Zdravím všechny, má někdo zkušenost s drtičem větví, podobným jako na obrázku? Jak na hrabanku tak hlavně na kusy trouchu. Používám nástavec na vrtačku na míchání malty. Funguje to bez problémů a dobře, ale je to zdlouhavé. Konkrétně trouch nejprve musím ručně nalámat na menší kousky a potom teprve povrtat s nástavcem. U toho drtiče by to mohlo být rychlejší, ale zase když vidím ten vstupní otvor tak jsem na pochybách. Máte někdo konkrétní zkušenost? Nebo typ na dobrou mašinu...
Taky zdravím, drtič sice nevlastním, ale několikrát jsem to používal u souseda.
Pokud má motor 2 kW a je to nožový typ, tak to bez problému bere větve do 40 mm průměru.
Ten rozdrcený trouch ale bude potřeba zkontrolovat, aby tam nebyly ostré třísky, řešili jsme spolu to napíchnutí larvy(která se z toho zotavila).
Drtič není vůbec marná věc. Záleží na tom jak velké kusy jsou k mání. Mám ho chvíli a neměnil bych. A pokud je to na první pokus moc hrubé, přejedu ho ještě jednou. Je potřeba k němu dodělat ještě násypku. A hotový našrotovaný trouch zachytávám do klasického pytle na brambory. Nikam se nerozlétne. Pokud tedy nemáte drtič s integrovaným zásobníkem na finální produkt. Jirka.