Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2005 12:01

Zdravím,
Jen jsem se chtěl zeptat kolik takový střevlík stojí.
Nějaké jsem chytl tenhle rok na Slovensku a kamarádi mi říkali že je dost vzácnej..cenu si nedovedli odhadnout..

Jo a ještě se chci zeptat je možné chytnout krajníka hnědého ve 2000 m.n.m?protože jsem ho bud chytl nebo to je hodně podobného.Chytl jsem ho na Králově Hole na Slovensku.

15.12.2005 15:58

*shandy* napsal(a):
Zdravím,
Jen jsem se chtěl zeptat kolik takový střevlík stojí.
Nějaké jsem chytl tenhle rok na Slovensku a kamarádi mi říkali že je dost vzácnej..cenu si nedovedli odhadnout..

Jo a ještě se chci zeptat je možné chytnout krajníka hnědého ve 2000 m.n.m?protože jsem ho bud chytl nebo to je hodně podobného.Chytl jsem ho na Králově Hole na Slovensku.

tEORETICKY JU.n Fabricak mam pocit stoji kolem 100 kus,a le proc je prodavat. VH

15.12.2005 20:19

vladimir hula napsal(a):
tEORETICKY JU.n Fabricak mam pocit stoji kolem 100 kus,a le proc je prodavat. VH

Zdravím.
prodávat nechci...jen takovou orientační cenu co mám ve sbírce..
Je to možný pane Hula chytnou na dvoutisícovce krajníka hnědýho?
nikdo jsme tomu nemohli věřit...

15.12.2005 21:30

*shandy* napsal(a):
Zdravím.
prodávat nechci...jen takovou orientační cenu co mám ve sbírce..
Je to možný pane Hula chytnou na dvoutisícovce krajníka hnědýho?
nikdo jsme tomu nemohli věřit...

Ahoj Shandy!
Fabriciák je opravdu dobrý úlovek, cena byla jak kdy a jak kde mezi 100-300 kč. Mám takový malý dotaz...je to nominátní forma nebo P. fabricii f. fassati? Podle monografie střevlíků od Niedla krajníci vzácně stoupají i do vyšších poloh, ikdyž zase v Hůrkovi (Carabidae I - Academia) se píše že je rozšířen především v teplých dubových lesích nížin a pahorkatin. Každopádně nález je to pěkný a nenapadá mě žádný podobný druh, s kterým by případně mohla být provedena záměna, takže to asi opravdu bude C. inquisitor. Lovu zdar, beaver

15.12.2005 21:53

bobřík napsal(a):
Ahoj Shandy!
Fabriciák je opravdu dobrý úlovek, cena byla jak kdy a jak kde mezi 100-300 kč. Mám takový malý dotaz...je to nominátní forma nebo P. fabricii f. fassati? Podle monografie střevlíků od Niedla krajníci vzácně stoupají i do vyšších poloh, ikdyž zase v Hůrkovi (Carabidae I - Academia) se píše že je rozšířen především v teplých dubových lesích nížin a pahorkatin. Každopádně nález je to pěkný a nenapadá mě žádný podobný druh, s kterým by případně mohla být provedena záměna, takže to asi opravdu bude C. inquisitor. Lovu zdar, beaver

čaues to nevím co je to za formu...je hodně do červena...
Myslel jsem si že je to náká barevná odchylka od C.silvestrise ale nakonec když jsme z klukama preparovali sběry tak přišel na řadu tenhle a vedoucí mi ho určily na fabricáka..Fotky na netu mu byly odpovídající ale má a mnoho červenější barvu...

Jo a ten krajník je o o hodně menší než normální kusy co jsem sbíral..

16.12.2005 12:01

*shandy* napsal(a):
čaues to nevím co je to za formu...je hodně do červena...
Myslel jsem si že je to náká barevná odchylka od C.silvestrise ale nakonec když jsme z klukama preparovali sběry tak přišel na řadu tenhle a vedoucí mi ho určily na fabricáka..Fotky na netu mu byly odpovídající ale má a mnoho červenější barvu...

Jo a ten krajník je o o hodně menší než normální kusy co jsem sbíral..

Calosoma se da chytnout vsude, kde je premnozeni nejakeho druhu motyla (housenky) - tzn. i pekne vysoko. Velikost odpovida, ze enmel zcela idealni podminky pro vyvoj. Co dodat :-)

VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík