Začátečník potřebuje radu do začátku chovu bezobratlých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ArktoCZ

16.4.2020 14:58
ArktoCZ

XXX.XXX.116.254

Dobrý den,
přemýšlím nad chovem bezobratlého mazlíčka, ale rád bych si nechal poradit od zkušenějších chovatelů, abych se vyhnul zbytečnému úmrtí živočicha a jiným zbytečným chybám, které by mohou nastat v důsledku mé nezkušenosti. Prozatímními favority, kteří mne velmi zaujali jsou zástupci lupenitek a amblypigy/tailess whipscorpion, ale ocenním i návrhy jiných druhů. Chov těchto živočichů vnímám jako takovou lepší alternativu k chovu akvarijních rybek, proto bych se rád vyhnul druhům, které jsou stále zahrabané v zemi nebo aktivní v noci-> ve smyslu problému s rušením spánku, pokud by exemplář vydával zvuky. Dále pak bych se rád vyvaroval druhům, jejichž chovem vzniká zápach, jelikož terárium bude umístěno v mém pokoji. Přibližná maximální velikost tohoto terária by mohla být cca 40x40x40 cm. Dalším omezením je, aby zvíře zvládalo pokojovou teplotu během roku, abych nedocházelo k potřebě dovytápění terária, jenž může být umístěno ve stinném prostředí (bez přímého světla) nebo u okna, kde bude vystaveno celodennímu záření.
Děkuji za tipy a rady
Hezký den :)

16.4.2020 21:27
Butterfly

XXX.XXX.99.2

Já bych doporučil na chov třeba některou z běžných druhů kudlanek, nejsou prostorově náročné, nesmrdí, jsou atraktivně zbarvené, prostě super mazlíčci. Z "obyčejných" druhů třeba rod sphodromantis, hierodula, rhombodera, mírně zajímavější třeba phyllocrania paradoxa nebo deroplatys dessicata...a do terária 30×30×30 se v pohodě vejdou v adultu všechny jmenované.

ArktoCZ

17.4.2020 08:39
ArktoCZ

XXX.XXX.116.254

@Buterfly Velmi děkuji za vaši radu, opravdu pomohla. Velmi mne zaujala phyllocrania paradoxa, která nejspíše bude prvním exemplářem mého chovu. Hezký den

17.4.2020 22:35
Butterfly

XXX.XXX.44.119

Přeji hodně štěstí v chovu, paradoxky jsou jedny z mých oblíbených :)

27.4.2020 17:25
Askalon

XXX.XXX.133.177

Dobrý den.
A co takhle tropičtí brouci? Např. zlatohlávci rodu Eudicella, Pachnoda, Mecynorrhina atd... - Aktivní přez den, nenároční na světlo i prostor, nesmrdí, nevydávají zvuky...
Přeji mnoho úspěchů v chovu.
JP

Přidejte reakci

Přidat smajlík