Ahoj všichni chovatelé motýlů,nechtěli by jste sem dát pár fotek
třeba i z vašich chovů, všiml jsem si že tu moc motýlků není (na diskusi) a chtělo by to napravit
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
třeba i z vašich chovů, všiml jsem si že tu moc motýlků není (na diskusi) a chtělo by to napravit
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
Taky tady něco pošlu. Něco sem si odchoval z nalezenejch housenek a něco sem fotil v přírodě. Tohle je asi Perletovec velký. Je focenej letos v lokalitě asi 2 km JZ od vesnice Alojsov,okres Prostějov
sova
napsal(a):
Taky tady něco pošlu. Něco sem si odchoval z nalezenejch housenek a něco sem fotil v přírodě. Tohle je asi Perletovec velký. Je focenej letos v lokalitě asi 2 km JZ od vesnice Alojsov,okres Prostějov
Taky bych moh něco hodit...dle mého názoru je to tady diskusní forum a né sběrna na googlovský obrázky
Tohle je Samia cintha ricini(nebo taknějak-už se mi to asi vykouřilo:)
nery
napsal(a):
Taky bych moh něco hodit...dle mého názoru je to tady diskusní forum a né sběrna na googlovský obrázky
Tohle je Samia cintha ricini(nebo taknějak-už se mi to asi vykouřilo:)
taktéž-vlastně sem jiný druh tropických motejlů zatim neměl
nery
napsal(a):
taktéž-vlastně sem jiný druh tropických motejlů zatim neměl
kukla....
nery
napsal(a):
...imago-moc se mi nepovedli,co?
a na poslední fotce je pářící se párek+několik vajíček.
Tento druh nočního motejla(jako mnoho jinych) se po vylihnuti z kukly zajima už jen o množení a nic nežere...vydrží v pruměru tejdencož však nejni moc dobrý,když se vám třeba nevylihne žádnej samec
to ho nestačíte sehnat ani náhodou...
Mě se pak od jedné samice nalíhlo cca 35-45housenek,ale nepodařilo se mi je rozkrmit-měly asitak 3 mm.
Rád bych se zas do motejlů pustil...nejradši bych šel do něčeho většího,jako je A.atlas(ti prej k jaru budou) a (pak ted si nevzpomenu na jmeno)prostě na druhym obr odshora-ale ti bohužel nejsou k sehnání...
nery
napsal(a):
a na poslední fotce je pářící se párek+několik vajíček.
Tento druh nočního motejla(jako mnoho jinych) se po vylihnuti z kukly zajima už jen o množení a nic nežere...vydrží v pruměru tejdencož však nejni moc dobrý,když se vám třeba nevylihne žádnej samec
to ho nestačíte sehnat ani náhodou...
Mě se pak od jedné samice nalíhlo cca 35-45housenek,ale nepodařilo se mi je rozkrmit-měly asitak 3 mm.
Rád bych se zas do motejlů pustil...nejradši bych šel do něčeho většího,jako je A.atlas(ti prej k jaru budou) a (pak ted si nevzpomenu na jmeno)prostě na druhym obr odshora-ale ti bohužel nejsou k sehnání...
jeje,zapoměl sem ten obrazek
minienti
napsal(a):
Ty A.atlas budu mít od jednoho pána od kterýho budu mít i různý lišaje a za ty googleovský fotky se omlouvám až je ty motýli budu mít doma tak je nafotim na kamošovej digital a něco sem dám.
Jerry, rád bych poslal nějaká fota, ale nemůžu jelikož jsem fotil na tu nej. kvalitu a to mi nepůjde vložit. To jsi ty jak jsi mi psal na nemoder. diskusi, že bys mi dal nějaký vajíčka pernyiek ?
tom
napsal(a):
Jerry, rád bych poslal nějaká fota, ale nemůžu jelikož jsem fotil na tu nej. kvalitu a to mi nepůjde vložit. To jsi ty jak jsi mi psal na nemoder. diskusi, že bys mi dal nějaký vajíčka pernyiek ?
Ano jsem to já FantomasJo jsem ,akorát že ty pernyiky mi nevyšli,jinak budu mít od pana Vlachýho(doufám) A.selene, S.ligustri, A.atropos a A.atlas bohužel jen vajíčka kukli jsem nesehnal takže až na podzim nebo na jaře jo a omlouvám se že jsem vám na nemoder. diskusi tikal vůbec mi to nedošlo.
Nashle minientomolog
minienti
napsal(a):
Ano jsem to já FantomasJo jsem ,akorát že ty pernyiky mi nevyšli,jinak budu mít od pana Vlachýho(doufám) A.selene, S.ligustri, A.atropos a A.atlas bohužel jen vajíčka kukli jsem nesehnal takže až na podzim nebo na jaře jo a omlouvám se že jsem vám na nemoder. diskusi tikal vůbec mi to nedošlo.
Nashle minientomolog
No tykej mi!!! Mě je teprve 13
sova
napsal(a):
Pekna fotka. Je to Argynnis paphia, tedy perletovec stribropasek. A. aglaja by nikdy nemel takovouhle nazelenalou barvu a i skvrny vypadaji jinak.
VH
vladimir hula
napsal(a):
Pekna fotka. Je to Argynnis paphia, tedy perletovec stribropasek. A. aglaja by nikdy nemel takovouhle nazelenalou barvu a i skvrny vypadaji jinak.
VH
jeste me napadala jedna vec. Vite o tom, ze se mapuji motyli? Ne vsichni, vicemene jen denni a pak velci nocni (tedy krome mur, pidalek a miker vsechno). Vic info je na www.lepidoptera.cz. Jsme radi za kazdy udaj, tey i z takovych fotek, jako byla nahore.
VH
vladimir hula
napsal(a):
jeste me napadala jedna vec. Vite o tom, ze se mapuji motyli? Ne vsichni, vicemene jen denni a pak velci nocni (tedy krome mur, pidalek a miker vsechno). Vic info je na www.lepidoptera.cz. Jsme radi za kazdy udaj, tey i z takovych fotek, jako byla nahore.
VH
Moje oblíbená učitelka,která vystudovala přír. fakultu se zaměřením na entomologii(nebo jak se ta škola jmenuje)mi
řikala že pozorovala Parnassius apollo, raději nebudu říkat kde,protože by to mohlo špatně dopadnout,ale jediný co vám řeknu je že je to v Severních Čechách což není podle mě moc
obviklí.Letos se tam pudu podivat a jestli tam budou tak vás pane Hulo budu o všem informovat a když tak s kámošem pošlu i foto,
jak motýla tak i lokality.
minienti
napsal(a):
Moje oblíbená učitelka,která vystudovala přír. fakultu se zaměřením na entomologii(nebo jak se ta škola jmenuje)mi
řikala že pozorovala Parnassius apollo, raději nebudu říkat kde,protože by to mohlo špatně dopadnout,ale jediný co vám řeknu je že je to v Severních Čechách což není podle mě moc
obviklí.Letos se tam pudu podivat a jestli tam budou tak vás pane Hulo budu o všem informovat a když tak s kámošem pošlu i foto,
jak motýla tak i lokality.
Nechci Vam kalit nadeje, ale moc bych tomu neveril. Je sice fakt, ze historicky mame udaje o jeho rozsireni skoro po celem pohranici, ale to je skutecne davna minulost. V posledni dobe jsme meli hlasky o nekolika nalzech Parnassia, ale vzdy se jednalo o belaska ovocneho (A. crataegi), ktery se ted vyznamne zmaha.
Proc mu neverim? Protoze si myslim, ze jiz v Cechach nema ci vicemene nema vhodne a dostatecne velke lokality. Vsak i Stramberk postupne zajde diky imbreedingu a na Slovensku take postupne ustupuje...
VH
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
tak teda nieco malo z mojej fotozbierky, a NIE z google
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
mmm, vidim, ze po zmenseni rozlisenia fotky je to na prd
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
ale nevadi, no nie?
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
dalsi kto zbada motyla ako prvy?
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
krasa, proste krasa...
vladimir hula
napsal(a):
Nechci Vam kalit nadeje, ale moc bych tomu neveril. Je sice fakt, ze historicky mame udaje o jeho rozsireni skoro po celem pohranici, ale to je skutecne davna minulost. V posledni dobe jsme meli hlasky o nekolika nalzech Parnassia, ale vzdy se jednalo o belaska ovocneho (A. crataegi), ktery se ted vyznamne zmaha.
Proc mu neverim? Protoze si myslim, ze jiz v Cechach nema ci vicemene nema vhodne a dostatecne velke lokality. Vsak i Stramberk postupne zajde diky imbreedingu a na Slovensku take postupne ustupuje...
VH
ona ví, co říká. Ta by se opravdu nespletla.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
tak este si nedam pokoj
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
tak teda naozaj posledny....
to nikto z vas nefoti motyliky?
*shandy*
napsal(a):
hmm tak to bych chtěl vidět kdo ti dá napínák za 150 jen tag
Proto píšu,že si je někdo dělá i sám a náhodou mojí mamky kamarádka potkala nějakýho LEPIDOPTEROLOGA a ona mu o mě vyprávěla a on jí dal kontakt že my nějaký napínáky pošle,ale
ona tu "visitku" stratila nebo co tak mám prd.
bonita
napsal(a):
tak teda naozaj posledny....
to nikto z vas nefoti motyliky?
ale jo, něco co jsem vyfotil vlastní rukou, ale blbě, bylo to hodně v rychlosti, neměl jsem na to moc času, ten člověk je rychle sklapl ale je to cenný záběr :-)
minienti
napsal(a):
Nádhera, jaký druhy martináčů chováš?Jaký máš ornithoptery?
měl jsem A. atlase, ale ty se mi nepovedli, z 15 larev se mi do finiše dostali 3, z toho 2 byli špatný a 1 byl dobrej, měl ale 16,5cm takže nic moc velikost, pak jsem měl pyri, ty se povedli na 100 procent, poslal jsem kokony někomu poštou, ale ten buzerant je nevybral, takže se vylíhli v krabici a taky tam chcípli, krabici mi pošta vrátila zpět s mrtvolkama, byl jsem hodně rozčílenej.
Co se týče ornithopter, mám jich asi 30, některý v párech
alexandrae
napsal(a):
měl jsem A. atlase, ale ty se mi nepovedli, z 15 larev se mi do finiše dostali 3, z toho 2 byli špatný a 1 byl dobrej, měl ale 16,5cm takže nic moc velikost, pak jsem měl pyri, ty se povedli na 100 procent, poslal jsem kokony někomu poštou, ale ten buzerant je nevybral, takže se vylíhli v krabici a taky tam chcípli, krabici mi pošta vrátila zpět s mrtvolkama, byl jsem hodně rozčílenej.
Co se týče ornithopter, mám jich asi 30, některý v párech
Mohl bys mi poslat ňáký fotky na mail? (minienti@seznam.cz) A nebo je dej sem.
J E R R Y
minienti
napsal(a):
Mohl bys mi poslat ňáký fotky na mail? (minienti@seznam.cz) A nebo je dej sem.
J E R R Y
ty jseš asi hlavně přes martináče, mám něco, ta samice atlase je velká dost:-) ten pyri vlevo je moje práce s atlasem vpravo 2. zdola
alexandrae
napsal(a):
ty jseš asi hlavně přes martináče, mám něco, ta samice atlase je velká dost:-) ten pyri vlevo je moje práce s atlasem vpravo 2. zdola
Hmmm to je moc pěkný, 1 A.atlase mám taky, samce z burzy za 50,- (16,5 cm).Všim sem si i A.mittrei za kolik si jí koupil?
Těď na jaře budu mít po 15 vajíčkách od pana Vlachýho A.selene,
A.atlas,A.atropos a S.ligustri výměnou za sklípkana
Mohl bys mi nějak levnějš prodat napínadla?
S pozdravem J E R R Y
minienti
napsal(a):
Hmmm to je moc pěkný, 1 A.atlase mám taky, samce z burzy za 50,- (16,5 cm).Všim sem si i A.mittrei za kolik si jí koupil?
Těď na jaře budu mít po 15 vajíčkách od pana Vlachýho A.selene,
A.atlas,A.atropos a S.ligustri výměnou za sklípkana
Mohl bys mi nějak levnějš prodat napínadla?
S pozdravem J E R R Y
mitrei mě stál 300, napínadla si udělej sám - doporučuju, je to jednodušší než si myslíš, já mám podomácku dělaný polystirenový, žádnej zázrak budu mudet udělat lepší, ale nejsou nejhorší, musim najít někde prodejnu modelářů s balzou. Máš atlase 16,5cm? To neni moc velkej, to je tady chovaný v ČR. Já mam atlase prej z indie, dá se tomu věřit, na šířku má 23 cm
alexandrae
napsal(a):
mitrei mě stál 300, napínadla si udělej sám - doporučuju, je to jednodušší než si myslíš, já mám podomácku dělaný polystirenový, žádnej zázrak budu mudet udělat lepší, ale nejsou nejhorší, musim najít někde prodejnu modelářů s balzou. Máš atlase 16,5cm? To neni moc velkej, to je tady chovaný v ČR. Já mam atlase prej z indie, dá se tomu věřit, na šířku má 23 cm
No ja sem si ty polystirenoví napínáky delal akorát ty motýli nejsou
tak pěkný, i když mám návod jak dělat ty dřevěný,ale podle mě to zas tak jednoducý není,ale zkusim to.Ps.:Pošleš mi teda něco na mail?Díky.
J E R R Y
minienti
napsal(a):
No ja sem si ty polystirenoví napínáky delal akorát ty motýli nejsou
tak pěkný, i když mám návod jak dělat ty dřevěný,ale podle mě to zas tak jednoducý není,ale zkusim to.Ps.:Pošleš mi teda něco na mail?Díky.
J E R R Y
něco jsem ti tam poslal, to by ses divil jaký můžou být dobrý motýli i z mizerných napínadel, ono jde hlavně o to aby ruce nelezli ze zadku
tom
napsal(a):
Zdar!
Poslal bys taky nějaké foto třeba martináčů z tvého chovu- mail. Hamr.Tom@seznam.cz Já bych ti taky něco mohl poslat, ale zatím toho moc nemám. Díky
Cau lidi,
jen drobounka pripominka k napinadlum. Ja zacinal klasicky na polystyrenovych s balzou - jsou super, ale pouze do te miry, nez se rozpichaji (coz je u kazdeho jinak dlouh doba). Ted uz pouzivam pouze napinadla z lipoveho dreva a jsem naprosto spokojen - ale preci jne, delam tak 5-10 motejlu denne (zpracovavam leto). Na ty "velke plachty", nebo anglicaky, jak jim rikam ja :-) staci ten polystyren.
VH
vladimir hula
napsal(a):
Cau lidi,
jen drobounka pripominka k napinadlum. Ja zacinal klasicky na polystyrenovych s balzou - jsou super, ale pouze do te miry, nez se rozpichaji (coz je u kazdeho jinak dlouh doba). Ted uz pouzivam pouze napinadla z lipoveho dreva a jsem naprosto spokojen - ale preci jne, delam tak 5-10 motejlu denne (zpracovavam leto). Na ty "velke plachty", nebo anglicaky, jak jim rikam ja :-) staci ten polystyren.
VH
To nebude rukama to bude tim že sem ty napínáky neudělal zrovna nejlíp.Já moc motýlů nemám(moje chyba) dal jsem je totiž
rozvlchčit a pak sem na týden odjel k babce no a voni mi v tom
"rozvlhčovači" zplesnivěli,,ještě sem kvuli tomu docela nasranej.
Jinak za chvíli stejně začne sezóna tak toho budu mít zase hodně.
Včera sem si obědnal napínadla za 150 od fa ENTADUS 14x40 cm
žlábek 5-15mm a ještě si zkusim udělat ňáký sám.
Jestli swe mi do finishe dostanou všechny ty motýli co budu mít
po 15 vajíčkách od pana Vlachýho tak bych ti něco poslal (vypreparovanýho).
J E R R Y
minienti
napsal(a):
To nebude rukama to bude tim že sem ty napínáky neudělal zrovna nejlíp.Já moc motýlů nemám(moje chyba) dal jsem je totiž
J E R R Y
jde tady zjistit kdo na koho reaguje? ztrácim se v tom kdo na koho má dotaz
to jerry: co se týče toho že jsi byl nasranej z pár motýlů, na mejl jsem ti poslal, z čeho já jsem nasranej to zkutečně hraničí až s neskutečnou smůlou
minienti
napsal(a):
J E R R Y
To ti nezavidim, ale chybama se clovek uci .-) Rozvlhcuji na tak, ze mam nadobu s vodou, na ktere vicemene plave, ci je polozen na dne kus polistirenu. Co v prubehu roku nalovim vetsinou hned napischuji. Pokud ne, tak to dam dovnitr i se sackem. Jen tak na okraj :-) VH
vladimir hula
napsal(a):
To ti nezavidim, ale chybama se clovek uci .-) Rozvlhcuji na tak, ze mam nadobu s vodou, na ktere vicemene plave, ci je polozen na dne kus polistirenu. Co v prubehu roku nalovim vetsinou hned napischuji. Pokud ne, tak to dam dovnitr i se sackem. Jen tak na okraj :-) VH
A.atlas
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
Nevíte co to je za druh microlepidoptery? Krása co?
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
Zdravím, nemáte někdo kontakt na pana Javorského co prodává na burzách motýly a brouky? Jirka
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.
tak, právě máme doma pár tropickejch motýlů (všimněte si v pozadí toho počítače)
timiren
napsal(a):
tak, právě máme doma pár tropickejch motýlů (všimněte si v pozadí toho počítače)
Co tak neco našeho...
minienti
napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.