Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2005 10:13

Tohoto krasavce sem našel v Chorvatsku poblíž Šibeniku (asi 2 kilometry od vesnice Vodice-Srima). Má asi 16 mm v rozpětí nohou a je celý sametově černý a má na sobě 5 žlutých skvrn. Podle mě je to křižák,ale nevím jakej. Když o tom někdo budete něco vědět,tak se ozvěte

23.9.2005 16:21

sova napsal(a):
Tohoto krasavce sem našel v Chorvatsku poblíž Šibeniku (asi 2 kilometry od vesnice Vodice-Srima). Má asi 16 mm v rozpětí nohou a je celý sametově černý a má na sobě 5 žlutých skvrn. Podle mě je to křižák,ale nevím jakej. Když o tom někdo budete něco vědět,tak se ozvěte

čaves můžeš mi napsat v jakym prostředí si ho našel protože já tyhle pavouky neivm jestli to jsou oni ale vypadáto tak že ano já je nácházim pod kamenama ve vlhčim prostředí v chorvatsku na istrii mají zespodu na kameni udělanou pavučinu ve tvaru zvonu tak možná je to ten cosem taky párkrát už chytil.

23.9.2005 18:53

draky napsal(a):
čaves můžeš mi napsat v jakym prostředí si ho našel protože já tyhle pavouky neivm jestli to jsou oni ale vypadáto tak že ano já je nácházim pod kamenama ve vlhčim prostředí v chorvatsku na istrii mají zespodu na kameni udělanou pavučinu ve tvaru zvonu tak možná je to ten cosem taky párkrát už chytil.

Jo,našel jsem ho pod kmenem(však je na něm focenej) a zvonový pavučiny si dělá taky(to mi dělá i při chovu v zajetí). Je možný,že si ho chytl.

26.9.2005 09:50

sova napsal(a):
Jo,našel jsem ho pod kmenem(však je na něm focenej) a zvonový pavučiny si dělá taky(to mi dělá i při chovu v zajetí). Je možný,že si ho chytl.

Neni to krizak :-) Ale pavouk Uroctea, pravdepodobne durandi. Patri do celedi Urocteidae. Krizaci (skoro vsici) si delaji pouze dvojrozmerne site! VH

26.9.2005 17:40

vladimir hula napsal(a):
Neni to krizak :-) Ale pavouk Uroctea, pravdepodobne durandi. Patri do celedi Urocteidae. Krizaci (skoro vsici) si delaji pouze dvojrozmerne site! VH

Dík že to víš....podle mě to vypadalo jako křižák....každej se někdy sekne...ted sem si to ověřil..je to on

27.9.2005 10:11

sova napsal(a):
Dík že to víš....podle mě to vypadalo jako křižák....každej se někdy sekne...ted sem si to ověřil..je to on

Vklidu :-) Ja to nebral jako seknuti, tohle u nas nezije, tak co s tim :-) VH

23.10.2005 13:23

vladimir hula napsal(a):
Vklidu :-) Ja to nebral jako seknuti, tohle u nas nezije, tak co s tim :-) VH

A co je tohle za křižáka?

23.10.2005 17:13

nery napsal(a):
A co je tohle za křižáka?

Není to zrovna kvalitní fotka , ale mohl by to být křižák mramorovaný (Araneus marmoreus).

24.10.2005 07:35

argy napsal(a):
Není to zrovna kvalitní fotka , ale mohl by to být křižák mramorovaný (Araneus marmoreus).

Jo, je to A. marmoreus f. pyramidalis. Neni to u nas moc caste - myslim ta forma, krizak je jedne z nejcastejsich. VH

24.10.2005 15:43

vladimir hula napsal(a):
Jo, je to A. marmoreus f. pyramidalis. Neni to u nas moc caste - myslim ta forma, krizak je jedne z nejcastejsich. VH

Díky.
A tenhle?

24.10.2005 17:05

nery napsal(a):
Díky.
A tenhle?

Normalni quadratus. VH

24.10.2005 18:49

vladimir hula napsal(a):
Normalni quadratus. VH

Tak díky.Já jenom když už sem ho nafotil,abych ho měl pojmenovanýho.

24.10.2005 20:09

nery napsal(a):
Tak díky.Já jenom když už sem ho nafotil,abych ho měl pojmenovanýho.

Ten druhý je (A.diadematus) křižák obecný ,šlo asi o překlep.

25.10.2005 10:13

argy napsal(a):
Ten druhý je (A.diadematus) křižák obecný ,šlo asi o překlep.

Desne se omlouvam, ael kecam nesmysly. Prvni neni quadratus, ael marmoreus, f. pyramidalis (ne quadratus) a druhe je normalni samice diademata. Sorry. VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík