Určení-vosy,včely,motýli

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2007 12:31

Prosím o pomoc při určování druhů těhto hmyzáků. Foceno v emirátech. Díky Jarda.

2.8.2007 13:12

jardaptacek napsal(a):
Prosím o pomoc při určování druhů těhto hmyzáků. Foceno v emirátech. Díky Jarda.

Zdar, jsou to moc hezký obrázky, ale kdybych tě mohl poprosit, zkus je naházet všechny do tohohle jednoho vlákna........díky!!!

2.8.2007 13:37

iverson napsal(a):
Zdar, jsou to moc hezký obrázky, ale kdybych tě mohl poprosit, zkus je naházet všechny do tohohle jednoho vlákna........díky!!!

Emiráty

2.8.2007 13:41

jardaptacek napsal(a):
Emiráty.

Emiráty.

2.8.2007 13:42

jardaptacek napsal(a):
Emiráty.

Emiráty.

2.8.2007 13:43

jardaptacek napsal(a):
Emiráty.

Emiráty.

2.8.2007 13:44

jardaptacek napsal(a):
Emiráty.

Emiráty.

2.8.2007 13:45

jardaptacek napsal(a):
Emiráty.

Emiráty.

2.8.2007 13:49

jardaptacek napsal(a):
Emiráty.

Díky moc!!!

2.8.2007 13:49

iverson napsal(a):

Iverson-takhle sis to představoval? Omlouvám se, nejsem v tom moc zběhlý. Dík.

2.8.2007 16:27

jardaptacek napsal(a):
Iverson-takhle sis to představoval? Omlouvám se, nejsem v tom moc zběhlý. Dík.

Vsechny ty divny velky vcely jsou nejake drvodelky. Je jich tam dost druhu, co vim. Vosu nevim, motejl je Pontia glauconome. Plostici neznam :) VH

4.8.2007 12:02

vladimir hula napsal(a):
Vsechny ty divny velky vcely jsou nejake drvodelky. Je jich tam dost druhu, co vim. Vosu nevim, motejl je Pontia glauconome. Plostici neznam :) VH

Taktéž se domnívám, že jde o drvodělky (Xylocopa), pár druhů z té oblasti má podobnou výraznou žlutou kresbu na hrudi.
Vosu bych hledal někde v příbuzenství vosíků (rod Polistes).

4.1.2019 11:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím kam, takže to přidám sem. Omlouvám se za nepříliš zřetelné fotky, ony ty potvůrky moc nespolupracují Asi se jedná o nějaké včely samotářky nebo? Mám je v zahradě (jihovýchod, hranice se Slovenskem) jsou to takoví roztomilí míšánci, vždycky je pozoruju, když pracuju. Jo, pohybují se spíše jako kolibřík, tedy...že by nějaký příbuzný dluhozobky?? Je to malé, malá včelka. Výrazný trojůhelníkový tvar(jako rogalo ) Na prvních dvou fotkách je uprostřed na listu u dřívka.

4.1.2019 14:24
Cvrk

XXX.XXX.236.19

Je to dvoukřídlý hmyz rodu Bombylius (dlouhososka).

4.1.2019 19:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Cvrk napsal(a):
Je to dvoukřídlý hmyz rodu Bombylius (dlouhososka).

Děkuju hrozně moc Já pátrala, jenže v hmyzu se až tak nevyznám(jsem přes kytky) takže jsem nevěděla, podle čeho hledat. Jste skvělý Jsem nadšená, že vím, co to mám. Nevíte, jestli jsou to oba druhy, i ta skvrnitá, nebo jen velká? Vím, je to přesvícené bleskem

4.1.2019 19:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě mám modráska, ti mi přijdou všichni stejní, jen tenhle byl takový fešák

Přidejte reakci

Přidat smajlík