sova
napsal(a):
Tohoto krasavce sem našel v Chorvatsku poblíž Šibeniku (asi 2 kilometry od vesnice Vodice-Srima). Má asi 16 mm v rozpětí nohou a je celý sametově černý a má na sobě 5 žlutých skvrn. Podle mě je to křižák,ale nevím jakej. Když o tom někdo budete něco vědět,tak se ozvěte
čaves můžeš mi napsat v jakym prostředí si ho našel protože já tyhle pavouky neivm jestli to jsou oni ale vypadáto tak že ano já je nácházim pod kamenama ve vlhčim prostředí v chorvatsku na istrii mají zespodu na kameni udělanou pavučinu ve tvaru zvonu tak možná je to ten cosem taky párkrát už chytil.
draky
napsal(a):
čaves můžeš mi napsat v jakym prostředí si ho našel protože já tyhle pavouky neivm jestli to jsou oni ale vypadáto tak že ano já je nácházim pod kamenama ve vlhčim prostředí v chorvatsku na istrii mají zespodu na kameni udělanou pavučinu ve tvaru zvonu tak možná je to ten cosem taky párkrát už chytil.
Jo,našel jsem ho pod kmenem(však je na něm focenej) a zvonový pavučiny si dělá taky(to mi dělá i při chovu v zajetí). Je možný,že si ho chytl.
sova
napsal(a):
Jo,našel jsem ho pod kmenem(však je na něm focenej) a zvonový pavučiny si dělá taky(to mi dělá i při chovu v zajetí). Je možný,že si ho chytl.
Neni to krizak :-) Ale pavouk Uroctea, pravdepodobne durandi. Patri do celedi Urocteidae. Krizaci (skoro vsici) si delaji pouze dvojrozmerne site! VH