Tak, první 3.lidi kteří uhodnou o jakého sklípkana se jedná se jedná mají u mne 10.ks zdarma a doručení bude na mé náklady...
keltmen
napsal(a):
Tak, první 3.lidi kteří uhodnou o jakého sklípkana se jedná se jedná mají u mne 10.ks zdarma a doručení bude na mé náklady...
další...
Uživatel s deaktivovaným účtem

keltmen
napsal(a):
a ještě jedna.
střílím hóóódně od boku....Pterinochilus murinus

keltmen
napsal(a):
Murinus to není...
a nebo Grammostola rosea, ale fakt nevím
pavels

napsal(a):
a nebo Grammostola rosea, ale fakt nevím
Taky zkusím tipnout: Lasiodora parahybana

keltmen
napsal(a):
a ještě jedna.
Nějakej levnější druh. No řeknu že to není Poecka Určitě nějakej americkej druh např. B.albopilosa

keltmen
napsal(a):
a ještě jedna.
když tu vypíšu všechny druhy sklípkanů bude to platit ?

keltmen
napsal(a):
Ty by jsi snad rozdávál poecky zadara? ale je to taky docela hezký pavouk.V pátek vám to prozradím.
jasně že bych je nerozdával fakt nevím, začíná mě bolet hlava z toho přemýšlení

keltmen
napsal(a):
Tak do toho možná to do pátku stihneš napsat...
ne, zkopíruju to z Platnick. webu a je to

cruelty
napsal(a):
ja bych tipnul Psalmopoeus irminia nebo Psalmopoeus cambridgei.
do toho kembra bych možná šel
roxy live
napsal(a):
a když to nikdo neuhodně nebylo by tam těch deset kousků volnejch pr mě? Já bohužel nemám nejmenší páru o co by se mohlo jednat.
he když to není hercules tak fakt nevím No napadaj me nejaký brachypelmy, tvarove by to docela odpovídalo a jsou levní tak bych pochopil ze je dáš zadara. Nebo naopak neco hodně vzácnýho a ne moc rozšířenýho co by jen těžko nekdo uhád ty jen provokuješ
..... Ještě to skusím, budu střílet naslepo - Acanthoscurria geniculata

detreux
napsal(a):
he když to není hercules tak fakt nevím No napadaj me nejaký brachypelmy, tvarove by to docela odpovídalo a jsou levní tak bych pochopil ze je dáš zadara. Nebo naopak neco hodně vzácnýho a ne moc rozšířenýho co by jen těžko nekdo uhád ty jen provokuješ
..... Ještě to skusím, budu střílet naslepo - Acanthoscurria geniculata
ale ne, je to na 100% Grammostola rosea !!!

detreux
napsal(a):
jerzzyj: malí rozejky maj chlupy na prdeli
no pokud vím, tak L2 žádný chlupy nemají

t3rror
napsal(a):
roseiky to urcite nesjou....na to vsadim cokoliv....podle me vim co to je amuj tip je víš..však uvidíme..
kdyby to byl stromák tak budou potřebovat vyšší vlhkost ne ? a podle substrátu.... no já si stojím za zemním sklípkanem a možná to je G.rosea spíš na 100%
wencasw
napsal(a):
Není to:Brachypelma vagans,Hysterocrates hercules,Hystrerocrates gigas,C.crashay.Jinak mě napadá ještě plno sklípkanů kteří by to mohli být.Haplopelma -něco na tom sklípkanovi mi připomíná asijské sklípkany.
vsak v pátek s euvidí co to teda je a Kdo bude oslavován jako vítěz a kdo jako poraženínechame se prekvapit:-)

kubas
napsal(a):
Psalmopoeus Pulcher
jasně a bude je dávat zadara za chvilu tady začnem říkat že to jsou Poecky, Xenesthisky a další blbosti

wencasw
napsal(a):
Až mi nějaký vzácnější sklípkan udělá kokon tak sem dám fotku a ten co uhádne druh jich bude mít několik zadarmo,ale zaplatí si dopravu.Nechci se opičit.
tak to jsi štědrej

wencasw
napsal(a):
Gramostola rosea
heh Já to řek první
keltmen
napsal(a):
Jste všichni do jednoho komici
Kozel si z vás udělal dobrou prde.... Hádat se podle L2 co to je za druh..... No jsem zvědavej. btw hlavně wencasw či jak se to píše je dobrej tapetář
tom
napsal(a):
Já myslím, že to je Psalmopoeus cambridgei
Zdravím,
dle mého názoru je to druh Psalmopoeus cambridgei - i tvar kokonu by odpovídal i když není dost dobře vidět. Lepší by však bylo vyfotit když larvička začínají tmavnout - dalo by se skoro s jistotou určit i druh.
To wencasw: Ty asi sklípkany moc dlouho nechováš že? Tohle jsou larvy ani nezčernaly před jejich 1. svlekem, ještě to v podstatě ani nejsou sklípkani.
Dle mýho názoru tu píšeš pěkný bláboly. H. schmidti? C crawshayi? ani latinské názvy nemáš dobře!!! Než něco napíšeš tak o tom popřemýšlej........
To jerryzj: Musím Tě poopravit L2 mají chloupky i okem viditelné samozřejmě jak u kterého druhu!
S pozdravem
Ondřej Helan
www.arachne.wz.cz

kvetak
napsal(a):
Zdravím,
dle mého názoru je to druh Psalmopoeus cambridgei - i tvar kokonu by odpovídal i když není dost dobře vidět. Lepší by však bylo vyfotit když larvička začínají tmavnout - dalo by se skoro s jistotou určit i druh.
To wencasw: Ty asi sklípkany moc dlouho nechováš že? Tohle jsou larvy ani nezčernaly před jejich 1. svlekem, ještě to v podstatě ani nejsou sklípkani.
Dle mýho názoru tu píšeš pěkný bláboly. H. schmidti? C crawshayi? ani latinské názvy nemáš dobře!!! Než něco napíšeš tak o tom popřemýšlej........
To jerryzj: Musím Tě poopravit L2 mají chloupky i okem viditelné samozřejmě jak u kterého druhu!
S pozdravem
Ondřej Helan
www.arachne.wz.cz
Čau, no jasně, že mají chlupy, ale né zase tolik jako sklípkani od 1.sv. přece jenom L2 jsou více neochlupené, nebo se pletu?

wencasw
napsal(a):
Acanthoscuria to není,Brachypelma to není,Lasiodora to není,Hysterocrates to určitě není.říkám že je to Grammostola rosea.
ty tu diskusi celou zamr.áš tvýma tipama! víš co, klídek stejně nic nedostaneš tak klíd

kvetak
napsal(a):
Hoja,
To Jarda: jasně že jsou víc, ale psal jsi že nemají nebo se pletu já?
Ondřej
Čau, psal jsem, že nemají chlupy, já je taky no fotce nevidím. No psal jsem že si myslím, nebo že to je G.rosea Detreux napsal, že ne, že rosejky mají chlupy, no a já napsal že L2 nemají. Popravdě je rozdíl v ochlupené mezi L2 a 1sv. nebo ne ?
napsal(a):
Čau, psal jsem, že nemají chlupy, já je taky no fotce nevidím. No psal jsem že si myslím, nebo že to je G.rosea Detreux napsal, že ne, že rosejky mají chlupy, no a já napsal že L2 nemají. Popravdě je rozdíl v ochlupené mezi L2 a 1sv. nebo ne ?
Tak ještě jedno foto...A pozor z nikoho si nedělám prdel,mám doma 220.sklípkanů takže mě nebude vadit pár kousků darovat.Navíc mám zrovna 4.kokony od různých druhů...

keltmen
napsal(a):
JE TO PSALMOPOEUS CAMBRIDGEI....
hm, tak sem to neuhádl no...

t3rror
napsal(a):
a vyherci jsou???
já, já a já no říkali jste tři ne ?

keltmen
napsal(a):
A vyhrály : (T3RRoR-ist),(Jaroslav Závodný),(Tom)
Tohle jsou podle diskuse první 3.lidé jdoucí za sebou co uhádly...
jsem čestnej, nejsem zmrd, a říkám že sem to neuhádl nic jsem o P.cambridgei nenapsal

napsal(a):
jsem čestnej, nejsem zmrd, a říkám že sem to neuhádl nic jsem o P.cambridgei nenapsal
ale klidně si je vemu

t3rror
napsal(a):
sem si rikal jestli to priznas...tipoval jsi roseu myslim..
jo tipoval sem rosejku, nevím to bych si musel projít diskusi, no jak jsem říkal, jsem čestnej........

keltmen
napsal(a):
Omlouvám se
první je (T3RRoR-ist) druhý je (Tom) a třetí je Ondřej Helan ..
já jsem se přiznal, by mě zajímalo jestli by to jiní udělali taky
napsal(a):
Hoja,
ano u některých nejsou vidět okem, ale jsou :-) Ano v ochlupení mezi L2 a 1.svlekem je samozřejmě rozdíl :-)
Ondřej

keltmen
napsal(a):
To se taky cení Máš u mě bonus...ozvu se ti na mejl...
ok, závěrem bych dodal, že toto byla docela žívá diskuse, no jsme přece českej národ ne?
keltmen
napsal(a):
Omlouvám se
první je (T3RRoR-ist) druhý je (Tom) a třetí je Ondřej Helan ..
Zdravím kozlíka,
materiální výhru velmi rád přenechám kolegům.
S pozdravem
Ondřej
www.arachne.wz.cz
kvetak
napsal(a):
Hoja,
ano u některých nejsou vidět okem, ale jsou :-) Ano v ochlupení mezi L2 a 1.svlekem je samozřejmě rozdíl :-)
Ondřej
Jelikož Ondřej se vzdal výhry ,tak třetímu komu pošlu pavouky ,stačí když napíše jméno tohoto sklípkana. máte nato do zítřejšího rána...

keltmen
napsal(a):
Jelikož Ondřej se vzdal výhry ,tak třetímu komu pošlu pavouky ,stačí když napíše jméno tohoto sklípkana. máte nato do zítřejšího rána...
Paraphysa pulcherimaklaasi

napsal(a):
Paraphysa pulcherimaklaasi
ale není to myslím oficiální druh, nebo se pletu ?
keltmen
napsal(a):
a detail...

tom
napsal(a):
Já myslím, že to je Paraphysa scrofa.
noo asi to bude ta Paraphysa scrofa, ale jsou fakt hodně podobný

mack
napsal(a):
je to Thrixopelma cyaneolum ( = Hommoeoma sp. blau) , nebo se pletu?
jo je to Thrixopelma cyaneolum

mack
napsal(a):
je to Thrixopelma cyaneolum ( = Hommoeoma sp. blau) , nebo se pletu?
Byl jsi rychlejší a tak sláva vítězům

napsal(a):
Byl jsi rychlejší a tak sláva vítězům
heh, a kdo uhádne odkud je urývek tohoto textu, viz. výše, tomu pošlu jedno pívo