Je to křižák mramorovaný?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2006 18:32

Je tohle křižák mramorovaný, forma pyramidatus? Díky.

21.10.2006 10:12

lenkam napsal(a):
Je tohle křižák mramorovaný, forma pyramidatus? Díky.

A.marmoreus?ne,alespoň podle mě ne!
viděl bych to spíš na formu A.diademata...(prosím zkušené aby mě opravily
a nekamenovaly za špatné určení)

21.10.2006 12:29

stanislav napsal(a):
A.marmoreus?ne,alespoň podle mě ne!
viděl bych to spíš na formu A.diademata...(prosím zkušené aby mě opravily
a nekamenovaly za špatné určení)

Rekl bych ze ne. Nejspis je to nejakej Larinioides, nesjpis sclopetarius, ale jsit si nejsem, usel bych ho mit v ruce. VH

21.10.2006 18:39

vladimir hula napsal(a):
Rekl bych ze ne. Nejspis je to nejakej Larinioides, nesjpis sclopetarius, ale jsit si nejsem, usel bych ho mit v ruce. VH

a nemohl by to být např. Agalenatea redii??

21.10.2006 21:31

stanislav napsal(a):
a nemohl by to být např. Agalenatea redii??

Tak posílám ještě jednu fotku toho "nějakého" křižáka a jen můžu ještě doplnit, že jsem ho vyfotila na dubu na břehu rybníka u Konopiště, kdyby vám to někomu pomohlo v určení.... Zatím díky za vaše názory , LM

22.10.2006 12:10

lenkam napsal(a):
Tak posílám ještě jednu fotku toho "nějakého" křižáka a jen můžu ještě doplnit, že jsem ho vyfotila na dubu na břehu rybníka u Konopiště, kdyby vám to někomu pomohlo v určení.... Zatím díky za vaše názory , LM

pomohlo,ale ještě by moc pomohla velikost

22.10.2006 18:47

stanislav napsal(a):
pomohlo,ale ještě by moc pomohla velikost

...no nebyl zase až tak velký, cca 1.5cm. Nikde jsem neviděla síť, jen si tam tak seděl (nyní v říjnu - bylo dost chladno - nebyl aktivní), cca 0.5m nad zemí. LM

22.10.2006 19:02

lenkam napsal(a):
...no nebyl zase až tak velký, cca 1.5cm. Nikde jsem neviděla síť, jen si tam tak seděl (nyní v říjnu - bylo dost chladno - nebyl aktivní), cca 0.5m nad zemí. LM

co ty nato VH? je to Agalenatea redii??

22.10.2006 19:28

stanislav napsal(a):
co ty nato VH? je to Agalenatea redii??

....dávám další návrh .... není to náhodou A. quadratus (viz. obr.) ???... trochu jsem prolezla net.... Co myslíte? LM.

22.10.2006 20:27

lenkam napsal(a):
....dávám další návrh .... není to náhodou A. quadratus (viz. obr.) ???... trochu jsem prolezla net.... Co myslíte? LM.

nene,ten to asi nebude...je pravda že nenajdeš žádného stejného ale podívej se na oba dva

26.10.2006 12:00

stanislav napsal(a):
nene,ten to asi nebude...je pravda že nenajdeš žádného stejného ale podívej se na oba dva

hlavne na to, jak je quadratus kulaty, zatimco vsi Larinioidi jsou plosi. VH

27.10.2006 15:31

vladimir hula napsal(a):
hlavne na to, jak je quadratus kulaty, zatimco vsi Larinioidi jsou plosi. VH

To je názor mého kamaráda, co vy na to? LM

...V podstatě bych vyloučil jak křižáka pýřitého(Agalenatea redii) i křižáka Larinioides sclopetarius. Na rozdíl od varianty forma křižáka obecného, bych se já přikláněl k variantě křižáka
podkorního, nebo velmi příbuznému druhu...Taky se nabízí albinotická, nebo velmi světlá forma téhož...

27.10.2006 22:56

lenkam napsal(a):
To je názor mého kamaráda, co vy na to? LM

...V podstatě bych vyloučil jak křižáka pýřitého(Agalenatea redii) i křižáka Larinioides sclopetarius. Na rozdíl od varianty forma křižáka obecného, bych se já přikláněl k variantě křižáka
podkorního, nebo velmi příbuznému druhu...Taky se nabízí albinotická, nebo velmi světlá forma téhož...

Ten spodní vypadá na mlaďocha,ale vypadá to buď na k.obecného nebo na čtyřskvrného....
Podkorní určitě nee,je to rod Araneus.

30.10.2006 07:08

argy napsal(a):
Ten spodní vypadá na mlaďocha,ale vypadá to buď na k.obecného nebo na čtyřskvrného....
Podkorní určitě nee,je to rod Araneus.

Ach jo, pisu to sem po x-te :) Je to stopro nejaky Larinioides, muze byt i sclopetarius, ale jednoznacne je to svetla a neprilis rozsirena forma. Nic vic, nic min :) VH

20.5.2008 21:56

vladimir hula napsal(a):
Ach jo, pisu to sem po x-te :) Je to stopro nejaky Larinioides, muze byt i sclopetarius, ale jednoznacne je to svetla a neprilis rozsirena forma. Nic vic, nic min :) VH

A co třeba Larinioides patagiatus? LM.

20.5.2008 22:12

lenkam napsal(a):
A co třeba Larinioides patagiatus? LM.

Jasný, že je to on ! Ten druhej (žlutej) je Araneus quadratus.
Tos ale vytáhla starej příspěvek
PS: Kdyžtak sory za tykání.....

25.6.2008 18:49
vladimir hula

XXX.XXX.74.177

argy napsal(a):
Jasný, že je to on ! Ten druhej (žlutej) je Araneus quadratus.
Tos ale vytáhla starej příspěvek
PS: Kdyžtak sory za tykání.....

Souhlas, hned od začátku mě napadal Larinioides :) Nuctenea je jiná, Araneové jsou kulatí a nemají tak chlupatou hlavohruď. VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík