Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2007 19:17

Už nevím, kde se zeptat: prosím vás, netušíte někdo, co nám to doma žije? Máme už druhý rok dva jedince stále na tomtéž místě, přes zimu. Ten vyfocený má necelé 2 mm.

9.1.2007 19:37

helas napsal(a):
Už nevím, kde se zeptat: prosím vás, netušíte někdo, co nám to doma žije? Máme už druhý rok dva jedince stále na tomtéž místě, přes zimu. Ten vyfocený má necelé 2 mm.

No nevim, amm je take doma... Jedna se jiste o nejakeho Myrmicina, ale jakeho nevim. VH

9.1.2007 19:59

vladimir hula napsal(a):
No nevim, amm je take doma... Jedna se jiste o nejakeho Myrmicina, ale jakeho nevim. VH

Tak hledám jak blázen v domácích atlasech a na netu a našla jsem houbeles... myrmicini - nikde nic srozumitelného. Co to je? Nějaký druh dřevokaza?...nebo prosím vás kam se podívat, kde hledat?

10.1.2007 17:30

helas napsal(a):
Tak hledám jak blázen v domácích atlasech a na netu a našla jsem houbeles... myrmicini - nikde nic srozumitelného. Co to je? Nějaký druh dřevokaza?...nebo prosím vás kam se podívat, kde hledat?

Aha, pardon - mravenci u nas maji 3 podceledi a jednou z nich je podceled Myrmicinae - nkdy jsou uvadene jako samostatne celedi. Drevokaz to neni. KOnkretni druh nevim, je jich dost a blbe se urcuou. VH

10.1.2007 17:43

helas napsal(a):

Zdravím
Je to Tetramorium caespitum.
S pozdravem V.S.
www.polyergus.wz.cz

11.1.2007 00:39

polyergus napsal(a):

Zdravím
S pozdravem V.S.
www.polyergus.wz.cz

Vzhledem to skutečně odpovídá... pokud to tedy posoudím. Je místo, kde se dá dozvědět něco více o etologii a a podobně? Já jen chci vědět, s kým bydlím :-)

11.1.2007 01:25

polyergus napsal(a):

Zdravím
S pozdravem V.S.
www.polyergus.wz.cz

Mravenec drnový, víc jsem nenašla. Zimuje? Vloni jsme ho v zimě měli na WC taky; co tam dělá? Tuhle zimu chápu, ale tu minulou méně... :-)

11.1.2007 10:31

helas napsal(a):
Mravenec drnový, víc jsem nenašla. Zimuje? Vloni jsme ho v zimě měli na WC taky; co tam dělá? Tuhle zimu chápu, ale tu minulou méně... :-)

Jo, je to on, ze me to nenapadlo drive ... V domacnostech normalne zimuje - vetsinou zije ve zdivu, pod podlahou a pod. Nez jsme udelalinovou podlahu, tak jsme jich mel velikou kolonii... VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík