fagi

XXX.XXX.238.74
Ahoj,
moc bych Vás chtěl poprosit jestli by jste mi nemohli poradit s určením pohlaví Brachypelmi Smithi. Foto je pořízeno 2 dny po svleku.
Dík moc za pomoc.
Patrik.
fagi

XXX.XXX.238.74
Ahoj,
dík moc za reakci. Svlečku mám také vyfocenou ale nevím jak dlouho po svleku se mi ji podařilo vyndat a někde jsem četl, že když zaschne už nelze určit pohlaví. Tohle je nej fotka svlečky co mám. Kdyby se to podařilo určit podle toho byl bych vám zavázán :D.
Dík moc.
chameleontomik

XXX.XXX.7.1
Jo jasnej samec na 50%
fagi

XXX.XXX.238.74
Vtipné.
chameleontomik

XXX.XXX.7.1
Nene vtipné je z čeho to chcete určit :D víte vůbec podle čeho se to určuje? to místo které je potřeba na té svlečce vypadá jak zmuchlaná předkožka...líp jak na 50% to neučí asi nikdo.
Možná by stálo za to podívat se třeba sem: https://www.google.cz/search?q=spermat%C3%A9ka&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjFqYCLs-3SAhWJNJoKHax_ChkQsAQIHw&biw=1280&bih=889#imgrc=_.
To fagi, z té fotky svlečky samozřejmě nelze určit vůbec nic. Pokud svlečka zaschne, nic se neděje, stačí trochu vody s kapkou nějakého smáčedla (třeba obyč. přípravek na mytí nádobí, nebo nějaké mýdlo...) a svlečku poněkud navlhčit ( ne namočit ). Následně opatrně aby si to nepotrhal rozmotat tu část co je ze zadečku (abdomenu) a mezi prvním párem dýchacích otvorů zkusit najít něco podobného tomu co najdeš pod tím odkazem na google v předchozím příspěvku. U každého druhu to samozřejmě vypadá trochu jinak. (ve tvém případě si dej vyhledat spermatéka brachypelma smithi...)
Dodatek: docela dost pavouků asi nemá zájem abysme se jim "dívali pod sukně" takže dokážou zrovna tu potřebnou část dost často docela pěkně zničit. Holt příroda...