Zdravím,
přišla zima a je to zároveň moje první zima se zmíněným druhem. Problém je, že jedí jen létající hmyz. Čím je dobré je krmit? Cvrčky nechtějí, napadá mě šváb P. nivea, protože mouchy z masných červů koupených v rybářských potřebách se mi nějak nechtějí líhnout. Budu rád za každou radu či nápad a za odpovědi předem dkěuji.
Ty mouchy z masných červů - musíte si sehnat čerstvé larvy, možná vám prodali nějaké už dlouho skladované v ledničce.
Já si občas ty masňáky nechám zakuklit, do litrové krabičky se šrotovanou listovkou nebo dříve jsem dával lignocel dám celou tu malou krabičku a nechám v pokojové teplotě. Larvy se většinou tak do tří dnů zakuklí a asi za 1 - 2 týdny vylezou mouchy. Je to podle teploty.
V nouzi můžete učit cvrčka létat, přivážete ho na vlas a zamáváte kudlance před hlavou.
Larvy much si můžete dát do více krabiček na zakuklení a pak ty kukly dáte do různých teplot, aby se vám to líhlo postupně.
Eva Volfová

XXX.XXX.92.103
Já dávám červy do hoblin s přidáním šrotu a krásně se mi líhnou, jen to trvá déle než v létě.Gongylusům bych krmení cvrčky nedoporučila, zelené šváby použít lze, berou i tartary přiměřené velikosti.