B. Smithi mi nechce jíst

Sklípkan
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2021 07:38
Semouš

XXX.XXX.90.229

Dobrý den,
moje B. Smithi mi nechce jíst, ať už mrtvou potravu, či živou. Je ve 4. Svleku. Myslíte si, že se připravuje na svlékání?
Děkuji.

Modýlek

1.2.2021 14:14
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Nejspíš se bude svlékat,nebo může být vystresovaná třeba z přendání do nového prostředí,nevhodných podmínek a spousty dalších důvodů včetně nemoci,ale byl bych v klidu nejspíš půjde o to svlékání. Každopádně jí přendej z toho velkého terárka do malé plastové krabičky,bude se tam cítit mnohem bezpečneji a líp se jí bude lovit kořist. To terarko nech opravdu na to až bude odrostlá a kokosové skořápky rádi chytají plísen na to pozor.

1.2.2021 16:16
Semouš

XXX.XXX.90.229

Modýlek napsal(a):
Nejspíš se bude svlékat,nebo může být vystresovaná třeba z přendání do nového prostředí,nevhodných podmínek a spousty dalších důvodů včetně nemoci,ale byl bych v klidu nejspíš půjde o to svlékání. Každopádně jí přendej z toho velkého terárka do malé plastové krabičky,bude se tam cítit mnohem bezpečneji a líp se jí bude lovit kořist. To terarko nech opravdu na to až bude odrostlá a kokosové skořápky rádi chytají plísen na to pozor.

Děkuji, to terárko je celkem dost malé, jsem to kupoval od nějakého chovatele a říkal že ten rozměr toho terárka je úplně v pohodě, že ji můžu dát do toho terárka, jen jestli je tam větší vrstva rašeliny, tak že se bude zahrabávat, ale nicemuzto nevadí, ale děkuji za radu

Modýlek

1.2.2021 17:51
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Kolik ma rozmery? Na takovýho prcka je zatim fakt idealni krabicka 10x10 cm co v tom prodavaj treba cvrčky,nebo něco podobných rozměrů 12x10cm 12x12cm apod,vše většinou je výška okolo 6cm. To terarium je i určite dost vysoké a při pádu si muže i smrtelně ublížit,praskne zadeček a je konec.

3.2.2021 12:49
Semouš

XXX.XXX.90.229

Modýlek napsal(a):
Kolik ma rozmery? Na takovýho prcka je zatim fakt idealni krabicka 10x10 cm co v tom prodavaj treba cvrčky,nebo něco podobných rozměrů 12x10cm 12x12cm apod,vše většinou je výška okolo 6cm. To terarium je i určite dost vysoké a při pádu si muže i smrtelně ublížit,praskne zadeček a je konec.

15x10x15cm do výšky neleze, drží se u země a podle mne ani není ve stresu, nebo tak, pavouček chodí po terárku normálně, nepůsobí na mne, že by byl vystresovaný, jen když mu dám třeba cvrčka ať už živého mrtvého, ráno, ve dne, v noci, tak před cvrčkem utíká 😕, i před moučným červem utíká. Abdomen má větší jak hlavohruď, pořád takže nevím, jestli třeba nemá jen hlad

Modýlek

3.2.2021 15:56
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Někdy po přendání do nového prostředí,na nějaký čas může odmítat potravu,tim jsem myslel ten stres. To člověk pozná pokud má jedince delší dobu,zda vykazuje nějaké neobvyklé chování. Vyhladověný není tak bych byl v klidu,nejspíš se bude chystat na ten svlek. Klidně přihod foto komplet terárka,ještě na posouzení zda je vše ok.

4.2.2021 13:54
Semouš

XXX.XXX.90.229

Modýlek napsal(a):
Někdy po přendání do nového prostředí,na nějaký čas může odmítat potravu,tim jsem myslel ten stres. To člověk pozná pokud má jedince delší dobu,zda vykazuje nějaké neobvyklé chování. Vyhladověný není tak bych byl v klidu,nejspíš se bude chystat na ten svlek. Klidně přihod foto komplet terárka,ještě na posouzení zda je vše ok.

To už jsem i tomu chovateli posílal a ten mi i řekl, že je vše ok, roh má vlhký o to se starám a teplotu má 22°

Modýlek

4.2.2021 19:02
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Ok,ten roh staci zvlhcit treba jednou za tri dny,neprehanet to,smitka nepotrebuje velkou vlhkost,teplota je minimum,ale ok,kdyz bude moznost,bylo by fajn ji necim pritapet treba na 24C. Ja mel treba zkusenost,ze se me casto zkousela dostavat z teraria a jakmile jsem zacal pritapet,tak uz ty pokusy o utek vyrazne ubyli. Ale samozrejme cas od casu to proste ten sklipkan zkousi,kudy utect z teraria. Tak at se dari

5.2.2021 19:17
popelka888

XXX.XXX.168.72

Buďte v klidu mám grammostolu roseu. Taky nechtěla. Ráno pak byl 4 svlek. Teď už baští normálně. Taky to bylo změnou prostředí. Všechno se srovná. Určitě se bude svlékat . Nemá prostě hlad. Doporučuji pak micro cvrčky.
Určitě 100% jí dát do malé plastové krabičky. Krmný hmyz prodává malé krabičky i micro cvrčky. Posílá poštou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2021 19:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Microcvrky 4.svleku?

5.2.2021 20:14
popelka888

XXX.XXX.168.72

Ano přesně tak. Dávám já.. teď už ne ted už žere větší

8.2.2021 16:16
Tarantela

XXX.XXX.248.129

Podle obrázku nevypadá před svlekem. Brachypelmy občas nejsou hladové, to je zkrátka rodem, ale souhlasím, že bys měl poslat fotku ubikace k posouzení. Na obrázku je evidentně sražená vlhkost a pokud jde o skleněné terárko, nebude zřejmě dobře odvětrané a bude mít příliš prostoru na výšku. Prodávající vám nakecají spoustu hovadin, jen aby prodali, tak se lidé bohužel často nachytají a koupí něco, co nepotřebují.

15.2.2021 20:38
Szigi

XXX.XXX.47.114

Za me to terarium je nevyhovujici.. Takovému sklipkanovi staci plastova krabicka 5x10 je to zbytecne velke.. Fakt ji prendej do mensiho za chvíli ti muze umrit protože neulovi nic!.. Podle me zadek černá pujde do svleku

22.2.2021 15:33
Tarantela

XXX.XXX.177.253

Szigi napsal(a):
Za me to terarium je nevyhovujici.. Takovému sklipkanovi staci plastova krabicka 5x10 je to zbytecne velke.. Fakt ji prendej do mensiho za chvíli ti muze umrit protože neulovi nic!.. Podle me zadek černá pujde do svleku

Myslím že si to pletete se žahavými chloupky, ty jsou černé pořád

22.2.2021 15:37
popelka888

XXX.XXX.168.72

Prd ,když sklípkan ztmavne ,tak se bude svlékat. Basta fidly. Me by spíš zajímalo jak je na tom? Jestli už žere.

22.2.2021 18:09
Tarantela

XXX.XXX.177.253

popelka888 napsal(a):
Prd ,když sklípkan ztmavne ,tak se bude svlékat. Basta fidly. Me by spíš zajímalo jak je na tom? Jestli už žere.

A on ztmavl? Já vidím jen černý flíček.

22.2.2021 22:14
Szigi

XXX.XXX.47.114

No u takto malých mláďat si myslím že tmavý zadek zanedlouho svlek pak je to opačně u větších je zase světlý tak značí svlek pokud teda nevycesava jak blby

Modýlek

23.2.2021 02:43
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Na foto je prcek tmavý na zadečku z důvodu že tam má žahavé chloupky a zbytek těla je v jeho velikosti zatím téměř bez chloupků,proto pak tesně před svlekem ztmavne celý pavouk! Až bude o pár svleků větší,bude to obráceně,pavouk bude již tmavý,nebo tmavší v důsledku pokrytí chloupky po celém těle a pokud bude hodně česat chloupky,zadeček bude holý,tudíž světlý a ten ztmavne až opět těsně před svlekem. Jinak by mě také zajímalo,jak to dopadlo,zda ztmavl,nebo už se svlékl,nebo zda pořád nežere? Přeci jen takový prcek se svléká ze začátku poměrně často,tak snad to je ok.

23.2.2021 07:53
Tarantela

XXX.XXX.177.253

Szigi napsal(a):
No u takto malých mláďat si myslím že tmavý zadek zanedlouho svlek pak je to opačně u větších je zase světlý tak značí svlek pokud teda nevycesava jak blby

Světlý zadeček znamená, že pavouk vyčesal žahavé chloupky, nic víc, nic míň. Nechápu, kde se vzala tato teorie, ale setkávám se s ní velmi často. Modýlek to napsal správně!

Přidejte reakci

Přidat smajlík