kudlanka
napsal(a):
Jak moc je jedovatý Pterinochilus sp. usambara?
Děda má taky jedovatý sklípkany ,ale nedokázal mi říct jak moc je jedovatý.
To sou otázky...to asi moc lidí dobrovolne nezoušelo jak moc to bolí :)
Prostě je to afričan a ty není vhodné provokovat,už mi jich pár běhalo po těle a nic příjemnýho
Jak moc je jedovatej nelze říct, tipnul bych si že dost
kudlanka
napsal(a):
Jak moc je jedovatý Pterinochilus sp. usambara?
Děda má taky jedovatý sklípkany ,ale nedokázal mi říct jak moc je jedovatý.
Asi takhle. Účinek jedu na člověka při kousnutí sklípkanem není dokonale prozkoumán.
V případě asijských a afrických sklípkanů optimismus není na místě. Jed sklípkanů rodu Pterinochilus způsobuje ochrnutí dýchacího centra. Podobné účinky má i jed asijských pavouků rodu Selenocosmia. Z cehoz plyne ze jsou potencionalne nebezpecni i pro zdraveho cloveka, ktery nikdy predtim nezaznamenal citlivost na zivocisne jedy.
V koste : " Jsou to ku*** jedovaty a jako bonus taky agresivni"
Grupy
grupy
napsal(a):
Asi takhle. Účinek jedu na člověka při kousnutí sklípkanem není dokonale prozkoumán.
V případě asijských a afrických sklípkanů optimismus není na místě. Jed sklípkanů rodu Pterinochilus způsobuje ochrnutí dýchacího centra. Podobné účinky má i jed asijských pavouků rodu Selenocosmia. Z cehoz plyne ze jsou potencionalne nebezpecni i pro zdraveho cloveka, ktery nikdy predtim nezaznamenal citlivost na zivocisne jedy.
Grupy
Hezky řečeno
grupy
napsal(a):
Grupy
jj nadherne receno...
ale sou taky krasny a to za trochu opatrnosti stoji....
me se treba dneska zdalo ze me pokousal murinus... ale malickej 6.svlekovej....
pavouci mi lezou uz i do snu... vam taky?
hansvagans
napsal(a):
jj nadherne receno...
ale sou taky krasny a to za trochu opatrnosti stoji....
me se treba dneska zdalo ze me pokousal murinus... ale malickej 6.svlekovej....
pavouci mi lezou uz i do snu... vam taky?
Dnes se mi o něm taky zdálo kousnul mě do ukazováčku.To je pravda ,že je to krásný sklípkan.
stanislav
napsal(a):
mně toho leze do snů hafo ale poslední dobou taky hafo pavouků,a to nejen z mého chovu ale i ti pavouci které chci chytit...
Ahoj
Len tolko tomu chcem dodat, ze spravne jmeno je P. murinus RCF. Nie je to iny druh len ina farebna varianta klasickych murinusov. Okrem toho este maju mnoho.
brachy
napsal(a):
Ahoj
Len tolko tomu chcem dodat, ze spravne jmeno je P. murinus RCF. Nie je to iny druh len ina farebna varianta klasickych murinusov. Okrem toho este maju mnoho.
Ahoj
Dnes uz zase mi vlezl murinus do snu brrrr.A celej den sem mel pocit ze po me leze Jo a dokazal by zabit napr . 14leteho kluka?
ddt
napsal(a):
Kdyby u toho 14ti letýho došlo k anafylaktickýmu šoku,tak jo...ale přímo na účinek jedu určitě ne.
mno je dost jedovatej:-D,a nemusi to byt ani usumbara staci obyc murinus
kudlanka
napsal(a):
A kdyz plachne tak kde bych ho mel hledat? Nekde sem cetl ze zalejza do perinaku. A kddyz by me kousnul dospely jedinec jake by byli nasledky?
když uteče tak udělej past viz.arachnomania , a ohledně toho kousnutí...ptáš se furt na to samí..tak se nech kousnout a pak o tom napiš članek..určitě by to tady všechny zajimalo
kudlanka
napsal(a):
TAk jo zkusit to muzu!
Rod Pterinochilus patří sice mezi jedovatější rody,ale ne zase až tak,jak ho tady démonizujete.Je holt jedovatější,ale ne víc než rody Haplopelma,Stromatopelma,Poecilotheria...Jejich jedy se sice dost liší,ale zrovna Pterinochilů bych se určitě nebál..Chce to mít před nimi zdravý respekt,ne strach....
ddt
napsal(a):
Rod Pterinochilus patří sice mezi jedovatější rody,ale ne zase až tak,jak ho tady démonizujete.Je holt jedovatější,ale ne víc než rody Haplopelma,Stromatopelma,Poecilotheria...Jejich jedy se sice dost liší,ale zrovna Pterinochilů bych se určitě nebál..Chce to mít před nimi zdravý respekt,ne strach....
Sou to zlaticka mam jednoho mladase a je super je dravej a krasne roste
kudlanka
napsal(a):
jj peknej ja mam doma taky par , a sou taky super.Ani nejsou tolik agresivni .
Jak sem to rikal krasne roste dneska se mi svlik