte kudlance před hlavou.

Larvy much si můžete dát do více krabiček na zakuklení a pak ty kukly dáte do různých teplot, aby se vám to líhlo postupně.

5.12.2016 16:50
asswecan

XXX.XXX.133.142

Aha, mně se právě zakuklily před cca týdnem a já myslel že se budou líhnout dříve. Na cvrčky mi kašlou, přivázal jsem ho i na provázek a nic :)
Jinak děkuji za radu :).

Eva Volfová

26.12.2016 09:41
Eva Volfová

XXX.XXX.92.103

Já dávám červy do hoblin s přidáním šrotu a krásně se mi líhnou, jen to trvá déle než v létě.Gongylusům bych krmení cvrčky nedoporučila, zelené šváby použít lze, berou i tartary přiměřené velikosti.

26.12.2016 23:02
wyandotky

XXX.XXX.87.126

Já jsem když jsem choval tyto kudlanky, napíchl cvrčka na špejli a pak jsem s ním lítal kolem kudlanky dokud jej nesejmula..

adam.

28.12.2016 21:08
asswecan

XXX.XXX.134.50

Zdravím, díky za rady. Mouchy se vylíhly, teď jen nějaký fígl, jak je udržet na živu? Můžu je dát do lednice nebo je to zabije ještě rychleji?

28.12.2016 21:30
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Lepší je ty kukly rozdělit a nechat v nižší teplotě a dávat líhnout postupně, mochy se vám budou uchovávat hůř, s masařkami / bzučivkami moc zkušeností nemám. Měly by vydržet déle v nižší teplotě, dobře větraném boxu, místo masa jim můžete nabídnout roztok hroznového cukru :).

30.12.2016 01:16
asswecan

XXX.XXX.134.50

Ok, zkusím díky. Mimochodem, jakou žárovkou jim topíte? Mám 40W a nad 30 se dostanu, ale moc nevydrží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík