Uživatel s deaktivovaným účtem

kubas
napsal(a):
Prosím o určení motýla. Díky
Vypadá jako babočka síťkovaná.

Butterfly
napsal(a):
Nene, je to batolec duhový (Apatura iris)
Jak je od sebe rozeznám? Podle těch očiček? Strejda gůgl mi nabídl hodně obrázků a některé babočky vypadaly velmi podobně (aspoň pro mě jako laika).
Na fotce bohužel nejsou vidět všechny klíčové znaky, ale batolci mají celkově skvrny a pruhy mnohem jasnější a sytější, mají téměř rovné okraje křídel (síťkovaná je má vykrojené), zub na bílém pruhu na zadním křídle (jen u batolce duhového), pak ta dvě oka, v reálu i mnohem větší velikost a úplně rozdílné chování (batolci nesají na květech, pouze na cestách nebo na mršinách apod.).

Butterfly
napsal(a):
Na fotce bohužel nejsou vidět všechny klíčové znaky, ale batolci mají celkově skvrny a pruhy mnohem jasnější a sytější, mají téměř rovné okraje křídel (síťkovaná je má vykrojené), zub na bílém pruhu na zadním křídle (jen u batolce duhového), pak ta dvě oka, v reálu i mnohem větší velikost a úplně rozdílné chování (batolci nesají na květech, pouze na cestách nebo na mršinách apod.).
Děkuji.
Dobrý den chtěl bych vás poprosit o určení tohoto brouka má cca 2,5 cm ještě jsem ho naměřil.Nalezl jsem ho ve Slatiňanech v parku na javoru.
Sám si tipuju páchníka hnědého nebo samici nosorožíka kapucínka.