Lycosa singoriensis-4.-9.6 2007 jižní Morava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.6.2007 20:41
Neregistrovaný uživatel

Tento příspěvek je věnován ropákum odboru životního prostředí Zlínského kraje

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2007 20:43

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

a snahu se zviditelnit i za cenu nesmyslného argumentu

13.6.2007 20:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a snahu se zviditelnit i za cenu nesmyslného argumentu

Pozorovaná populace tvoří kolonii,všech vývojových stádii

13.6.2007 20:56

Pozorovaná populace tvoří kolonii,všech vývojových stádii

Pozorování jsem provedl v rozmezí od 4.6-9.6 t.r,

13.6.2007 21:01

Pozorování jsem provedl v rozmezí od 4.6-9.6 t.r,

znovu se potvrdila rozmanitost biotopů,které tento druh osídluje-hlína s piskovou naplaveninou

13.6.2007 21:10

znovu se potvrdila rozmanitost biotopů,které tento druh osídluje-hlína s piskovou naplaveninou

Je zřejmé,že populace zde prosperuje už delší čas

13.6.2007 21:15

Je zřejmé,že populace zde prosperuje už delší čas

Velikost a zabarvení exemplářů z pozorovaných lokalit vykazuje jisté odchylky i po svleku.

13.6.2007 21:20

Velikost a zabarvení exemplářů z pozorovaných lokalit vykazuje jisté odchylky i po svleku.

Jedinec pozorovaný Janem Korbou z okolí U.H-biotop-ruderálie

13.6.2007 21:23

Jedinec pozorovaný Janem Korbou z okolí U.H-biotop-ruderálie

subadultní samice nalezená Ing.Špendlikem v okolí Syslího kopce

13.6.2007 21:33

subadultní samice nalezená Ing.Špendlikem v okolí Syslího kopce

adultní samice po svleku z okolí Zlína(3.1cm)

14.6.2007 12:02

Hmm tak to vypadá,že se nám začíná zase objevovat - a to je dobře !
Mohl by jste mi poslat nějaké fotky na mejl ? děkuju

14.6.2007 14:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Opravdu zajimave. Muzes uverejnit tu lokalitu? Nejspis budu mit prilezitost v lete se vyskytnout ve Zline. Tedy pokud nejde vylozene o tajemství :-)

14.6.2007 16:00

Ano ano, Lycosa singoriensis skutečně znovu patří mezi arachnofaunu ČR. Po prvním objevu z okolí Uherského Hradiště jsme si nebyli jisti stabilitou populace a tím, jestli se vyskytuje jinde v hojnějších počtech, jak potvrdila pozorování kolegy Stanislava Macíka Lycosa singoriensis se i jinde na dalších lokalitách vyskytuje v mnohem větších počtech (bylo napočítáno až 50 nor) a co je nejdůležitější - v nejrůznějších vývojových stadiích, což značí, že se místní populaci daří a je schopna se nadále rozmnožovat. Co se týče zveřejňování lokality, to ať rozhodne Standa, ja o ni vim, ale bez jeho svoleni nic neřeknu, osobně jsem proti sbírání pro terarijní chov ba dokonce pro prodej, to chraň buh toho, kdo se bude snažit na tomto pavoukovi jakkoliv vydělat ! Ovšem proti pozorování na lokalitách a focení samotných pavouků vůbec nic nemám......

14.6.2007 16:14

jan korba napsal(a):
Ano ano, Lycosa singoriensis skutečně znovu patří mezi arachnofaunu ČR. Po prvním objevu z okolí Uherského Hradiště jsme si nebyli jisti stabilitou populace a tím, jestli se vyskytuje jinde v hojnějších počtech, jak potvrdila pozorování kolegy Stanislava Macíka Lycosa singoriensis se i jinde na dalších lokalitách vyskytuje v mnohem větších počtech (bylo napočítáno až 50 nor) a co je nejdůležitější - v nejrůznějších vývojových stadiích, což značí, že se místní populaci daří a je schopna se nadále rozmnožovat. Co se týče zveřejňování lokality, to ať rozhodne Standa, ja o ni vim, ale bez jeho svoleni nic neřeknu, osobně jsem proti sbírání pro terarijní chov ba dokonce pro prodej, to chraň buh toho, kdo se bude snažit na tomto pavoukovi jakkoliv vydělat ! Ovšem proti pozorování na lokalitách a focení samotných pavouků vůbec nic nemám......

Neměl jsi ho jednou náhodou v teráriu?Tuším,že jsi někam hodil pár fotek...Nebo to bylo čistě pro "výzkumné účely"?

Lukáš

14.6.2007 18:35

jan korba napsal(a):

Choval jsem a chovám více exemplářů z různých teritorii čistě pro vědecké učely.Počáteční nálezy na území ČR mne byly zaslány k dokumentaci(ale to je pochopitelné).Na samotných ověřených lokalitách už nebyl důvod ke sběru.Získané exempláře ze Slovenska jsem fotil v teráriu a mají se čile k světu.Posloužili jako srovnávací material ke špatné dokumentaci sliďaku tatarských pozorovaných v předchozích letech.Na základě těchto srovnávání jsme doufali v alespon malou populaci a hlavně nás to nakoplo k podrobnějšímu průzkumu

20.6.2007 10:54

kolektoer napsal(a):
Opravdu zajimave. Muzes uverejnit tu lokalitu? Nejspis budu mit prilezitost v lete se vyskytnout ve Zline. Tedy pokud nejde vylozene o tajemství :-)

Tak, s tim ropactvim nesouhlasim. Nesudte takhle snadno... Mezi tim jsem mel par mailu s dotycnym a uz vim, proc se nasral a chapu to (stejne tak chapu pohnutky lidi z arachnoexkurze, ktera na ne byla). Je super, ze se to zvire siri a uz se tesim, az si nejakou najdu :) VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík