Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2007 17:17

Zdravim, rad bych se zeptal zda-li nekdo z fotografie pozna co je to za
druh stira. Byl odchycen v Chorvatsku a momentalne ma velikost cca
8mm v tele.

3.8.2007 17:18

michalf napsal(a):
Zdravim, rad bych se zeptal zda-li nekdo z fotografie pozna co je to za
druh stira. Byl odchycen v Chorvatsku a momentalne ma velikost cca
8mm v tele.

Jeste odkaz na lepsi foto (nedovoluje to prilis textu bez mezery takze v adrese smaznete mezeru pred stahni) :
http://www.edisk.cz/ stahni/21024/small.jpg_196.37KB.html

3.8.2007 18:19

michalf napsal(a):
Jeste odkaz na lepsi foto (nedovoluje to prilis textu bez mezery takze v adrese smaznete mezeru pred stahni) :
http://www.edisk.cz/ stahni/21024/small.jpg_196.37KB.html

takhle ti to nikdo neřekne, euscorpíky určíš jenom podle trichobothrií na spodní straně "klepet". Chce to hodně silnou lupu a mrtvýho štíra nebo svlečku, jinak jsi bez šance

3.8.2007 18:41

justin napsal(a):
takhle ti to nikdo neřekne, euscorpíky určíš jenom podle trichobothrií na spodní straně "klepet". Chce to hodně silnou lupu a mrtvýho štíra nebo svlečku, jinak jsi bez šance

Taky jsem byl v Chorvatsku ale bohuzel jsem nazadneho stira nenarazil,muzes napsat kde presne jsi byl ? Ted k otazce,nejsem nicmoc odbornik asamozrejme je pravda to co tady padlo o zpusobu urceni druhu tohohle stira ale jelikoz ses natohle neptal muzu ti jen rict ze jabych ho typl na Euscorpius spec. Ale On iten typ je spekulace tezkeho kalibru

3.8.2007 18:46

brew napsal(a):
Taky jsem byl v Chorvatsku ale bohuzel jsem nazadneho stira nenarazil,muzes napsat kde presne jsi byl ? Ted k otazce,nejsem nicmoc odbornik asamozrejme je pravda to co tady padlo o zpusobu urceni druhu tohohle stira ale jelikoz ses natohle neptal muzu ti jen rict ze jabych ho typl na Euscorpius spec. Ale On iten typ je spekulace tezkeho kalibru

Ze to je Euscoripius je jasne - viz predchozi pisatel, psec. znamena neurceny :) Jinak souhlas s trichobotriema - chce to ale dost zkusenosti a i tak to neni lehke. VH

4.8.2007 09:31

brew napsal(a):

Istria, takze dost severne. Ani sem ho nehledal, proste du rano na zachod, sedim a najednou koukam co se mi to mota u nohou. :D No mam par pavouku, ale stira zadneho, tak sem si ho vzal a zatim se ma teda vic nez cile k svetu.

4.8.2007 12:11

michalf napsal(a):
Istria, takze dost severne. Ani sem ho nehledal, proste du rano na zachod, sedim a najednou koukam co se mi to mota u nohou. :D No mam par pavouku, ale stira zadneho, tak sem si ho vzal a zatim se ma teda vic nez cile k svetu.

z istrie sem si dovezl loni eus.italicus,ten se tam vyskytuje

Přidejte reakci

Přidat smajlík