stanislav
napsal(a):
a nemohl by to být např. Agalenatea redii??
Tak posílám ještě jednu fotku toho "nějakého" křižáka a jen můžu ještě doplnit, že jsem ho vyfotila na dubu na břehu rybníka u Konopiště, kdyby vám to někomu pomohlo v určení.... Zatím díky za vaše názory , LM
stanislav
napsal(a):
co ty nato VH? je to Agalenatea redii??
....dávám další návrh .... není to náhodou A. quadratus (viz. obr.) ???... trochu jsem prolezla net.... Co myslíte? LM.
vladimir hula
napsal(a):
hlavne na to, jak je quadratus kulaty, zatimco vsi Larinioidi jsou plosi. VH
To je názor mého kamaráda, co vy na to? LM
...V podstatě bych vyloučil jak křižáka pýřitého(Agalenatea redii) i křižáka Larinioides sclopetarius. Na rozdíl od varianty forma křižáka obecného, bych se já přikláněl k variantě křižáka
podkorního, nebo velmi příbuznému druhu...Taky se nabízí albinotická, nebo velmi světlá forma téhož...
lenkam
napsal(a):
To je názor mého kamaráda, co vy na to? LM
...V podstatě bych vyloučil jak křižáka pýřitého(Agalenatea redii) i křižáka Larinioides sclopetarius. Na rozdíl od varianty forma křižáka obecného, bych se já přikláněl k variantě křižáka
podkorního, nebo velmi příbuznému druhu...Taky se nabízí albinotická, nebo velmi světlá forma téhož...
Ten spodní vypadá na mlaďocha,ale vypadá to buď na k.obecného nebo na čtyřskvrného....
Podkorní určitě nee,je to rod Araneus.
argy
napsal(a):
Ten spodní vypadá na mlaďocha,ale vypadá to buď na k.obecného nebo na čtyřskvrného....
Podkorní určitě nee,je to rod Araneus.
Ach jo, pisu to sem po x-te :) Je to stopro nejaky Larinioides, muze byt i sclopetarius, ale jednoznacne je to svetla a neprilis rozsirena forma. Nic vic, nic min :) VH
vladimir hula
napsal(a):
Ach jo, pisu to sem po x-te :) Je to stopro nejaky Larinioides, muze byt i sclopetarius, ale jednoznacne je to svetla a neprilis rozsirena forma. Nic vic, nic min :) VH
A co třeba Larinioides patagiatus? LM.