Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.10.2007 00:33

Davam sem fotky jek se tento rok vydarili

10.10.2007 12:12

daniel30 napsal(a):
Davam sem fotky jek se tento rok vydarili

Chtel bych dodat k neco chovu a ke krmeni housenek..cetl jsem tu nekde ze housenky maji 5instaru,to by museli mit tak 25cmale kez by to tak bylo:o)..housenky maji 3instary,treti je finalni a futruji se do kukleni co to jde,taky se stalo ze sem jim vozil i cele auto ptacaku..o krmeni:na jare nedoporucuji krmit serikem,jeho listy jsou potazene jakoby medovici a housenky se na nej radi prilepi a mate po chovu,staci obyc ptaci zob(ligustrum),v lete uz to jde,na zimu L.ovalifolium..s tim Pajasanem zlaznatym,pokud s nim nakrmite do vecera, zvadne a druhy den muzete na novo..a ze by zraly citronik tak o tom nic nevim,jen nasi otakarci:o)
Muj tata Atlase pestuje uz prez 25let,pokud chcete vedet vice nebo si pripadne jeste ted obednat housenky ci vajicka tak na meilu:vlachyp@seznam.cz
Motyli na fotkach maji v rozpeti bez malicka 30cm!to jest v porovnani zkoro jak v prirode..jestli mate nejake dotazy rad zodpovim:o) tak at se vam dari at uz pestujete cokoliv

10.10.2007 14:04

daniel30 napsal(a):
Chtel bych dodat k neco chovu a ke krmeni housenek..cetl jsem tu nekde ze housenky maji 5instaru,to by museli mit tak 25cmale kez by to tak bylo:o)..housenky maji 3instary,treti je finalni a futruji se do kukleni co to jde,taky se stalo ze sem jim vozil i cele auto ptacaku..o krmeni:na jare nedoporucuji krmit serikem,jeho listy jsou potazene jakoby medovici a housenky se na nej radi prilepi a mate po chovu,staci obyc ptaci zob(ligustrum),v lete uz to jde,na zimu L.ovalifolium..s tim Pajasanem zlaznatym,pokud s nim nakrmite do vecera, zvadne a druhy den muzete na novo..a ze by zraly citronik tak o tom nic nevim,jen nasi otakarci:o)
Muj tata Atlase pestuje uz prez 25let,pokud chcete vedet vice nebo si pripadne jeste ted obednat housenky ci vajicka tak na meilu:vlachyp@seznam.cz
Motyli na fotkach maji v rozpeti bez malicka 30cm!to jest v porovnani zkoro jak v prirode..jestli mate nejake dotazy rad zodpovim:o) tak at se vam dari at uz pestujete cokoliv

Díky a ještě jednou sorry...

10.10.2007 20:09

iverson napsal(a):
Díky a ještě jednou sorry...

V pohode

11.10.2007 11:37

daniel30 napsal(a):

Děkuji za opravdu důležité praktické postřehy. Ne všechny však musejí být brány jako dogma. Od toho je tady diskuse. Myslím, že žádný z martináčovitých nemá jen 3 instary. Na internetu je třeba možno si prohlédnout čínskou housenku Attacus atlas 4. instaru apod. ( http://ccs-hk.org/DM/butterfly/ Saturnidae/Attacus-atlas.html ) Když chci u některých housenek stanovit počet instarů, musím je chovat po jedné a denně lupou kontrolovat trus. Ne každá košilka je stejně nápadná...a tak se často bojím říct, že babočka kopřivová má jen 3 instary, když někdo říká, že jsou asi 4. Pokud jde o živné rostliny, každý vybírá, co má. Já krmím pajasanem jen když jsem mimo ČR. Vydrží mi i 3 dny poživatelný. Listy jsou navíc trhány bez dřeva (půlmetrové řapíky stačí) a tak nepřevážíte dřevo a veškerý odpad se kompostuje. Nevím, jak vypadají slabé pajasany z jara a na severu ČR. O krmení citrusem jsem četl na http://www.nic.funet.fi a někdy s ním i krmím.

11.10.2007 18:25

mimmo napsal(a):
Děkuji za opravdu důležité praktické postřehy. Ne všechny však musejí být brány jako dogma. Od toho je tady diskuse. Myslím, že žádný z martináčovitých nemá jen 3 instary. Na internetu je třeba možno si prohlédnout čínskou housenku Attacus atlas 4. instaru apod. ( http://ccs-hk.org/DM/butterfly/ Saturnidae/Attacus-atlas.html ) Když chci u některých housenek stanovit počet instarů, musím je chovat po jedné a denně lupou kontrolovat trus. Ne každá košilka je stejně nápadná...a tak se často bojím říct, že babočka kopřivová má jen 3 instary, když někdo říká, že jsou asi 4. Pokud jde o živné rostliny, každý vybírá, co má. Já krmím pajasanem jen když jsem mimo ČR. Vydrží mi i 3 dny poživatelný. Listy jsou navíc trhány bez dřeva (půlmetrové řapíky stačí) a tak nepřevážíte dřevo a veškerý odpad se kompostuje. Nevím, jak vypadají slabé pajasany z jara a na severu ČR. O krmení citrusem jsem četl na http://www.nic.funet.fi a někdy s ním i krmím.

Taky dekuji za dulezite postrehy..je mozne ze nekteri martinaci opravdu prodelavaji 4.svlekani,a beru to..

11.10.2007 19:53

daniel30 napsal(a):
Taky dekuji za dulezite postrehy..je mozne ze nekteri martinaci opravdu prodelavaji 4.svlekani,a beru to..

Tak sem davam dalsi samice atlasu,vcera lihnute

11.10.2007 19:55

daniel30 napsal(a):
Tak sem davam dalsi samice atlasu,vcera lihnute

Trosku rozmazle ale na rychlo z fotaku tel.co vic chtit

11.10.2007 19:56

daniel30 napsal(a):
Trosku rozmazle ale na rychlo z fotaku tel.co vic chtit

Housenky v 3.stadiu...

11.10.2007 19:57

daniel30 napsal(a):
Housenky v 3.stadiu...

A.atlas,housenky 3.svlikani..

11.10.2007 19:59

daniel30 napsal(a):
A.atlas,housenky 3.svlikani..

A ted Lisaj oleandrovy..

11.10.2007 20:00

daniel30 napsal(a):
A ted Lisaj oleandrovy..

..oleandrac opet..tez jsou v nabidce,kukly:o)

11.10.2007 20:06

daniel30 napsal(a):
..oleandrac opet..tez jsou v nabidce,kukly:o)

...Rottschildia forbesi..kukly tez na prodej:o)..jeste jednou se omlouvam za kvalitu fotek

13.10.2007 09:05

daniel30 napsal(a):
...Rottschildia forbesi..kukly tez na prodej:o)..jeste jednou se omlouvam za kvalitu fotek

Taky přidám jednoho atlasa.

13.10.2007 12:52

mimmo napsal(a):
Taky přidám jednoho atlasa.

Zdravím, taktiež chovám húsenice(zatiaľ) motýľa A.atlas od p. Vlacheho a ešte raz mu ďakujem. Touto cestou sa chcem ešte informovať o ich umiestnení ,mam ich vo väčšom akváriu s vetraním na vrchnáku, chcem sa spýtať či je vetranie dostačujúce a akú majú mať vlhkoť.Za odpoveď vopred ďakujem.

14.10.2007 12:38

martinbaran napsal(a):
Zdravím, taktiež chovám húsenice(zatiaľ) motýľa A.atlas od p. Vlacheho a ešte raz mu ďakujem. Touto cestou sa chcem ešte informovať o ich umiestnení ,mam ich vo väčšom akváriu s vetraním na vrchnáku, chcem sa spýtať či je vetranie dostačujúce a akú majú mať vlhkoť.Za odpoveď vopred ďakujem.

Ahoj..nemas zac..no,v tom akvariu je mas dobre umistneny,ale pozor aby se nazaparili,a na plisne..vlhkost vyssi,tak 80 a vice procent,klidne steny akvarka muzou byt oroseny...hlavne to mej ve stinu,nikdy ne na primem slunci,tak sem prisel o chov A.ceasary..tak at se dari

14.3.2013 06:23
g.denda

XXX.XXX.57.103

daniel30 napsal(a):

Ahoj kolik by stálo asi tak 6housenek 1.instantu??? A kdybys mohl tak co asi tak žerou a smajlík rozměry houseníku a něco o jeho interieru.smajlík

15.3.2013 21:29
zahal

XXX.XXX.228.254

to b ych chtel videt-30cisel???kecy.posli mi kuklu-ZAPLATIM-TO JSEM ZVEDAV

18.10.2014 13:47
garry

XXX.XXX.112.58

Dobrý den, mohl by mi někdo prosím poradit jak zavěsit kukly, jestli hlavou nahoru nebo dolů?
Děkuji za odpověď

24.10.2014 22:09
mimmo

XXX.XXX.65.132

Asi by měly být kokony martináčů spíše hlavou nahoru, tak, jak se zakuklily. Ale klidně je nechte vodorovně s možností vyšplhání po opuštění kokonu.

26.10.2014 12:49
garry

XXX.XXX.112.58

Ano, podařilo se mi z obrázků na internetu vysledovat, že by měli být hlavou nahoru (koupila jsem už kokony, housenky se u mě nezakuklily), ale mám problém s tím že se mi motýli nemůžou dostávat z kokonů, jedna samice se v něm zasekla, ale podařilo se mi ji vyndat i když křídla se jí už nenarovnali a druhá se taky ač jsem kokony nastřihla víc než bylo původně nemohla z kokonu dostat a zatím se mi ani jeden samec nevylíhl, nevím čím to je mám je v nejteplejší místnosti, kde je poměrně velká vlhkost.

Jiří Paták

2.10.2016 11:34
Jiří Paták

XXX.XXX.7.35

A já přidávám fotku s extra kresbou samce attacus caesar.

Nkani

17.6.2017 09:02
Nkani

XXX.XXX.32.26

Dobrý den, mám dva atacuse a jeden se blbě vylíhl a nemá narovnaná křídla, s tím se už nedá asi nic dělat že? A ještě bych potřebovala vědět jak se pozná samec od samice? :) děkuji za odpověď.

18.6.2017 06:55
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Dobrý den,
nejsem žádný atlasoodborník, ale myslím si, že bych v tom nehledal vědu a kouknul na tloušťku zadečku a samice asi budou větší...Když tak mě opravte

24.1.2018 12:36
Evule@

XXX.XXX.236.26

Dobrý den, nevíte, prosím, jestli Attacusové kladou neoplodněná vajíčka.
Díky.

24.1.2018 16:57
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Ano, když se samička včas nespáří klade... záleží jestli máte samce. Celkově jejich životnost je omezená, proto jim nic jiného nezbývá.

16.7.2018 22:13
michael.94@seznam.cz

XXX.XXX.127.249

Zdravím, mám 5 kokonů, mám je už měsíc a pořád nic.
Mám je ve vlhku,25-26°C.
Je to tak v pořádku?
Dnes jsem je kontroloval a jsou na živu.
Díky za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík