NAšel jsem dneska tohohle prťavce (má asi 4mm) dneska v garáži...
o co jde? zarazily mě ty klepítka, jako laikovi mi hned přišel na mysl štír, ale nemá teslon ani "ocas"
ps: sorry za kvalitu fotek :)
bugfoot
napsal(a):
o co jde? zarazily mě ty klepítka, jako laikovi mi hned přišel na mysl štír, ale nemá teslon ani "ocas"
další fotka
bugfoot
napsal(a):
a poslední
detreux
napsal(a):
souhlasímm s iversonem Někde jsem je ale v atlase viděl pod nazvem štírek knižní nebo tak nejak podobně. Oc je správně? Nebo se u nás vyskytujou ve víc druzích?
Máš na mysli zřejmě štírka knihovního, ano ten je podobný, ale prezentuje se spíš jako škůdce v muzejních sbírách hmyzu a nebo jiných exponátů živočišného původu.
iverson
napsal(a):
Máš na mysli zřejmě štírka knihovního, ano ten je podobný, ale prezentuje se spíš jako škůdce v muzejních sbírách hmyzu a nebo jiných exponátů živočišného původu.
no tak fajn... tak už vim co to je... ale druhá záhada nastala, když ten štírek zmizel ze zavřené krabičky TicTacu. Když jsem jí uzavíral, byl tam, na dně... a večer (asi po třech hodinách) ho chci zkontrolovat a byl fuč.... nikde ani škvírka, kudy by se protáhnul...... asi to byl novej druh - štírek Copperfield :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

minienti
napsal(a):
Jak muze stirek skodit ve sbirkach kdys se zivi rostocema, nebo se mejlim?
hm jenže ti roztoči jsou v těch sbírkách pokud nejsou dobře konzervováný. Takže při vydlabávání roztočů bere za své i to v čem žijí.