Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2006 09:06

Ahoj všichni chovatelé motýlů,nechtěli by jste sem dát pár fotek
třeba i z vašich chovů, všiml jsem si že tu moc motýlků není (na diskusi) a chtělo by to napravit
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

2.2.2006 12:46

minienti napsal(a):
třeba i z vašich chovů, všiml jsem si že tu moc motýlků není (na diskusi) a chtělo by to napravit
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

2.2.2006 15:59

minienti napsal(a):

Zdar jerry!
Před několika měsíci jsem taky chtěl založit galerii a nikdo nic neposlal Poslal bych foto, ale mám jenom kukly, housenky z mého chovu a imaga zatím moc né akorát nekvalitní fota

2.2.2006 16:16

tom napsal(a):
Zdar jerry!
Před několika měsíci jsem taky chtěl založit galerii a nikdo nic neposlal Poslal bych foto, ale mám jenom kukly, housenky z mého chovu a imaga zatím moc né akorát nekvalitní fota

Aspo někdoKlidně pošli i fotky těch kukel a všeho možnýho
co k motýlům patří,budu rád.
Jerry.

3.2.2006 09:31

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

Taky tady něco pošlu. Něco sem si odchoval z nalezenejch housenek a něco sem fotil v přírodě. Tohle je asi Perletovec velký. Je focenej letos v lokalitě asi 2 km JZ od vesnice Alojsov,okres Prostějov

3.2.2006 14:43

sova napsal(a):
Taky tady něco pošlu. Něco sem si odchoval z nalezenejch housenek a něco sem fotil v přírodě. Tohle je asi Perletovec velký. Je focenej letos v lokalitě asi 2 km JZ od vesnice Alojsov,okres Prostějov

Taky bych moh něco hodit...dle mého názoru je to tady diskusní forum a né sběrna na googlovský obrázky

Tohle je Samia cintha ricini(nebo taknějak-už se mi to asi vykouřilo:)

3.2.2006 14:47

nery napsal(a):
Taky bych moh něco hodit...dle mého názoru je to tady diskusní forum a né sběrna na googlovský obrázky

Tohle je Samia cintha ricini(nebo taknějak-už se mi to asi vykouřilo:)

taktéž-vlastně sem jiný druh tropických motejlů zatim neměl

3.2.2006 14:51

nery napsal(a):
taktéž-vlastně sem jiný druh tropických motejlů zatim neměl

kukla....

3.2.2006 14:55

nery napsal(a):
kukla....

...imago-moc se mi nepovedli,co?

3.2.2006 15:12

nery napsal(a):
...imago-moc se mi nepovedli,co?

a na poslední fotce je pářící se párek+několik vajíček.

Tento druh nočního motejla(jako mnoho jinych) se po vylihnuti z kukly zajima už jen o množení a nic nežere...vydrží v pruměru tejdencož však nejni moc dobrý,když se vám třeba nevylihne žádnej samecto ho nestačíte sehnat ani náhodou...
Mě se pak od jedné samice nalíhlo cca 35-45housenek,ale nepodařilo se mi je rozkrmit-měly asitak 3 mm.

Rád bych se zas do motejlů pustil...nejradši bych šel do něčeho většího,jako je A.atlas(ti prej k jaru budou) a (pak ted si nevzpomenu na jmeno)prostě na druhym obr odshora-ale ti bohužel nejsou k sehnání...

3.2.2006 15:16

nery napsal(a):
a na poslední fotce je pářící se párek+několik vajíček.

Tento druh nočního motejla(jako mnoho jinych) se po vylihnuti z kukly zajima už jen o množení a nic nežere...vydrží v pruměru tejdencož však nejni moc dobrý,když se vám třeba nevylihne žádnej samecto ho nestačíte sehnat ani náhodou...
Mě se pak od jedné samice nalíhlo cca 35-45housenek,ale nepodařilo se mi je rozkrmit-měly asitak 3 mm.

Rád bych se zas do motejlů pustil...nejradši bych šel do něčeho většího,jako je A.atlas(ti prej k jaru budou) a (pak ted si nevzpomenu na jmeno)prostě na druhym obr odshora-ale ti bohužel nejsou k sehnání...

jeje,zapoměl sem ten obrazek

3.2.2006 16:02

nery napsal(a):
jeje,zapoměl sem ten obrazek

Ty A.atlas budu mít od jednoho pána od kterýho budu mít i různý lišaje a za ty googleovský fotky se omlouvám až je ty motýli budu mít doma tak je nafotim na kamošovej digital a něco sem dám.

3.2.2006 20:49

minienti napsal(a):
Ty A.atlas budu mít od jednoho pána od kterýho budu mít i různý lišaje a za ty googleovský fotky se omlouvám až je ty motýli budu mít doma tak je nafotim na kamošovej digital a něco sem dám.

Jerry, rád bych poslal nějaká fota, ale nemůžu jelikož jsem fotil na tu nej. kvalitu a to mi nepůjde vložit. To jsi ty jak jsi mi psal na nemoder. diskusi, že bys mi dal nějaký vajíčka pernyiek ?

3.2.2006 21:07

tom napsal(a):
Jerry, rád bych poslal nějaká fota, ale nemůžu jelikož jsem fotil na tu nej. kvalitu a to mi nepůjde vložit. To jsi ty jak jsi mi psal na nemoder. diskusi, že bys mi dal nějaký vajíčka pernyiek ?

Ano jsem to já FantomasJo jsem ,akorát že ty pernyiky mi nevyšli,jinak budu mít od pana Vlachýho(doufám) A.selene, S.ligustri, A.atropos a A.atlas bohužel jen vajíčka kukli jsem nesehnal takže až na podzim nebo na jaře jo a omlouvám se že jsem vám na nemoder. diskusi tikal vůbec mi to nedošlo.
Nashle minientomolog

4.2.2006 17:13

minienti napsal(a):
Ano jsem to já FantomasJo jsem ,akorát že ty pernyiky mi nevyšli,jinak budu mít od pana Vlachýho(doufám) A.selene, S.ligustri, A.atropos a A.atlas bohužel jen vajíčka kukli jsem nesehnal takže až na podzim nebo na jaře jo a omlouvám se že jsem vám na nemoder. diskusi tikal vůbec mi to nedošlo.
Nashle minientomolog

No tykej mi!!! Mě je teprve 13

4.2.2006 21:07

tom napsal(a):
No tykej mi!!! Mě je teprve 13

Ahá tak to je super mě je zas 14Tak si aspoň výc rozumíme.

5.2.2006 08:54

sova napsal(a):

Pekna fotka. Je to Argynnis paphia, tedy perletovec stribropasek. A. aglaja by nikdy nemel takovouhle nazelenalou barvu a i skvrny vypadaji jinak.

VH

5.2.2006 08:55

vladimir hula napsal(a):
Pekna fotka. Je to Argynnis paphia, tedy perletovec stribropasek. A. aglaja by nikdy nemel takovouhle nazelenalou barvu a i skvrny vypadaji jinak.

VH

jeste me napadala jedna vec. Vite o tom, ze se mapuji motyli? Ne vsichni, vicemene jen denni a pak velci nocni (tedy krome mur, pidalek a miker vsechno). Vic info je na www.lepidoptera.cz. Jsme radi za kazdy udaj, tey i z takovych fotek, jako byla nahore.

VH

5.2.2006 21:35

vladimir hula napsal(a):
jeste me napadala jedna vec. Vite o tom, ze se mapuji motyli? Ne vsichni, vicemene jen denni a pak velci nocni (tedy krome mur, pidalek a miker vsechno). Vic info je na www.lepidoptera.cz. Jsme radi za kazdy udaj, tey i z takovych fotek, jako byla nahore.

VH

Moje oblíbená učitelka,která vystudovala přír. fakultu se zaměřením na entomologii(nebo jak se ta škola jmenuje)mi
řikala že pozorovala Parnassius apollo, raději nebudu říkat kde,protože by to mohlo špatně dopadnout,ale jediný co vám řeknu je že je to v Severních Čechách což není podle mě moc
obviklí.Letos se tam pudu podivat a jestli tam budou tak vás pane Hulo budu o všem informovat a když tak s kámošem pošlu i foto,
jak motýla tak i lokality.

6.2.2006 07:23

minienti napsal(a):
Moje oblíbená učitelka,která vystudovala přír. fakultu se zaměřením na entomologii(nebo jak se ta škola jmenuje)mi
řikala že pozorovala Parnassius apollo, raději nebudu říkat kde,protože by to mohlo špatně dopadnout,ale jediný co vám řeknu je že je to v Severních Čechách což není podle mě moc
obviklí.Letos se tam pudu podivat a jestli tam budou tak vás pane Hulo budu o všem informovat a když tak s kámošem pošlu i foto,
jak motýla tak i lokality.

Nechci Vam kalit nadeje, ale moc bych tomu neveril. Je sice fakt, ze historicky mame udaje o jeho rozsireni skoro po celem pohranici, ale to je skutecne davna minulost. V posledni dobe jsme meli hlasky o nekolika nalzech Parnassia, ale vzdy se jednalo o belaska ovocneho (A. crataegi), ktery se ted vyznamne zmaha.

Proc mu neverim? Protoze si myslim, ze jiz v Cechach nema ci vicemene nema vhodne a dostatecne velke lokality. Vsak i Stramberk postupne zajde diky imbreedingu a na Slovensku take postupne ustupuje...

VH

6.2.2006 15:34

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

tak teda nieco malo z mojej fotozbierky, a NIE z google

6.2.2006 15:35

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

mmm, vidim, ze po zmenseni rozlisenia fotky je to na prd

6.2.2006 15:36

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

ale nevadi, no nie?

6.2.2006 15:37

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

dalsi kto zbada motyla ako prvy?

6.2.2006 15:38

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

krasa, proste krasa...

6.2.2006 15:53

vladimir hula napsal(a):
Nechci Vam kalit nadeje, ale moc bych tomu neveril. Je sice fakt, ze historicky mame udaje o jeho rozsireni skoro po celem pohranici, ale to je skutecne davna minulost. V posledni dobe jsme meli hlasky o nekolika nalzech Parnassia, ale vzdy se jednalo o belaska ovocneho (A. crataegi), ktery se ted vyznamne zmaha.

Proc mu neverim? Protoze si myslim, ze jiz v Cechach nema ci vicemene nema vhodne a dostatecne velke lokality. Vsak i Stramberk postupne zajde diky imbreedingu a na Slovensku take postupne ustupuje...

VH

ona ví, co říká. Ta by se opravdu nespletla.

6.2.2006 20:49

bonita napsal(a):
krasa, proste krasa...

Hmmm moc pěkný fotečky děkuji.

7.2.2006 00:10

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

tak este si nedam pokoj

7.2.2006 00:11

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

tak teda naozaj posledny....
to nikto z vas nefoti motyliky?

8.2.2006 19:39

bonita napsal(a):

Ahoj všichni motýlkářiNení tu někdo kdo by mi mohl darovat
napínáky?Dal jsem to i na inzerci,ale nikdo se mi eště neozval
Napínáky jsem měl,ale polistirenový a ty jsou k ničemu.Prosím
vás o odp.Děkuji.
J E R R Y

8.2.2006 20:04

minienti napsal(a):
Ahoj všichni motýlkářiNení tu někdo kdo by mi mohl darovat
napínáky?Dal jsem to i na inzerci,ale nikdo se mi eště neozval
Napínáky jsem měl,ale polistirenový a ty jsou k ničemu.Prosím
vás o odp.Děkuji.
J E R R Y

víš kolik stojej napínáky?

8.2.2006 22:26

*shandy* napsal(a):
víš kolik stojej napínáky?

97-max200Kč,někdo si je vyrábí sám

9.2.2006 14:47

minienti napsal(a):
97-max200Kč,někdo si je vyrábí sám

hmm tak to bych chtěl vidět kdo ti dá napínák za 150 jen tag

9.2.2006 15:41

*shandy* napsal(a):
hmm tak to bych chtěl vidět kdo ti dá napínák za 150 jen tag

Proto píšu,že si je někdo dělá i sám a náhodou mojí mamky kamarádka potkala nějakýho LEPIDOPTEROLOGA a ona mu o mě vyprávěla a on jí dal kontakt že my nějaký napínáky pošle,ale
ona tu "visitku" stratila nebo co tak mám prd.

18.2.2006 02:13

bonita napsal(a):

ale jo, něco co jsem vyfotil vlastní rukou, ale blbě, bylo to hodně v rychlosti, neměl jsem na to moc času, ten člověk je rychle sklapl ale je to cenný záběr :-)

18.2.2006 10:22

alexandrae napsal(a):
ale jo, něco co jsem vyfotil vlastní rukou, ale blbě, bylo to hodně v rychlosti, neměl jsem na to moc času, ten člověk je rychle sklapl ale je to cenný záběr :-)

Nádhera, jaký druhy martináčů chováš?Jaký máš ornithoptery?

18.2.2006 20:51

minienti napsal(a):
Nádhera, jaký druhy martináčů chováš?Jaký máš ornithoptery?

měl jsem A. atlase, ale ty se mi nepovedli, z 15 larev se mi do finiše dostali 3, z toho 2 byli špatný a 1 byl dobrej, měl ale 16,5cm takže nic moc velikost, pak jsem měl pyri, ty se povedli na 100 procent, poslal jsem kokony někomu poštou, ale ten buzerant je nevybral, takže se vylíhli v krabici a taky tam chcípli, krabici mi pošta vrátila zpět s mrtvolkama, byl jsem hodně rozčílenej.
Co se týče ornithopter, mám jich asi 30, některý v párech

18.2.2006 23:22

alexandrae napsal(a):
měl jsem A. atlase, ale ty se mi nepovedli, z 15 larev se mi do finiše dostali 3, z toho 2 byli špatný a 1 byl dobrej, měl ale 16,5cm takže nic moc velikost, pak jsem měl pyri, ty se povedli na 100 procent, poslal jsem kokony někomu poštou, ale ten buzerant je nevybral, takže se vylíhli v krabici a taky tam chcípli, krabici mi pošta vrátila zpět s mrtvolkama, byl jsem hodně rozčílenej.
Co se týče ornithopter, mám jich asi 30, některý v párech

Mohl bys mi poslat ňáký fotky na mail? (minienti@seznam.cz) A nebo je dej sem.
J E R R Y

19.2.2006 00:05

minienti napsal(a):
J E R R Y

na mejl ti můžu něco poslat, ale martináče jsem ztratil díky zničení disku a v tý době jsem ještě neměl vypalovačku, takže záloha žádná, nějaký ornithoptery, to bych mohl

19.2.2006 00:15

minienti napsal(a):
J E R R Y

ty jseš asi hlavně přes martináče, mám něco, ta samice atlase je velká dost:-) ten pyri vlevo je moje práce s atlasem vpravo 2. zdola

19.2.2006 09:48

alexandrae napsal(a):
ty jseš asi hlavně přes martináče, mám něco, ta samice atlase je velká dost:-) ten pyri vlevo je moje práce s atlasem vpravo 2. zdola

Hmmm to je moc pěkný, 1 A.atlase mám taky, samce z burzy za 50,- (16,5 cm).Všim sem si i A.mittrei za kolik si jí koupil?
Těď na jaře budu mít po 15 vajíčkách od pana Vlachýho A.selene,
A.atlas,A.atropos a S.ligustri výměnou za sklípkana
Mohl bys mi nějak levnějš prodat napínadla?
S pozdravem J E R R Y

19.2.2006 14:06

minienti napsal(a):
Hmmm to je moc pěkný, 1 A.atlase mám taky, samce z burzy za 50,- (16,5 cm).Všim sem si i A.mittrei za kolik si jí koupil?
Těď na jaře budu mít po 15 vajíčkách od pana Vlachýho A.selene,
A.atlas,A.atropos a S.ligustri výměnou za sklípkana
Mohl bys mi nějak levnějš prodat napínadla?
S pozdravem J E R R Y

mitrei mě stál 300, napínadla si udělej sám - doporučuju, je to jednodušší než si myslíš, já mám podomácku dělaný polystirenový, žádnej zázrak budu mudet udělat lepší, ale nejsou nejhorší, musim najít někde prodejnu modelářů s balzou. Máš atlase 16,5cm? To neni moc velkej, to je tady chovaný v ČR. Já mam atlase prej z indie, dá se tomu věřit, na šířku má 23 cm

19.2.2006 19:27

alexandrae napsal(a):
mitrei mě stál 300, napínadla si udělej sám - doporučuju, je to jednodušší než si myslíš, já mám podomácku dělaný polystirenový, žádnej zázrak budu mudet udělat lepší, ale nejsou nejhorší, musim najít někde prodejnu modelářů s balzou. Máš atlase 16,5cm? To neni moc velkej, to je tady chovaný v ČR. Já mam atlase prej z indie, dá se tomu věřit, na šířku má 23 cm

No ja sem si ty polystirenoví napínáky delal akorát ty motýli nejsou
tak pěkný, i když mám návod jak dělat ty dřevěný,ale podle mě to zas tak jednoducý není,ale zkusim to.Ps.:Pošleš mi teda něco na mail?Díky.
J E R R Y

19.2.2006 22:55

minienti napsal(a):
tak pěkný, i když mám návod jak dělat ty dřevěný,ale podle mě to zas tak jednoducý není,ale zkusim to.Ps.:Pošleš mi teda něco na mail?Díky.
J E R R Y

něco jsem ti tam poslal, to by ses divil jaký můžou být dobrý motýli i z mizerných napínadel, ono jde hlavně o to aby ruce nelezli ze zadku

19.2.2006 22:58

minienti napsal(a):
J E R R Y

no a ty máš nějaký motýli? pošli foto něčeho svýho

20.2.2006 06:23

alexandrae napsal(a):
no a ty máš nějaký motýli? pošli foto něčeho svýho

Zdar!
Poslal bys taky nějaké foto třeba martináčů z tvého chovu- mail. Hamr.Tom@seznam.cz Já bych ti taky něco mohl poslat, ale zatím toho moc nemám. Díky

20.2.2006 07:14

tom napsal(a):
Zdar!
Poslal bys taky nějaké foto třeba martináčů z tvého chovu- mail. Hamr.Tom@seznam.cz Já bych ti taky něco mohl poslat, ale zatím toho moc nemám. Díky

Cau lidi,
jen drobounka pripominka k napinadlum. Ja zacinal klasicky na polystyrenovych s balzou - jsou super, ale pouze do te miry, nez se rozpichaji (coz je u kazdeho jinak dlouh doba). Ted uz pouzivam pouze napinadla z lipoveho dreva a jsem naprosto spokojen - ale preci jne, delam tak 5-10 motejlu denne (zpracovavam leto). Na ty "velke plachty", nebo anglicaky, jak jim rikam ja :-) staci ten polystyren.

VH

20.2.2006 15:12

vladimir hula napsal(a):
Cau lidi,
jen drobounka pripominka k napinadlum. Ja zacinal klasicky na polystyrenovych s balzou - jsou super, ale pouze do te miry, nez se rozpichaji (coz je u kazdeho jinak dlouh doba). Ted uz pouzivam pouze napinadla z lipoveho dreva a jsem naprosto spokojen - ale preci jne, delam tak 5-10 motejlu denne (zpracovavam leto). Na ty "velke plachty", nebo anglicaky, jak jim rikam ja :-) staci ten polystyren.

VH

To nebude rukama to bude tim že sem ty napínáky neudělal zrovna nejlíp.Já moc motýlů nemám(moje chyba) dal jsem je totiž
rozvlchčit a pak sem na týden odjel k babce no a voni mi v tom
"rozvlhčovači" zplesnivěli,,ještě sem kvuli tomu docela nasranej.
Jinak za chvíli stejně začne sezóna tak toho budu mít zase hodně.
Včera sem si obědnal napínadla za 150 od fa ENTADUS 14x40 cm
žlábek 5-15mm a ještě si zkusim udělat ňáký sám.
Jestli swe mi do finishe dostanou všechny ty motýli co budu mít
po 15 vajíčkách od pana Vlachýho tak bych ti něco poslal (vypreparovanýho).
J E R R Y

21.2.2006 00:12

minienti napsal(a):
To nebude rukama to bude tim že sem ty napínáky neudělal zrovna nejlíp.Já moc motýlů nemám(moje chyba) dal jsem je totiž
J E R R Y

jde tady zjistit kdo na koho reaguje? ztrácim se v tom kdo na koho má dotaz

to jerry: co se týče toho že jsi byl nasranej z pár motýlů, na mejl jsem ti poslal, z čeho já jsem nasranej to zkutečně hraničí až s neskutečnou smůlou

21.2.2006 09:06

minienti napsal(a):
J E R R Y

To ti nezavidim, ale chybama se clovek uci .-) Rozvlhcuji na tak, ze mam nadobu s vodou, na ktere vicemene plave, ci je polozen na dne kus polistirenu. Co v prubehu roku nalovim vetsinou hned napischuji. Pokud ne, tak to dam dovnitr i se sackem. Jen tak na okraj :-) VH

5.6.2006 15:40

vladimir hula napsal(a):
To ti nezavidim, ale chybama se clovek uci .-) Rozvlhcuji na tak, ze mam nadobu s vodou, na ktere vicemene plave, ci je polozen na dne kus polistirenu. Co v prubehu roku nalovim vetsinou hned napischuji. Pokud ne, tak to dam dovnitr i se sackem. Jen tak na okraj :-) VH

A.atlas

5.6.2006 17:08

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 17:10

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 17:12

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 17:14

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 21:39

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 21:41

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 21:45

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 21:47

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

Nevíte co to je za druh microlepidoptery? Krása co?

5.6.2006 21:49

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

5.6.2006 21:52

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

6.6.2006 08:51

minienti napsal(a):

Agl. urticae

6.6.2006 08:52

minienti napsal(a):

Nejakej Tortricid

minienti napsal(a):

Choreutidae sp. - pribuzne obalecum

minienti napsal(a):

Dasychira pudibunda, stetconos orechovy

6.6.2006 08:53

minienti napsal(a):

Nematopogon swamerdanellus - adela

6.6.2006 08:53

minienti napsal(a):

Adela degerella - adela, samice

6.6.2006 08:56

minienti napsal(a):
Nevíte co to je za druh microlepidoptery? Krása co?

obalec (Tortricidae) - Olethreutes arcuellus
V celku byznu druh.Myslim, ze zije na dubu. Krasavec :)

VH

7.6.2006 21:03

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

Zdravím, nemáte někdo kontakt na pana Javorského co prodává na burzách motýly a brouky? Jirka

6.8.2006 10:47

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

tak, právě máme doma pár tropickejch motýlů (všimněte si v pozadí toho počítače)

27.9.2006 22:28

timiren napsal(a):
tak, právě máme doma pár tropickejch motýlů (všimněte si v pozadí toho počítače)

Co tak neco našeho...

27.9.2006 22:30

michal t napsal(a):
Co tak neco našeho...

4.10.2006 17:38

minienti napsal(a):
Tady něco z googlu
Páčko Jerry.

Přidejte reakci

Přidat smajlík