Pterinochilus sp. usambara

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2007 18:28

Jak moc je jedovatý Pterinochilus sp. usambara?
Děda má taky jedovatý sklípkany ,ale nedokázal mi říct jak moc je jedovatý.

23.3.2007 20:54

kudlanka napsal(a):

To sou otázky...to asi moc lidí dobrovolne nezoušelo jak moc to bolí :)
Prostě je to afričan a ty není vhodné provokovat,už mi jich pár běhalo po těle a nic příjemnýho
Jak moc je jedovatej nelze říct, tipnul bych si že dost

24.3.2007 17:55

kudlanka napsal(a):

Asi takhle. Účinek jedu na člověka při kousnutí sklípkanem není dokonale prozkoumán.
V případě asijských a afrických sklípkanů optimismus není na místě. Jed sklípkanů rodu Pterinochilus způsobuje ochrnutí dýchacího centra. Podobné účinky má i jed asijských pavouků rodu Selenocosmia. Z cehoz plyne ze jsou potencionalne nebezpecni i pro zdraveho cloveka, ktery nikdy predtim nezaznamenal citlivost na zivocisne jedy.

V koste : " Jsou to ku*** jedovaty a jako bonus taky agresivni"

Grupy

24.3.2007 21:11

grupy napsal(a):
Asi takhle. Účinek jedu na člověka při kousnutí sklípkanem není dokonale prozkoumán.
V případě asijských a afrických sklípkanů optimismus není na místě. Jed sklípkanů rodu Pterinochilus způsobuje ochrnutí dýchacího centra. Podobné účinky má i jed asijských pavouků rodu Selenocosmia. Z cehoz plyne ze jsou potencionalne nebezpecni i pro zdraveho cloveka, ktery nikdy predtim nezaznamenal citlivost na zivocisne jedy.

Grupy

Hezky řečeno

25.3.2007 10:21

grupy napsal(a):

Grupy

jj nadherne receno...
ale sou taky krasny a to za trochu opatrnosti stoji....
me se treba dneska zdalo ze me pokousal murinus... ale malickej 6.svlekovej....
pavouci mi lezou uz i do snu... vam taky?

25.3.2007 10:25

hansvagans napsal(a):
jj nadherne receno...
ale sou taky krasny a to za trochu opatrnosti stoji....
me se treba dneska zdalo ze me pokousal murinus... ale malickej 6.svlekovej....
pavouci mi lezou uz i do snu... vam taky?

Dnes se mi o něm taky zdálo kousnul mě do ukazováčku.To je pravda ,že je to krásný sklípkan.

26.3.2007 19:17

kudlanka napsal(a):
Dnes se mi o něm taky zdálo kousnul mě do ukazováčku.To je pravda ,že je to krásný sklípkan.

Mě kousl murinus taky,ale sen to nebyl....nic moc příjemnýho,ještě,že byl menší

26.3.2007 19:57

sova napsal(a):
Mě kousl murinus taky,ale sen to nebyl....nic moc příjemnýho,ještě,že byl menší

mně toho leze do snů hafo ale poslední dobou taky hafo pavouků,a to nejen z mého chovu ale i ti pavouci které chci chytit...

13.5.2007 17:47

stanislav napsal(a):
mně toho leze do snů hafo ale poslední dobou taky hafo pavouků,a to nejen z mého chovu ale i ti pavouci které chci chytit...

Ahoj

Len tolko tomu chcem dodat, ze spravne jmeno je P. murinus RCF. Nie je to iny druh len ina farebna varianta klasickych murinusov. Okrem toho este maju mnoho.

13.5.2007 18:53

brachy napsal(a):
Ahoj

Len tolko tomu chcem dodat, ze spravne jmeno je P. murinus RCF. Nie je to iny druh len ina farebna varianta klasickych murinusov. Okrem toho este maju mnoho.

Ahoj

Dnes uz zase mi vlezl murinus do snu brrrr.A celej den sem mel pocit ze po me leze Jo a dokazal by zabit napr . 14leteho kluka?

13.5.2007 19:12

kudlanka napsal(a):
Ahoj

Dnes uz zase mi vlezl murinus do snu brrrr.A celej den sem mel pocit ze po me leze Jo a dokazal by zabit napr . 14leteho kluka?

Kdyby u toho 14ti letýho došlo k anafylaktickýmu šoku,tak jo...ale přímo na účinek jedu určitě ne.

13.5.2007 22:41

ddt napsal(a):
Kdyby u toho 14ti letýho došlo k anafylaktickýmu šoku,tak jo...ale přímo na účinek jedu určitě ne.

mno je dost jedovatej:-D,a nemusi to byt ani usumbara staci obyc murinus

14.5.2007 13:18

t3rror napsal(a):
mno je dost jedovatej:-D,a nemusi to byt ani usumbara staci obyc murinus

A kdyz plachne tak kde bych ho mel hledat? Nekde sem cetl ze zalejza do perinaku. A kddyz by me kousnul dospely jedinec jake by byli nasledky?

14.5.2007 14:23

kudlanka napsal(a):
A kdyz plachne tak kde bych ho mel hledat? Nekde sem cetl ze zalejza do perinaku. A kddyz by me kousnul dospely jedinec jake by byli nasledky?

když uteče tak udělej past viz.arachnomania , a ohledně toho kousnutí...ptáš se furt na to samí..tak se nech kousnout a pak o tom napiš članek..určitě by to tady všechny zajimalo

14.5.2007 16:15

t3rror napsal(a):
když uteče tak udělej past viz.arachnomania , a ohledně toho kousnutí...ptáš se furt na to samí..tak se nech kousnout a pak o tom napiš članek..určitě by to tady všechny zajimalo

TJ verim ,ale bylo by to moznaa posledni co me kouslo.

14.5.2007 16:29

kudlanka napsal(a):
TJ verim ,ale bylo by to moznaa posledni co me kouslo.

ale ten článek bys stihl napsat. Zas tak rychlý to není.

14.5.2007 16:45

sova napsal(a):
ale ten článek bys stihl napsat. Zas tak rychlý to není.

TAk jo zkusit to muzu!

14.5.2007 20:35

kudlanka napsal(a):
TAk jo zkusit to muzu!

Rod Pterinochilus patří sice mezi jedovatější rody,ale ne zase až tak,jak ho tady démonizujete.Je holt jedovatější,ale ne víc než rody Haplopelma,Stromatopelma,Poecilotheria...Jejich jedy se sice dost liší,ale zrovna Pterinochilů bych se určitě nebál..Chce to mít před nimi zdravý respekt,ne strach....

16.5.2007 08:55

ddt napsal(a):
Rod Pterinochilus patří sice mezi jedovatější rody,ale ne zase až tak,jak ho tady démonizujete.Je holt jedovatější,ale ne víc než rody Haplopelma,Stromatopelma,Poecilotheria...Jejich jedy se sice dost liší,ale zrovna Pterinochilů bych se určitě nebál..Chce to mít před nimi zdravý respekt,ne strach....

Sou to zlaticka mam jednoho mladase a je super je dravej a krasne roste

16.5.2007 14:18

minienti napsal(a):
Sou to zlaticka mam jednoho mladase a je super je dravej a krasne roste

jj peknej ja mam doma taky par , a sou taky super.Ani nejsou tolik agresivni .

17.5.2007 20:45

kudlanka napsal(a):
jj peknej ja mam doma taky par , a sou taky super.Ani nejsou tolik agresivni .

Jak sem to rikal krasne roste dneska se mi svlik

19.5.2007 09:26

minienti napsal(a):
Jak sem to rikal krasne roste dneska se mi svlik

Zdarec, pro minienti. Máš icq??

19.5.2007 10:30

kudlanka napsal(a):
Zdarec, pro minienti. Máš icq??

Jasan 357596435 ale vo sklipkanech si semnou moc nepokecas sem spis pres motyly

19.5.2007 12:32

minienti napsal(a):
Jasan 357596435 ale vo sklipkanech si semnou moc nepokecas sem spis pres motyly

JJ Tak az ho spustim tak ti pisnu .A na icq se menuju chosé tak aby ses nelekl

19.5.2007 20:24

kudlanka napsal(a):
JJ Tak az ho spustim tak ti pisnu .A na icq se menuju chosé tak aby ses nelekl

jej ja sem te poslal do hoven pridej si me prosim te jeste jednou, nevedel sem ze ses to ty se mi tam vobevilo chose tag sem to zavrel sem si neprecet ze to budes ty.....

20.5.2007 08:50

minienti napsal(a):
jej ja sem te poslal do hoven pridej si me prosim te jeste jednou, nevedel sem ze ses to ty se mi tam vobevilo chose tag sem to zavrel sem si neprecet ze to budes ty.....

neva uz sem si te tam dal znovu

Přidejte reakci

Přidat smajlík