Co nám chodí v garáži?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2007 16:33

NAšel jsem dneska tohohle prťavce (má asi 4mm) dneska v garáži...
o co jde? zarazily mě ty klepítka, jako laikovi mi hned přišel na mysl štír, ale nemá teslon ani "ocas"
ps: sorry za kvalitu fotek :)

28.5.2007 16:34

bugfoot napsal(a):
o co jde? zarazily mě ty klepítka, jako laikovi mi hned přišel na mysl štír, ale nemá teslon ani "ocas"

další fotka

bugfoot napsal(a):
další fotka

ještě jedna

bugfoot napsal(a):

a poslední

28.5.2007 16:51

bugfoot napsal(a):
a poslední

Jedná se zřejmě o Chelifer cancroides - štírek domácí.

28.5.2007 18:03

iverson napsal(a):
Jedná se zřejmě o Chelifer cancroides - štírek domácí.

souhlasímm s iversonem Někde jsem je ale v atlase viděl pod nazvem štírek knižní nebo tak nejak podobně. Oc je správně? Nebo se u nás vyskytujou ve víc druzích?

28.5.2007 19:18

detreux napsal(a):
souhlasímm s iversonem Někde jsem je ale v atlase viděl pod nazvem štírek knižní nebo tak nejak podobně. Oc je správně? Nebo se u nás vyskytujou ve víc druzích?

Máš na mysli zřejmě štírka knihovního, ano ten je podobný, ale prezentuje se spíš jako škůdce v muzejních sbírách hmyzu a nebo jiných exponátů živočišného původu.

28.5.2007 23:54

iverson napsal(a):
Máš na mysli zřejmě štírka knihovního, ano ten je podobný, ale prezentuje se spíš jako škůdce v muzejních sbírách hmyzu a nebo jiných exponátů živočišného původu.

no tak fajn... tak už vim co to je... ale druhá záhada nastala, když ten štírek zmizel ze zavřené krabičky TicTacu. Když jsem jí uzavíral, byl tam, na dně... a večer (asi po třech hodinách) ho chci zkontrolovat a byl fuč.... nikde ani škvírka, kudy by se protáhnul...... asi to byl novej druh - štírek Copperfield :)

29.5.2007 05:31

iverson napsal(a):

Jak muze stirek skodit ve sbirkach kdys se zivi rostocema, nebo se mejlim?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2007 10:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

minienti napsal(a):
Jak muze stirek skodit ve sbirkach kdys se zivi rostocema, nebo se mejlim?

hm jenže ti roztoči jsou v těch sbírkách pokud nejsou dobře konzervováný. Takže při vydlabávání roztočů bere za své i to v čem žijí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík