Brachypelma Smithi - pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

fagi

16.3.2017 19:22
fagi

XXX.XXX.238.74

Ahoj,
moc bych Vás chtěl poprosit jestli by jste mi nemohli poradit s určením pohlaví Brachypelmi Smithi. Foto je pořízeno 2 dny po svleku.

Dík moc za pomoc.

Patrik.

21.3.2017 17:25
Jakub Spider

XXX.XXX.129.241

Zrovna tam kde by to mělo být vidět (cca mezi třetím párem nohou) je nějaký odlesk. Podle té fotky nikdo nic nepozná. Nejlépe se to určí podle svlečky.

fagi

21.3.2017 23:02
fagi

XXX.XXX.238.74

Ahoj,
dík moc za reakci. Svlečku mám také vyfocenou ale nevím jak dlouho po svleku se mi ji podařilo vyndat a někde jsem četl, že když zaschne už nelze určit pohlaví. Tohle je nej fotka svlečky co mám. Kdyby se to podařilo určit podle toho byl bych vám zavázán :D.

Dík moc.

chameleontomik

22.3.2017 14:20
chameleontomik

XXX.XXX.7.1

Jo jasnej samec na 50%

fagi

22.3.2017 15:07
fagi

XXX.XXX.238.74

Vtipné.

chameleontomik

22.3.2017 20:45
chameleontomik

XXX.XXX.7.1

Nene vtipné je z čeho to chcete určit :D víte vůbec podle čeho se to určuje? to místo které je potřeba na té svlečce vypadá jak zmuchlaná předkožka...líp jak na 50% to neučí asi nikdo.

23.3.2017 10:46
jstambera

XXX.XXX.227.252

Jakub Spider napsal(a):
Zrovna tam kde by to mělo být vidět (cca mezi třetím párem nohou) je nějaký odlesk. Podle té fotky nikdo nic nepozná. Nejlépe se to určí podle svlečky.

Jak se určuje pohlaví podle místa "cca mezi třetím párem nohou", co tam hledáte?

23.3.2017 21:08
paryzek

XXX.XXX.66.130

To fagi, z té fotky svlečky samozřejmě nelze určit vůbec nic. Pokud svlečka zaschne, nic se neděje, stačí trochu vody s kapkou nějakého smáčedla (třeba obyč. přípravek na mytí nádobí, nebo nějaké mýdlo...) a svlečku poněkud navlhčit ( ne namočit ). Následně opatrně aby si to nepotrhal rozmotat tu část co je ze zadečku (abdomenu) a mezi prvním párem dýchacích otvorů zkusit najít něco podobného tomu co najdeš pod tím odkazem na google v předchozím příspěvku. U každého druhu to samozřejmě vypadá trochu jinak. (ve tvém případě si dej vyhledat spermatéka brachypelma smithi...)
Dodatek: docela dost pavouků asi nemá zájem abysme se jim "dívali pod sukně" takže dokážou zrovna tu potřebnou část dost často docela pěkně zničit. Holt příroda...

Přidejte reakci

Přidat smajlík